Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт

Цвети 8 години е в отбора, чувствала се е добре, смята Раева
16 юни 2016 10:33,
85
Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт
Снимка: Facebook

Много неверни и излишни думи се казаха около случилото се с шампионката по художествена гимнастика от ансамбъла Цветелина Стоянова. Не е вярно, че днес някой оказва натиск върху тях - ако преди аз съм ги държала в концлагер, сега те имат пълен комфорт. Това каза Нешка Робева пред Нова тв.

Тя уточни, че след като е влизала многократно в спорове за това, накрая е приела, че може би самата тя греши - щом печелят медали, значи така трябва да бъде, каза Робева. "Те имат избор, това е тяхната професия. Друг въпрос са предстартовите състояния, които могат да бъдат много тежки и аз самата като състезател съм се "отказвала" много пъти", каза Нешка Робева. Тя призова обществото да помълчи сега, а има време и нужда от разговор за спорта.

Още по темата
В 21 век сме, за натиск и дума не може да става, каза Цветелина Кирилова, кондиционен треньор на гимнастичките. Тя добави, че Цвети Стоянова е "труден характер, мълчалива" и по външния й вид не може да се разбере какво й е, както е с другите момичета.

Да се говори за натиск, е безумие. Това заяви отново председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора."Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание", попита тя.

"Това дете е израснало с нас. Най-нормалното нещо е да се опитаме да я убедим да продължи да работи", заяви още Раева. "Отборът работи вече 8-ма година. За да се задържи един отбор толкова дълго, значи работи в условия, в които да се чувстват добре и да могат да издържат всичкото това натоварване", допълни още тя.

Раева е сигурна още, че не спорта и начина, по който са работили е причина, за да направи Цветелина Стоянова това нещо. Раева обаче не отговори на въпроса дали наистина два дни по-рано Стоянова отново е направила опит за самоубийство. По думите ѝ обаче стана ясно, че психологът на Федерацията е завел гимнастичката на доктор, който е казал, че няма никаква депресия.

"След световната купа в София за първи път тя каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира вече. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата", заяви Раева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Един гостенин преди 7 години
Навремето от отчаяние за безнадеждно болен родител посетих 2-3 врачки, вкл. баба Ванга и разбрах, че тя се различава от останалите само по това, че е лансирана, вкл. от властта. Мнението ми за поклонниците й, вкл. г-жа Н. Робева е, че искат да се заблуждават и упорствуват в това, един вид не знаят на кой свят са, претендирайки за обратното. Не завиждам на тия, които е формирала и то от деца. Малко са по принцип тия, които в са способни на истинско съпричастие. Това за случая с Цветелина.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Европейското бяха подготвени документи за резерва, а за отказалата титуляр не е. И когато Цвети дошла на летището я върнаха със мотив, че е не в отбора и е изключена? Демек, късно вече... Сигурно, тогава някой не е примерил тона, емоцията, думите, поведението срещу момичето. Жалко, но понякога и малкото камъче обръща колата. Цветенце, цяла България зад теб, душица златна!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая гад нешка да не се показва и да не се прави на загрижена , тая за едната болна амбиция да е известна , съсипа момичето !!!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо махнахте момичето от отбора и го лишихте от така мечтаното и участие на олимпиадата в Бразилия?До кога ще се опитвате да прекроите българския футбол и гимнастика както на вас ви изнася?Всичко се връща на този свят и на всеки!Това ще го усетите и вие,но едва ли ще страдате!Вие имате други ценности,те не са свързани със спорта,а с банковите ви сметки вероятно!Махнете се и не опорочавайте единствения ни спорт с който България се прославя все още!Дойдохте наготово и потривате доволно ръце!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нешка Робева и Илияна Раева ,двете с 10 за цинично изказване и лъжи!В последният момент подменят Цвети и слагат на нейно място дъщерята на спортист-световен шампион,сиреч наше момиче, до последно мамят безочливо цяла България!За такива няма място в българския спорт!Оставка на Раева,а Нешка просто да се махне,стига е опорочавала всичко до което има допир!Илияна Раева според журналистите е човек с проблеми свързани с здравето и.Но вместо да се лекува,тя е начело на Федерацията и си прави екскурзии
66
0
 
0
 
! Отговори
какво е това бяло преди 7 години
Какво е бялото,какво е зеленото,какво е червеното
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре че чат пат става инцидент, иначе баба нешка нема къде да си напраи пиар.... *** не е луд тоя дето еде баницата...
64
1
 
1
 
! Отговори
Тони преди 7 години
До До 61Данчо Йовчев на 20 години приключи със спорта, Емил Видев и той, Добри Добрев, Емил Кючуков и тн тн... състезатели до 30-35 след това успешни треньори и преподаватели :)
63
1
 
0
 
! Отговори
Тони преди 7 години
До АнонименАйде да си оставиш пристрастията за някой мач ! Бълваш пълни глупости :)
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треньорите на ЦСКА едно време прецакваха всички състезатели на Левски, за да си лансират техните бездарни състезатели.Питай патило, не старило.
61
5
 
0
 
! Отговори
box преди 7 години
Старият gsm апарат и глезен могат да са причина за залитане
60
2
 
10
 
! Отговори
До 67 преди 7 години
Защото, ако на теб ти олекне, че знаеш всички клюки, та близките на момичето им е достатъчно тежко и без твоя нездрав интерес.
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма интервю с близките на момичето, да чуеме тяхното становище?
58
2
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Няма друг спорт, при който финишираш на 20 години. Просто НЯМА! (освен може бе e-gaming-a, което както казва батко ви Найджъл Фараж is a pretty much non-sport).
57
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60 Ужасни глупости! Който е бил спортист на световно ниво, знае за какво става дума! Няма милост! Яко бачкане, страхотна дисциплина и ограничение за много неща и удоволствия. С висене по дискотеки и мързелуване не става!!!! Ако искаш да си първи, плащаш цена. Отнася се за всичко в тоя живот. Другото е хленч и мрънкане. И това младите трудно го разбират.
56
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Е вярно ли не си чула за playmate в депресия? Всичките сега имат паник атаки. Много е модерно тези дни да имаш паник атаки и да привличаш вниманието по този начин.А това момиче дано се възстанови и дано причините за решението и не е сериозен здравослвен проблем. Всичко друго се оправя.
55
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак ще кажа - Художествената гимнастика трябва да се забрани като спорттова е комунистическо, антихуманно нещо
54
5
 
22
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Естествено много бъркаш. Във всеки спорт е така, не само в художествената гимнастика. Второ, като забраниш на детето си да спортува, какво ще му "разрешиш" да прави? Да взима наркотици ли? Да ходи от купон на купон, да лежи по цял ден, да учи до полуда. После като порасне е същата работа като със спорта - ако се хване с някаква работа, както трябва, ще трябва да вложи цялата си сила и време в нея - нищо по-различно от спорта. Е, може да го дава и яваш-яваш, т.е. примерно чистачка или продавачка
53
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имах дете и момиченце НИКОГА!!! не бих я дал датренира този спорт.По-добре да е туристка, или алпинистка - поне си в природата, в планината, с готини хора, полезно, здравословно...А не да те мачкат разни психопатки в залата, за да "пичелити" бесмислени медали.За ди заврат медалите на онова място!!!
52
2
 
24
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Гледайте на страницата на БНТ филма за това момиче. Той ще ви даде отговори на много въпроси. Вижте самата тя как говори за гимнастиката. Първоначално й било интересно и се радвала, обаче в един момент казва, че вече не и било интересно и от контекста се разбира, че е останала там единствено заради съвестта си, за да не зареже хората, които имат нужда от нея (т.е. съотборничките си). Не мисля, че трябва да виним някого персонално. Просто хора замислете се какво правите с децата си.