Предвиждат зелена зона в столичните кв. "Гео Милев" и "Редута"

С постъпленията ще се направи подмяна на тротоарите в района
18 яну 2022 09:53, Анисия Иванова
76
Предвиждат зелена зона в столичните кв. "Гео Милев" и "Редута"
Снимка: БГНЕС

Зелена зона за паркиране се предвижда да бъде въведена в кварталите "Гео Милев" и "Редута" през тази година, съобщи кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Той информира, че вече е имал предварителна среща с ръководството на Центъра за градска мобилност и те са поели ангажимент една трета от приходите от зоната да се реинвестират в нея под формата на възстановяване на инфраструктурата.

Според Илиев въвеждането на зона, освен ред и правила в паркирането, ще допринесе и за облагородяването на пространството. Гражданите вече са си дали сметка за огромните плюсове на зоните за платено паркиране, отбеляза Георгиев пред БТА.

Той поясни, че идеята е една трета от постъпленията, които ще получава ЦГМ от увеличаването на зелената зона в "Слатина" с обособяването на още около 6 хиляди паркоместа, да бъдат реинвестирани в подмяна на тротоарите в района.

Това са около 250 хил.лв. годишно, които ще отиват целево за обновяване на тротоари. "По мои изчисления за около две години районът ще придобие съвсем друг облик", каза Илиев. Той има и конкретно предложение - довършването на ремонта на алея "Карл Бетц" до ул. "Академик Л. Стоянов", чиято реконструкция започва през миналата година.

Кметът е настоял пред Столичната община реинвестицията на приходите от зелена зона да важи със задна дата и очаква една трета от реализираните приходи от зелената зона в кв. "Яворов" през 2021 г. да бъде инвестирана в квартала, посочи Илиев. Той информира, че ще направи още едно онлайн допитване по темата /такова е имало през 2020 г./.

Той обясни, че тази година се планира строителството на многоетажен паркинг за 160 автомобила с футболно игрище на покрива, където сега се намира паркинга на пазара "Ситняково". Съоръжението ще има още игрище за мини футбол, зона за културни събития, предвиден е и велопаркинг. Финансирането в размер на 4,5 млн.лв., е осигурено изцяло от Пазари "Изток".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Така е защото, около попа живеят малко хора, строителството е ниско, я виж в квартал с високо строителство дали има места, просто много хора имат право на годишен абонамент и места не стигат, докато няма паркинги дето колите да седят на годишен или месечен абонамент, зоната не оправя нищо, само трупа праи в партиините каси
18
5
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
На този имот на Попа, драги ми смехурко, данъкът му е по-малък от жилището ми в полите на Витоша (даже е наполовина). Вижда се колко ти е акълът и колко имоти в София имаш. Старите имоти са с ниски данъци. А единственият собственик беше майка ми. 1000 собственици сте на нивата на село, драги ми смехурко.
17
13
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Ти не давай акъл, разходили сме се и всеки ден минаваме през Яворов. Знаем какво беше преди и какво е сега след зоната. Преди нямаше къде да спреш, а сега си минаваш и паркираш свободно. Вие си живейте без зона и си лайте колкото искате и ни оставете нас нищо че сме *** да си ползваме зеленат зона, а вие умните се чудете къде да паркирате.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ПопаТи на този имот само данъка не можеш да му платиш, а не можеш да го продадеш защото сте хиляда собственика. Кефите ме какви сте фукльовци
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно останалите 2/3 от приходите къде отиват? Изначано ЦГМ трябваше - подчертавам трябваше с приходите да изражда паркинги. Нито един няма!
14
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато данъците на жилищата не станат по 2-3000 лв, стикера за паркиране 500 лв, данъците на колите по 1000 лв нищо няма да се промени.
13
14
 
3
 
! Отговори
Ceko преди 2 години
екстра, само, че зоните да станат и 24/7, защото след 19:30 и в неделя е мазляк!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вело паркинг, че кой си оставя колелото на паркинг, нали айдуците ще го свият на секундата, аз разбирам паркинг, ама да има камери, солидно обезопасяване и портиер, а то, няколко арматури от които е спестено и на втората година ще са ръждясали и асфалт.
11
4
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Няма наши места, ама ще има места, а сега няма, а за да си купиш гараж /то и няма/ за 25 ооо евра явно ти трябва да си ***, а не ние. Само сметни ако даваш по 70 лева за паркинг за колко години ще го изплатиш този гараж. Ама *** не можеш да го промениш, той и за това дава по 2000 евро за кв. метър за жилище като в Западен Берлин, така сте ***, ***, но дашни и за това ще ви дерат цял живот. Не може само с посове и лайкове, трябва и акъл.
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам един имот до Попа. Наследствен- разкошен. 3 метра тавани, сграда паметник на културата, реставрирана, санирана, ремонтирана вътре- абе красота със страхотни съседи, имам и 2 паркоместа в двора на сградата. Логично, няма как да го продам- сантиментален ми е. На времето големи спорове дали да е зона, дали да не е. Откакто е зона- красота и спокойствие. Няма го наглият бачкатор от Люлин, за който е унизително да се качи в трамвая, да ми паркира по тротоарите, винаги има места. Абе- кеф.
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най накрая. Това трябваше да стане преди години.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Европейския съюз дето трябва да си правим зони за паркиране за да си оправяме тротоарите.
7
1
 
22
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До номер 9.Приходящите в кварталите със зона идват сутрин и си тръгват вечер. Реално обикаляте и търсите места, защото автомобилите на ЖИВУЩИТЕ са много. Нищо няма да се промени, освен че ще плащате пари, за да паркирате. Нищичко. Ако не вярвате - разходете се из кварталите с проблемно паркиране, които са в зона. Няма да откриете разлика, освен стикерите по 200 лева по стъклата. Решението е да стане скъпо да имаш автомобил и да се построят паркинги. Не като недоразумението на Ситняково.
6
14
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Въобще не ме интересува къде отиват парите. Важното е като се върна с детето да има къде да паркирам, а не да обикалям 40 минути и да чакам някой "приходящ" да си тръгне. Всчики *** които пишете против това, трябва да дойдете да живеете при нас и след 1 година ще запеете друга песен. Ама то с комунистически мозъци като вашите няма никога да живеем нормално.
5
18
 
7
 
! Отговори
До 3 и 4 преди 2 години
Ние в Гео Милев чакаме и обикаляме по 2 часа сутрин и вечер докато такива като вас ни вземат местата. Когато стане зона, вие няма да пускате СМС-и и ще си търсите къде да паркирате "безполатно", а ние най-после ще спрем да живеем в този кошмар. Като ги няма приходящите в събота и неделя винаги има място къде да паркирам. Отделно зад блока има коли които не са на съседите, които са оставени там от години и ни заемат местата. Силно се надявам най-накрая Кмета да се реши на тази стъпка.
4
5
 
11
 
! Отговори
това хубаво преди 2 години
ама фандупкова че ги украдне пак...за другото чекмедже
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой открадна имоти в жк Малинова Долина ,софийската община да каже ?
2
2
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
2/3 от парите пак ще отидат в ЦГМ, от където ще заминат в партийната каса. Замазват очите на хората, че с 1/3 ще облагородят квартала. Задължение на ЦГМ е 100% от приходите да изпозлват за паркинги и места за паркиране. С парите на обикновените хора ще направите обществена поръчка и някой ще лапне парите за един калпав ремонт!!!
1
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Крайно време беше! Цяла София би следвало да е зона и ще видите как изведнъж на наглите провинциалисти от крайните евтини квартали, ходещи навсякъде със селската си барака, колите ще изчезнат от София.