Ремонтират 26 школа и забавачки за три години в София

Вече е пусната и обществената поръчка за 13 нови трамваи
7
Ремонтират 26 школа и забавачки за три години в София
Снимка: Булфото, архив

Проект за цялостна модернизация на 26 училища и детски градини София е одобрен, похвали се в социалната мрежа Facebook зам.-кметът финанси на Столичната община Дончо Барбалов.

Финансирането по оперативната програма е в размер общо над 50 млн. лева. За началото на ремонтите през тази годна са предвидени 15 млн. лв.

Проектът е изготвен от направление "Инвестиции и строителство" в Столичната община.

Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите "Илинден", "Връбница", "Надежда", "Красна поляна" и "Средец".

В сградите, в които ще започне реконструкция, се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 Основно училище.

Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.

Сред другите големи проекти от Капиталовата програма на Столичната община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт. Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. "Борис Трети" от ж.к. "Павлово" до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до ухо "Орландовци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: училищаремонттрамваи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Картофка ще си купува вила в Гърция за да има тези поръчки. Ще трупа парички за колежи по Америка за внучетата. Ех, даскалице крадлива, направи София на нищо. Що не си стоиш на село, по-малко бели ще сътвориш.
5
1
 
4
 
! Отговори
Койнарев преди 7 години
Децата в София се тъпчат в училищата на по две смени, в детските градини няма места и пращи по шефовете, а госпожа Фъндъчкова подарява общински терени за строеж на нови блокове, вместо да строи училища и детски градини.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ремонтите пак ли ще са некачествени като досегашните и всички правени от Картофелия Самоковска.
3
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
50 милиона за три години!Много бе , другари герберасти.Почти колкото субсидията за Герб за 1 година.Много сте щедри.Дано след 3 години цялата ви банда да е в килиите.
2
1
 
1
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Мисля, че е време да отделят малко пари и да ми построят паметник в цял ръст и с пълно великолепие. Може на мястото на ЦУМ и Шератон. Президентството отзад може да остане, нека президентите да гледат пррз прозореца и да се вдъхновяват. Това е много по-полезна инвестиция от тая в детски градини и училища, защото най-важното нещо за подрастващото поколение е да има своите блестящи примери и източници на вдъхновение!
1
5
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 7 години
София стана супер богат град през последните години!