Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба

Всяка вечер на мястото имало гонки
6 юли 2022 08:53, Нели Христова
91
Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба
Снимка: Facebook/European Center for Transport Policies

Юлиян, свидетел на катастрофата на "Черни връх" в столицата, при която загинаха две жени, обясни пред NOVA, че ударът се чул като бомба. „Беше невероятен трясък. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на автомобили. Всекидневно едно и също”, каза той.

Още по темата

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата.

„След първото или второто провинение този човек трябваше или да е с отнета книжка, или да е прибран в съответната институция, за да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е недопустимо - провал на обществото отвсякъде”, категорична е тя.

Като недопустимо определи 50 нарушения на шофьора. „Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме…Не знам какво да кажа - всичко има граници и институциите е крайно време да се засрамят от това, което се случва”, апелира Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
11
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До чичоНе е баш така, в общия случай си прав, но тука говори за рецидивист зад волана с 50 нарушения и разследвания срещу него за какво ли не, отдавна е трябвало да бъде изваден от обществото...
30
2
 
7
 
! Отговори
За България преди 1 година
До анонимен 36- Ама КАТ няма как да са навсякъде едновременно! Както казах ,всички карате по- бързо отколкото трябва! Като видят КАТ ,всички карат много примерно !...Ние трябва да шофираме внимателно, защото автомобила е 3 тона желязо- някак си умните хора, разбират ,че това е машина, която може да причини смърт! Просто не всички сме умни, явно!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това е недопустимо - провал на обществото отвсякъде, категорична е тя. Добро утро Пено!!!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имах власт, още първите три дни щеше да има десет пребити дрифтъри, моторджии и такива с отрязани гърнета и другите щяха да са на опашка при арабите за нови ауспуси.
27
4
 
12
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Каквито и мерки да се вземат,всичко зависи от мозъка и шофирането на, отделният човек! Не може до всеки шофьор да се сложи полицай,а знаци,закони и правила не могат да спрат ,,джигитите"....Този е бил без книжка ,с фалшиви номера и малко мозък!...Само джелатски наказания като в арабският свят,могат да понамалят тази вакханалия по пътищата ни!
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като се замисля, сигурен съм, че комунистите са виновни и милицията! Не! Няма начин да е демокрацията от последните 33 години!
25
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Семерджиев е известна партизанска фсмилия. Имаше навремето един фъфлещ пее разд от комунистическите служби - генерал Семерджиев.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пич 33, а кой трябва да спира и санкционира тия, дето хвърчат из населените места? Не е ли баш КАТ?
23
2
 
5
 
! Отговори
До 32 Ами преди 1 година
В бе ге то всичко може!!!Стига да имаш пари и да раздаваш където трябва и на когото трябва
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи - знае се, че там "всяка вечер има гонки", но тези, на които се плаща това да не се случва, им е все тая. Защо издържаме тая огромна бюрокрация и администрация? За да е гонката насред града нещо нормално?
21
2
 
13
 
! Отговори
За България преди 1 година
Пичове, пак КАТ ни е виновен! Този дето кара с бясна скорост ,не е! В градовете по правилник не се шофира с повече от 50км/ч - просто излизам в София и до 5 мин виждам как карайки с 50 км/ч ,ме подминават всички като пътен знак....Значи всички карат по- бързо! През деня! Научете се да спазвате правилата- това е! И дано Господ си свърши работата за тези който не искат !
20
3
 
28
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Чувството за безнаказаност в България е прекалено високо. НЕ МОЖЕ с 50 нарушения да си караш колата с фалшиви номера насред европейска столица и да минаваш на червено с 200, НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ!!! Единствено и само смъртно наказание за такива индивиди! Няма значение кой ще е на власт, стига този някой да въздаде справедливост и страх из рецидивистите!
19
2
 
20
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Как да се засрамят институциите, като те от такива като тоя захлебват със свежи рушветчета.... Тоя сега (ако го хванат разбира се) има да киха на прокурори, адвокати, съдии т.н.т.
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков почвай да уволняваш тиквеници шапкари от системата. Тоя шеф на кат ми се види първи избор
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали е от "хората" на дaмаджаната???
16
2
 
33
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Каква държава сме, ако изобщо сме?! Имал 50 нарушения, но си джиткал на воля безнаказано. Съдебна система имаме ли, ами КАТ? Те не гледат да има ред и справедливост, а да вземат едни пари от някой. Затова и такива като този се смятат за безнаказани, защото са наясно, че с малко повече пари ще заобиколят системата. Висока скорост, фалшиви номера, на червено ... стил на шофиране. Бог да прости жертвите! А този най-после да бъде наказан по закона.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ не работи! Незабавна реформа!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако убият моито дете няма да чакам правъсидие лично го ровя веднага
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че е за затвор ( и то закъснял) е ясно! Но как е оцелял след удара ... това не разбирам!?!?
12
4
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Мутрите на промяната