Минеков за пожара в "Син Сити": Класически вид престъпност

При такъв инцидент сградата трябва да се отнема от собствениците
9 ное 2021 12:58, Ния Христова
111
Минеков за пожара в "Син Сити": Класически вид престъпност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
"Трябва незабавна промяна в закона - при такъв инцидент незабавно сградата да се отнема от собствениците, защото собственикът е длъжен да поддържа и охранява тази си собственост". 
 
Това коментира министърът на културата Велислав Минеков, цитиран от bTV. Той посети мястото на поредния пожар в бившето кино "Възраждане", където до 2016 г. се намираше и дискотеката "Син Сити".
Още по темата
 
 
"Класически вид престъпност е това, явно мафията набира сили, предполага, че служебното правителство скоро ще приключи... Това е схемата как да унищожим паметник на културата - подпалва се покривът, влиза вода в етажите, в плочите, след което плочите премръзват и се обявява сградата за негодна и строите вашия билдинг с новите 28 етажа. Винаги има един клошар, само че нали няма да се заблуждаваме, че не става дума за клошар", подчерта още министърът.
 
"Ще се постаря това да влезе в прокуратурата, защото съм бесен", допълни Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков комуниста започва да отнема имоти. Тежко на България с такива алчни хора като Минеков, който разнасяше ковчези и черни чували. Напълниха се и чувалите и ковчезите от некадърното служебно правителство. Опичайте си ума! Идва гладната Радева зима. Хляба стигна 1,80лв. Скоро ще стане 2,40лв. Ще питате кон боб яде ли и магаре трева пазе ли?
93
13
 
11
 
! Отговори
Класика преди 2 години
Класически пример за клошар-министър е Минекян - разносвач на ковчези , връзвал бесилки и маскарил обществени сгради-музеи , днес е министър на културата !!!! Какъв абсурд !!! Това може да стане само с такъв Президент- марионетка на Москва!!!
92
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разни пропаднали боклуции тук реват за син "сити", но нямат нищо против тая грозна сграда, която няма нищо общо с културата, да е на булевард Христо Ботев. И същите тия убеждават какви патриоти са.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98: Къде видя евтини жилища последните 30 години? Цените у нас са в евро, заплатите в лева и за да изплатят имота си, на една голяма част от хората ще им трябват няколко живота. Как пък реши, че новото строителство е панацея? То се вижда какво е качеството на част от сградите, а и градовете все повече приличат на китайски стени. И какво общо има това със сградата?
90
2
 
10
 
! Отговори
Идея преди 2 години
Собственика на сграда, паметник на културата е задължен да поддържа сградата и фасадата и, като в същото време няма право да прави промени по сградата. Мисля в Германия е така, за това там сградите паметници на културата са по-евтни, тъй като вървят с задълженията по поддръбка. Когато собственика не е желае да я поддържа му се налагат глоби. Когато не е в състоняние да ги плаща сградата се отнема и се продава на обществен търг на нов собственик. Мисля и в България могат така да направят.
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живях в София 19 години ... Добре, че живях и в 4 големи столици след това. Култунрото наследство на София са не повече от 25-30 сгради и точно тази, не е от тях.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 95 - То не е и патемтник, ако трябва да сме честни. По-смешни граждани от бъгларските не познавам. Искат евтии жилища, но не искат ново строитеслтво, нито високо сторителство. Преди време реваха, че бичнс парка хвърлял сянка, ама не реваха, като децата им зпаочнаха да вадя пот 3500 лева зпалати на 5 минутуи от вкъщи ... Луди хора. Луди луди ...
87
3
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Сградата трябва да се стопанисва от Съюз на клошарите като паметник на културата. Има нужда от вътрешно озеленяване.
86
4
 
10
 
! Отговори
чегъртаме преди 2 години
Министърът на културата какво направи толкова време за тая изоставена сграда,или ако не беше се запалила нямаше да знае за нея?Той въобще какво направи за тия няколко месеца,освен да получава заплата?
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на клошаря! На срутят тая сграда и нейно място да направят мол за пазаруване или паркинг! Местоположението не е подходящо за паметник, било то и на Бойко Борисов, като бивш кмет на София той заслужава по - добро и чисто място! Не тази клоака! Не на "сгради" като син сити, нито на "паметници" като черната " света София" с кукумявката!
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво направи за безопасността на паметниците на културата този клоун през времето между три избора, като ресорен министър?! Сега се прозява с призиви за отнемане от н'ам си кой! Чyкyндyp
83
2
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Ама как стари красиви сгради,намиращи се на атрактивни места в столицата се самозапалват ,или се само-срутват.И кино "Севастопол",заедно с едноименният хотел изчезна,сага е ред на кино "Цанко Церковски", някога наричан "Модерен театър",.Сградата до него,която беше хотел "Здравец" с ресторант на самообслужване е въпрос на време да се срути.А какви апетити има за кино "Влайкова",-класика,но там акта за дарение е така направен,че "инвеститорите",вият като гладни вълци край охранявана кошара
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третия овчар на Мая само лае пред камерите, бесен бил, клоунЛъга хората цяло лято, придворен шут на Рундю
81
7
 
4
 
! Отговори
Купонджия преди 2 години
Да отворят пак Син Сити, че ни липсва.. епични вечери бяха!
80
5
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Тоя пък бил бесен. Министър на коолтурата. Като чуе култура се фаща за кобура. Мафията трака зъби Минekoff бесен ся шеим види сметката.
79
7
 
12
 
! Отговори
Пасящ ум преди 2 години
Страшно предложение. Може да дойде някой да ти подпали къщата, докато си на почивкс и за наказание ще ти я отнемат за лошо стопанисване.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на кметицата!
77
2
 
1
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
До коментар 28- от Исландия - - - - да ,при вас може да се разчита основно на случайността _ нещо земетресение,или вулкан...или поне *** да се отпуши и да отнесе сградата....тук - скука ! И банален пожар..........от нищото!!!
76
2
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
Корупцията,незаконното строителство,палежите,заменките...всичките безобразия на които сме свидетели имат едно свързващо звено-съдебната система.Без законност няма ред и просперитет!...
75
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара София можеше да привлича туристи от цял свят,но герберските селяни се постараха да я унищожат------------------------------------------------------------Абсолютно същото важи, че и май в по-големи размери за стара Варна :(