Фандъкова предлага, Щабът ще одобрява - гимназистите онлайн още 2 седмици

После трябва да се завръщат поетапно в училищата
11 ное 2020 12:22, Александър Попов
81
Фандъкова предлага, Щабът ще одобрява - гимназистите онлайн още 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици.

"След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас", заяви Фандъкова по време на проверка за готовността за откриване на диагностичен кабинет за граждани с грипоподобни симптоми в XI ДКЦ.

Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн, както и удължаването на мярката за затварянето на дискотеките и крайния час за работата на останалите заведения.

Още по темата
Ще се запазят и "зелените коридори" за пазаруване на хората над 65 години.

Днес в София новозаразените са 1318, общо 1367 в болница, а в интензивни отделения са 139, каза Фандъкова.

Днес ще бъдат открити COVID кабинети в 11-то, 12-то и 17-то ДКЦ, съответно в районите "Възраждане", "Люлин" и "Оборище", а до края на седмицата ще се включат още седем.

Очакванията е следващата седмица да се открият зони и в още три поликлиники.

В кабинетите ще се преглеждат пациенти насочени от личните лекари, а по тяхна препоръка ще се правят и безплатни антигенни тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Гледах днес учителката по руски по телевизията при арменчето.Той я пита нещо,тя не отговаря,а си говори каквото си е намислила.
73
0
 
3
 
! Отговори
Генерал Мутафчийски преди 3 години
Ето ме! Пак съм тук! Забравихте ли ме?! Боко ме стяга за президент...Та да кажа : важното е да ВИ Е СТРАХ! Това като цяло е идеята на измислената пандемия . Накратко : НЯКОЙ СИ НЯКЪДЕ решава ,че е станало НЕЩО и трябва да се вземат НЯКАКВИ мерки! Нищо конкретно разбира се ...за да ви бъде още повече СТРАХ! И се започва - за и против ,ТОЯ е прав ОНЯ не! Има ВИРУС няма го! Трябва мерки ! Не лъжа е! КАЗАХА това ! Не вярвам! Неведение! Несигурност! Страх! Много страх! Стрес! Повишена смъртност !
72
0
 
5
 
! Отговори
sssssos преди 3 години
Много истерици по форумите, много страх , ще си причините други по гадни болести
71
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Когато се предлагат мерки против вируса ,не се слагат срокове. Никой не знае какво ще стане след две седмици.
70
0
 
8
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Предлагам Фандъкова да поработи като учител по руски на пълен норматив 2 седмици ПРИСЪСТВЕНО! В класната стая! Така се помага. Няма да е проблем-отпуск има, има и заместници.А и тя ще си припомни професията.
69
1
 
6
 
! Отговори
Кой е по-по-най-? преди 3 години
Учители, родители, директори, МОН, РЗИ, МЗ, щабове, ББ, ковид... В мъртва хватка са всичките. Който оцелее.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само малките са безсмъртни и имат безсмъртни родители и учители. Браво за поредната глупост
67
0
 
3
 
! Отговори
ЖороПърви преди 3 години
До От утре гимназиститеПо-точно не може да се каже!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е съвсем изкуфяла.
65
1
 
8
 
! Отговори
От утре гимназистите преди 3 години
трябва да се върнат в училищата. Засега, няколко часа преди това, не се знае нищо. Ще чакаме новините довечера, защото и тези от МОН не знаят. Ами ако се реши да се върнат утре, а от понеделник областният шаб реши обратното? За какво е целият този цирк? Има ли министър на образованието? Той за какво е назвачен и защо получава заплата?
64
7
 
2
 
! Отговори
Браво Данче! преди 3 години
Добре, че поне ти си си на мястото!!!
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви областни измислени щабове нямат думата тук. Това са съчинени органи от некомпетентни хора.Има МЗ и РЗИ! Това са органите, които по ЗЗ налагат мерки! Набийте си го в кухике куфалници, герберуги и почнете да работите, настъпете административните органи, които по закон предприемат мерки, да поработят накрая! Щабове - глупости! Цели администрации има - пари вземат по ЗЗ. Вие ни пилеете времето с разни органчета без правомощия по закон.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123 Както е казал Христос Страха от загубата може да подлуди човека, още е казал вън търговците от храма. А у-щата се превърнаха в бизнес и за това стискат зъби да не е онлайн, щото отидоха паричките на сума фирмички около туй дяволско министерство.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама Фънди кви са тия 2 седмици , 14 дена 8 часа 5 минути и 25 секунди? Що за селяния нали не си мислиш че след 78 часа заразата ще се изпари и ще отиде при марсианците, що за наглост от кмет на над 2 млн. град. Ясно е че тая учебна година е изцяло онлайн иначе отива на 0 ва, защо будалкате хората мънгарко.
60
4
 
20
 
! Отговори
Родител преди 3 години
ФАНДЪКОВА, ГОСПОДА ОТ МОН ПРЕДИ МАЛКО Е ПОЧИНАЛ ПОРЕДНИЯ УЧИТЕЛ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА НЕГОВИТЕ БЛИЗКИ И НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ЖИВОТА НА НАШИТЕ ДЕЦА И С УЧИТЕЛИТЕ.ЗДРАВЕТО Е БЕЗЦЕННО.
59
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Както е казала баба Ванга: В страх не се живее. Страха от смъртта може да подлуди човека и той да изгуби човешкото в себе си. Страха ще накара хората да се самоубият с ваксината.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маска изглежда почти красива, с тия маски бая грозкотии ще им се отвори парашута.
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявам се, но какъв точно орган се явява тоя измислен щаб? Официален административен орган, който може да налага мерки по ЗЗ, е министърът на здравеопазването и шефовете на РЗИ. Защо, кой и кога намеси тия колективни измислени органи - сбирщайн от разни хора, неясно какви?
56
1
 
7
 
! Отговори
проскубана патица? преди 3 години
или друго животно е тая, давайте идеи
55
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тия не разбраха ли, че 5-12 клас трябва да са дистанционно до края на на 1 срок/зимата? Вярно ще се движат по бръснача.Позната на моя приятелка е в болница сега. Заразила се от 15 годишната си дъщеря, която изкарала с температура 3 дни. В класа имало няколко заразени деца.