Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

При 300 лева сметка досега, пригответе още 150 на месец
Обновена: 5 окт 2021 10:27 | 5 окт 2021 10:13, Камелия Цветанова
420
Ценови шок: Парното и водата скачат с 50% от януари

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година, съобщи Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите, пред bTV.

Още по темата

Природният газ отново поскъпна у нас от 1 октомври – този път с 36%.

По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се променят два пъти годишно – от януари и от юли.

От последното увеличение цената на газа е скочила със 100%, твърди председател на Асоциацията на топлофикациите.

„Има още два месеца, в които цената на газа може да се промени, за съжаление вероятно това ще е нагоре и всички тези увеличения накуп ще трябва да се отразят в цената на топлинната енергия. КЕВР ще се опита да ограничи това увеличение, но едва ли ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Топлофикациите ще излязат лошите, но освен за цена на природния газ говорим и за цената на зелената сделка, за която вече плащаме – цената на въглеродните емисии“, коментира експертът.

Ако сметката за парно досега е била 300 лв., вероятно от януари ще се увеличи със 150 лв., даде пример Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: водапарноцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
10
 
8
 
! Отговори
До хаха преди 2 години
Който твърди, че президента в една парламентарна република може да управлява без действащ парламент е завършил духов оркестър в Ердогановия харем под гордото ръководство на главната ханъма Боко дудукчийката на бай тошко. Същата ханъма пред която Свирколета, Пайнер певачки и тн. изглеждат като монахини и стеснителни девойки! Цялата порноиндустрия онемява пред креватните умения на боко ханъма и как сама се справя с по 300 араби на един път!
235
4
 
26
 
! Отговори
целувайте US задници преди 2 години
Ако Южен поток беше построен сега нямаше да има Северен поток 2, нямаше да има енергийна криза а България щеше да е основен енергиен играч в Европа.
234
0
 
28
 
! Отговори
питам преди 2 години
Кой е вторият замесен в ,,Пандора"?Как всички други ги обавяват,дори и Путин,а видите ли вторият българин не е обявен!Вие за луди ли ни мислите или ,че на луд дрехите носим?
233
11
 
11
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Тези които твърдят че фигуранта няма нищо общо с управлението на държавата, не е зле да отидат да се гръмнат. Няма нужда от такива ретарди.
232
0
 
15
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
Тея ще ни пръскат дудурките с тея цени. Пак тряя да правя оптимизации за да намаля разходите, и това на пук на 10% увеличение на заплатата ми за мин година.
231
13
 
11
 
! Отговори
стига преди 2 години
Кой е виновен за всичко?Радев или тези,които дванадесет години управляваха в кражби?
230
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно. Продължаваме промяната.
229
21
 
17
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
Заповядвам на всички мои *** да започвате да ме защитавате без почивен ден на три работни смени и да плюете по генерал Румен Радев, защото рейтингът му е 70% а моят е 16%! Преминаваме на 24 часово работно време. Така ще е до изборите, свиквайте! Пари за заплати нема! Да се използват опорките "фигурант", "***", "чорап" и "радефф".
228
2
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Благодаря ти, славянино! :)
227
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не искате да умрете от глад тая зима, инвестирайте в арктическа екипировка и си режете кабелите за тока и тръбите,че сметките ще са по 500лв без изравнителните ;)
226
1
 
6
 
! Отговори
до 281 от славянин преди 2 години
Това правят умните и нормални хора! Поздравления!
225
2
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Около един милион българи ще умрат от глад и студ тази година!
224
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но аз пак ще питам. Кой назначава служебните правителства в България от април месец 2021 насам? Зависими ли са те от Радеф или са независими? Участва ли пряко Радеф в управлението на държавата чрез служебните си правителства и парламента, където 80% от депутатите го подкрепят?
223
11
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Аз пък си продадох апартамента и си купих къща в тракийски стил в село Неофит Рилски до Варна с термопомпа. Там има няколко биоферми и био супермаркет и ям всеки ден чиста храна, а такива домати последно съм ял петгодишен в селото на баба ми.. откакто съм там от 110 кг станах 82, а си ям същите количества храна! Освен това е пълно с млади хора и детето ходи на детска, а аз си работя хоум офис. Яздим редовно коне в конната база и стреляме с АК-47, лъкове на стрелбището, а лятото морето е на 15мин.
222
4
 
11
 
! Отговори
данчо преди 2 години
За сметка на това Бойко и Пеевски с изнесени милиарди в офшорки.
221
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез дето ревът от юмрука на Радев - бе се едно в г**а ви бръкна, ей тъй, както го е свил тоя юмрук. И ко ревете - от 7 месеца, властта била у него. Ейййй, гербаджиите 12 години управляваха и всичко, което е сега е наследство от милата ви партийка герб. Нещо неясно??
220
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми. Ни парно плащам, ни вода. Отоплявам се с климатици, излиза в пъти по евтино. Монтирал съм си хидрофор и от 4 години не плащам за вода.
219
7
 
14
 
! Отговори
До 282 преди 2 години
Не го защитавам Радев, но не помня той да е договарял газовитв сделки и да е строил теъбите на Путин в БГ.
218
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбайте попарата на Фат..мака-юмрука!Боко е държавник!
217
1
 
3
 
! Отговори
До Гошо тъпото преди 2 години
Типичния комунист от герб си! Щом си против гроб значи си про родата им от БеСраПак нали? Естествено, че масата от проблемите сега са заложени от комунопитеците които управляват след падането ни под съветско робство, включително издигането на вождицата ви изпод чаршафите на бай тошко африкански до главна ханъма в Ердогановия харем! Но ме дразните комунистите от гроб, че не научихте разликата между президентска и парламентарна република.