Радикалните ислямисти: "Трябва да завземем света"

Задържаните "учители" от Пазарджишко ги грози затвор до 3 години
Обновена: 6 окт 2010 16:48 | 6 окт 2010 16:47,
119
Радикалните ислямисти: "Трябва да завземем света"
Снимка: БГНЕС

Радикалните ислямисти от разбитата организация „Ал Уакф Ал Ислями” са обучавали деца от бедни семейства на територията на цялата Пазарджишка област.

“Радикалните ислямисти са обучавали главно деца от мохамедански произход, чиито родители нямат пари да им платят образованието”, заяви пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата в Пазарджик Снежана Стоянова.

“Учителите“ втълпявали в главите на малките си ученици важността на исляма и ги убеждавали, че ислямът е религията, която трябва да превземе света”, обясни още говорителят на прокуратурата.

“На света право на живот имат само хората, които проповядват исляма“.

Тези думи са били част от репертоара на радикалните ислямисти, които всекидневно в рамките на последните години са зомбирали децата от Пазарджишко.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу никого, а само се претърсват конкретни адреси във Велинград, научи още Dnes.bg.

“От това какви предмети ще намерим в домовете, зависи дали ще бъдат повдигнати обвинения“, заяви още прокурор Снежана Стоянова.

Още по темата

За проповядване на радикален ислям наказанието е лишаване от свобода до 3 години, уточни окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

По думите й предвиденото наказание в НПК е малко, но това е законът.
Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
48
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Не мразя турците. Години съм работил с турци по строежите на България. Те са работливи и чисти, ако ти станат приятели и ти дадат дума - никога няма да те излъжат или предадат. Да мразя тези, всички етноси, които не работят, крадат, лъжат убиват, просят, мамят и живеят на чужд гръб, но между тях турците са малцинство, а *** мнозинство.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво , браво , после приемайте вероизповеданието в училище , та да се въдят ей такива ***.
19
1
 
33
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Исляма, както всички други религии, когато станат официални, се използва от алчни и властолюбиви хора за по-голяма власт и да натрупат пари , те използват вярата или бедността на хората и проповядват радикални форми на религията. В Корана не съществуват много от така наречените закона на шериата, чрез които се насажда омраза и се призовава към джихад. Питам се, защо 20 години Прокуратурата и МВР не установиха, че в България се проповядва радикален ислям и не се самосезираха?
18
2
 
19
 
! Отговори
сисо преди 13 години
тия къде ги толерираха толкова години, сега им събрат попарата- но това е нищо,нахлуват като *** и чакат удобен момет- или както казват старите хора с тях дуслук не трябва да се прави/ПАЗЕТЕ СЕЕ/
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОМРАЗАТА Е ВЗАИМНА ТИ НЕ МРАЗИШ ЛИ ТУРЦИТЕ
16
1
 
27
 
! Отговори
IND преди 13 години
Тези "учители" са били манипулирани за да манипулират децата. От малки ако се подготвят стават много опасни атентатори самоубиици - и това е най страшното! Браво на полицията!
15
2
 
41
 
! Отговори
bg преди 13 години
Ислямистката организация Ал Уакф Ал Ислями" има поне 8 адреса в Пловдив.Това заяви председателят на Джамийското настоятелство Ашим Асан. Той отказа да ги назове, защото щели да вземат мерки и да се покрият, но бе категоричен, че организацията работи във всички ромски гета в България, както и в родопските села. Пълно е с техни колнове по оста Пазарджик- Пловдив - Хасково, категоричен бе той. Според Асан Ал Уакф Ал Ислями" е клон на Ал Кайда", който е в България от 1997-*** година. Тогава благодарение на Иван Костов, който е бил премиер по онова време и на фондацията на жена му Бъдеще за България" ислямистката организация се е установила в страната. По времето на управлението на тройната коалиция" над Ал Уакф Ал Ислями" имаше политически чадър", защото спонсорираше ДПС, категоричен бе Ашим Асан.
14
1
 
19
 
! Отговори
Д-р Мангала преди 13 години
Добре,че Кемал Ататюрк е умрял през 1938, само няколко месеца преди началото на втората световна.Ако беше поживял още 2 годинки,щеше да вкара турция във войната на страната на Германия и днес щяхме вече да сме забравили,че някога по нашите земи е имало турци!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво значи да нямат пари за обравованието им. БГ образованието е безплатно до 8 клас. В училищата се дава закуска. И има начална помощ за учебната година за социално слабите семейства. Друга ще да е причината ми се чини.
12
9
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Mnogo losho e formulirano zaglavieto! Dostatychno losho vpechatlenie si imat horata...no s podobni dumi.... Ne pravi chest na avtora!!
11
3
 
36
 
! Отговори
хм.. преди 13 години
хора, това става в пазарджишко...ами замислете се какво е покрай Кърджали!днес.бг, стига с тая снимка...всеки ден я показвате. Сложете един брадат талибанин вместо патрулка с катаджии.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой да знае текста на ежедневните молитви, който мюезина пее с помощта на мощни тонколони по 5 пъти на ден? И какъв е основния постулат на исляма?... В обществото промените стават бавно, исляма е като пълзяща мъгла - разстила се бавно и печели нови територии благодарение на нашата търпимост и тяхната нетолерантност. "Хора, бдете"- Карел Чапек
9
5
 
53
 
! Отговори
гйфхф преди 13 години
САЩ НИ ЗАПОВЯДВА НИЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ СЕГА ВСЕКИ ТУРЧИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМИСТ И В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ДИША ПО ЛЕКО,НЕ ЧЕ ТУРЦИТИ НЕ НИ МРАЗЯТ,АЗ ГОВОРЯ ТУРСКИ И МОГА ДА ВИ КАЖА ,ЧЕ ТУРЦИТЕ МНОГО МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ ГОВОРЯТ ПРОТИВ НАС ОБИЖДАТ НИ И НИ МИСЛЯТ ЛОШОТО ДА ЗНАЕТЕ И ДА ГО ИМАТЕ В ПРЕДВИД.
8
3
 
66
 
! Отговори
читател преди 13 години
Любимата фраза на иранския президент е :ИСЛЯМЪТ Е РЕЛИГИЯТА КОЯТО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА СВЕТА!Най-накрая МВР се размърда, вероятно пак от US са ги нагрели.Време е ислямската пасмина да се измете не само от България, а от Европа изобщо.В Азия, зад висока стена.Нужен е Нюрнберг срещу исляма, под заплаха е световният прогрес.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova NETRIABVA da se povtaria, a zakona da se izmeni na 50 god. zatvor! i tia *** kam iran, irak, avganistan sled zatvora. kak da ne gi mrazi 4ovek pri takiva izjavi!
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се ли питате защо няма арестувани? На мен всчико ми прилича на шоу. Да се надяваме, че наистина няма "опасни ислямисти" в България. Но също да се надяваме, че няма и някой да го отнесе, заради едната PR аксия, покрай вота на недоверие.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега дали това няма да го набиват в главите на неграмотни рецидивисти в затвора?Един от основните разпространители на исляма на запад са затворите.
4
2
 
13
 
! Отговори
2 пръста пд Сливница преди 13 години
"... и ги убеждавали, че ислямът е религията, която трябва да превземе света"Не е верно!!! Дупница ще превземе света!!! Има го верно на бяло!!!
3
2
 
48
 
! Отговори
Hans Rus преди 13 години
Само не ми е ясно как точно "ще превземат света..."? Цивилизацията - това е СВЕТА, а не някакви ***...
2
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3 години не е много, но пък 3 години ще ги еб***т и бият в пандиза!