Дете пропадна на качване в метрото, взимат мерки

Общината слага лайсна, с която да "запълни" празнината
6 юни 2015 12:06,
16
Дете пропадна на качване в метрото, взимат мерки
Снимка: архив Булфото

4-годишно момиченце пропадна между вагона на влака и станцията докато се качваше на метрото. Инцидентът е станал преди две седмици на спирка „Жулио Кюри”, разказа майката пред БНТ.

За щастие до сериозни травми не се е стигнало, детето се е разминало само със синини и уплаха. То пропаднало докато се качвало с майка си във вагона. Жената бутала детска количка с по-малкото си дете и държала момиченцето за ръце.

Още по темата
„Стъпвайки на мотрисата, мисля, че се е подхлъзнала или нещо такова, защото кракът й попада навътре и аз докато качвам количката тя постепенно падна цялата в разстоянието между перона и мотрисата”, разказва Екатерина Пенева, майка на малката Ева.

Пътниците се развикват, машинистът разбира, че нещо се е случило и не потегля.

„Детето за щастие беше адекватно, успя да стане. Наведох се, подадох ръце и я изтеглих от дупката. Благодаря се на Бога, отървахме се само с синини и уплаха”, обясни още жената.

Междувременно от Столична община обещаха спешни мерки заради инцидента. Директорът на „Метрополитен” обясни, че на спирката на метрото ще бъде добавена лайсна. Друго не може да се направи за обезопасяване на мястото, защото иначе влаковете ще се удрят в перона.

„Тази празнина ще бъде намалена, влаковете ще влизат с 40 км. Нормите са спазвани, ако скоростта на влака е по-малка”, каза още Братоев пред „Фокус”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: метростанцияинцидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
John преди 8 години
Mind the gap!
9
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
аз към фен на метрото по чисто и удобно няма сега в жегите направо е райобаче изчезнаха боклукчийските кошчета по станциите има хора които влизат схрана в метрото което не ми харесва изобщо влизат и без билет това съм го виждалаиначе отговорността си е на родителите вярно с две деца но преди всяка работа мислишкак да я свършиш най добре така е в живота
8
4
 
4
 
! Отговори
Разбирачът преди 8 години
Факт е, че софийското метро не е добре построено и направено, както впрочем и всичко друго в тази скапана държава. Возил съм се на метро в други страни и там такава празнина между мотрисите и перона НЯМА. Ама тук всичко се прави без акъл и от ***. Много сме зле.
7
7
 
4
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Интересно как в Сингапур и Париж например мотрисите не се удрят в пероната като спират на милиметри от него.
6
6
 
4
 
! Отговори
Нормативна уредба преди 8 години
Направо да го махат метрото, че хората още не могат да се оправят там. По добре да се придвижват пеш или на магарета, че е най- безопасно.
5
2
 
14
 
! Отговори
синева преди 8 години
На плажа на " Марина до Векяно" / Италия/ видях една майка кърмеше детето си. Никой не се вглеждаше в нея, на никого не правеше впечатление, никой не коментираше случая. НОРМАЛНО. И още - беседка с две легла, два стола и масичка струва 18 евро. НОРМАЛНО. И още - възрастните жени карат коли, добре облечени са, и обезателно с прическа. НОРМАЛНО. И о ще - има много още, всякъде другаде, не и у нас.....
4
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
заглавието не е вярно, няма нищо подобнко като 'метро' за транспорт в столицата. Това са подземни влакчета. България трябва да върне парите, които е получила за изграждане на метро и да даде обяснения.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какви мерки взимат , за ковчег ли , нали сега го правят тва пусто метро (сега сега ...20 години) трябва с акъл да се прави ...
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жулио?!?
1
2
 
25
 
! Отговори
rainbou1 преди 8 години
Mind the gapПо принцип тая станция е зле проектирана и е на завой.