Радикалните ислямисти: "Трябва да завземем света"

Задържаните "учители" от Пазарджишко ги грози затвор до 3 години
Обновена: 6 окт 2010 16:48 | 6 окт 2010 16:47,
119
Радикалните ислямисти: "Трябва да завземем света"
Снимка: БГНЕС

Радикалните ислямисти от разбитата организация „Ал Уакф Ал Ислями” са обучавали деца от бедни семейства на територията на цялата Пазарджишка област.

“Радикалните ислямисти са обучавали главно деца от мохамедански произход, чиито родители нямат пари да им платят образованието”, заяви пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата в Пазарджик Снежана Стоянова.

“Учителите“ втълпявали в главите на малките си ученици важността на исляма и ги убеждавали, че ислямът е религията, която трябва да превземе света”, обясни още говорителят на прокуратурата.

“На света право на живот имат само хората, които проповядват исляма“.

Тези думи са били част от репертоара на радикалните ислямисти, които всекидневно в рамките на последните години са зомбирали децата от Пазарджишко.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу никого, а само се претърсват конкретни адреси във Велинград, научи още Dnes.bg.

“От това какви предмети ще намерим в домовете, зависи дали ще бъдат повдигнати обвинения“, заяви още прокурор Снежана Стоянова.

Още по темата

За проповядване на радикален ислям наказанието е лишаване от свобода до 3 години, уточни окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

По думите й предвиденото наказание в НПК е малко, но това е законът.
Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
СТОЯН преди 13 години
ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ЖИВОТНИ?АЙДЕ ДА СИ ХОДЯТ В АНАДОЛА
100
2
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
На света право на живот имат само хората, които проповядват исляма. Такова нещо в исляма няма или тия поставени под арест истински незнаят исляма при това пренасят своето невежество и в горките деца което според мен не е за вярване а най вероятно Б-я завистливо не разрешава помаците да се научат както трябва на исляма!
99
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРИ преди 13 години
Тези домогвания на ислямистите са още едно доказателство колко е изоставено образованието в селата и малките градове. Поредната причина образованието да започва от най- ранна детска възраст и да бъде абсолютно и напълно безплатно. Трябва да има и задължителни униформи така и най- бедното семейство да може да подготви детето си за училище. А за този радикален ислям ,няма да се учудя ако се преподава тайно някъде и в региона на Търговище и Омуртаг, тук има много села с бедно население.
98
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
ТОЧНО ТАКА, ЕВРОПА СЛЕД 60- 70 ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ ИСЛЯМИЗИРАНА, АКО СОЦИАЛИСТИ И ЛИБЕРАЛИ НЕ БЪДАТ ТОТАЛНО ОТСТРАНЕНИ ОТ ВЛАСТТА. Ако не се появи нов Хитлер, новите рвари ще превземата Европа, както някога превзеха Рим. Надеждата в немската нация, която вече започва да се осъзнава.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Три години затвор за подобна дейност са нищо!След изтърпяване на наказанието да бъдат изгонени от България без право на връщане!Затова не ги искат никъде-настаняват се в някоя уредена държава и се опитват да я унищожат!
96
1
 
4
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
Ако всичко описано в статията е така, то наистина си имаме проблемче.Няма държава в която да не се опитват да прокарат тъпотиите си, тез бандити.Жалкото е , че се сливат с обикновенните вярващи и лесно заблуждават опитващите се да ги разобличат власти.Единственното по което се различават е ИДЕИТЕ, на външен вид са си нормални мюсюлмани и човеци.Определено в БГ имаме нужда от помоща на вещите в занаята служби на големите държави работещи в таз насока, но само да обучават, без да се месят.
95
0
 
2
 
! Отговори
ГОВОРИТ МОСКВА преди 13 години
До стената и сърдечен поздрав от г-н Судаев!
94
1
 
2
 
! Отговори
AN преди 13 години
С ТОВА ТЕМПО НА ИCЛАМИЗИРАНЕ В Б.Г. ЕДИН ДЕН В ИСТОРИЯТА СИГYРНО СТЕ ПИСЕ; БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ХРИСТИЯНСКИ НАРОД, КОЙТО Е ПРИЕЛ В ПОСЛЕДСТВИЕ ПРАВЕДНАТА ВЯРА ИЗЛАМ\" ЗНАМ чЕ СЪМ МНОГО ЦЕНИчНА НО ТАКА КАКТО ВЪРВИ И С ТОВА ТЕМПО И Б.Г. ПОЛИТИЦИ ТАКА СТЕ СЕ ВПИСЕМ В ИСТОРИЯТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
93
0
 
16
 
! Отговори
666 преди 13 години
По скат преди време даваха цял филм за радикалния ислям у нас , требва да ви кажа че ми настръхнаха косите.Тук е пълно със всякаква дива ислямизирана *** която си търси и най-малкия повод да почне сее терор.От тия *** не ни чака нищо добро - само проблеми ще имаме.
92
0
 
10
 
! Отговори
ттт преди 13 години
Как до три години затвор бе,***? Тия фесове са толкова зомбирани и фанатизирани ,че ще ти резнат фенера и не им пука.Къщата ще ти подпалят и не само нея. Онзи от Осиково до Рибново как си закла децата и си уби жената. Каза,че са си негови и ще прави каквото иска с тях. Този район там си е направо взривоопасен.Юноши ходят в Турция да учат за ходжи а като се върнат тук след години какво правят и работят. Тъмна картинка
91
2
 
27
 
! Отговори
21 BEK преди 13 години
МОЯТ БОГ Е ПО-ДОБЪР ОТ ТВОЯ БОГ Ето това е най-злият , най-долният и най-примитивният призив съществувал някога , заради който са се водили стотици войни и са били избити стотици милиони хора през вековете.САПИЕНСИ (???) ОТВОРЕТЕ ВРАТИТЕ И ПРОЗОРЦИТЕ СИ, НАВЪН Е 21 ВЕК !!!
90
4
 
6
 
! Отговори
ad преди 13 години
a turskite firmi niama li da proveriavate 6efovete sa po tvardi isliamisti i ot opisanite ta m neznaete kade da tarsite
89
9
 
8
 
! Отговори
Баба Донка преди 13 години
Хахахах сега Бойко ни плаши с талибаните,народа болен мръзнещ гладен деца продават телата си за 5 лв, а наш бойко талибани тръшка!!!
88
14
 
9
 
! Отговори
FGG преди 13 години
А случайно ли е че тоя *** сайдера днес се прави на мъж в парламента. И ДАНС разбираш ли и те се активизирали по въпроса. На кого се правите на мъже бе комплексари - на слабите хорица дето едвам връзват поминъка ли.Що не се хванете с мутрите ами с тия отрудени хора.Що не се хванете с *** примерно или ще мио кажете че те не са от мутрите.
87
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..от личен контакт, от личен опит) не знам дали имаме право да ги съдим. Изключвам "пребиването с камъни за изневяра, но по отношение на обличането, на подчинената роля на жената имаш ли представа, че самите жени са приели това? Знаеш ли че в семейството (не говоря за пред обществото) жената често е супер обгрижена отвсякъде? Така че темата е много дълга.
86
0
 
10
 
! Отговори
gulten ivanova преди 13 години
vsi4ki musulmani koito jiveiat v Balgaria triabva da mileiat za neia...
85
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хмммм...не съм засегнат на ислямист. Просто ме дразни безмозъчността както вече писах. За да докажеш, че си нещо повече от друг следва да в поведението ти да не присъстват качествата за които го упрекваш него. А крайните мнения на болшинството, които незаслужено се титулуват християни е пример за точно обратното. Що се отнася до другите ти коментари, бихме могли да подхванем дългааа тема. Каквито и да ни изглеждат мюсюлманските традиции (а всъщност това което знаем за тях в повечето случай НЕ Е
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kum 95- Бих добавил и изпращането им в Америка! Там знаят какво да ги правят - за разлика от нашите ***!!!!!
83
3
 
48
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Наказанието за радикален ислям трябва да е:1. Конфискация на имуществото2. Отнемане на гражданство 3. Изселване от страната
82
2
 
21
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
86, не знам защо се закачаш. Очевидно си засегнат на ислямист. Нямам нищо против вярващ мюсюлманин, но имам против такъв който иска да променя бита и Европейските цивилизационни стойности. Не приемам жените да се забулват, да са задължително с шалвари и да са подчинени на мъжа. Не приемам отговор на въпрос:"Колко деца имаш", отговорът да епримерно:"Две", а ти виждаш че води 4. Той да каже"Другите са момичета". За тази "Цивилизация" говоря.