200 деца в неравностойно положение с топъл обяд

Инициативата е на Ямболската организация на Червения кръст
Обновена: 19 яну 2011 13:45 | 19 яну 2011 13:44,
13
200 деца в неравностойно положение с топъл обяд
Снимка: Булфото

100 деца от Ямбол и 100 от община Тунджа от социално слаби семейства, деца с увреждания, сираци и полусираци всеки ден ще получават топъл обяд.

Инициативата е на Областния съвет на БЧК в Ямбол.

Едно от важните изисквания е децата на възраст от 7 до 18 години да посещават редовно училище.

Проектът е финансиран от Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК и е в размер на 11 002 лв., като двете общини – Ямбол и Тунджа, съфинансират част от инициативата.

Основната цел, която си поставят червенокръстците, е повишаване на здравния статус и качеството на живот на децата, като им се предоставя възможност за рационално и балансирано хранене през зимните месеци, както и придобиване на елементарни хигиенни навици по време на хранене, посещаемост на учебните занятия и социализиране на деца с проблеми в поведението.

Осем са училищата в Ямбол и две в община Тунджа, в които има ученици, обхванати в трапезарията. Храненето на целевата група ще приключи в края на месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Ямболобщина Тунджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
aneliya:) преди 13 години
tova e mnogo hubava iniciativa no se napravi na vsyakade vav cyala balgaliya ima gladni deca
12
0
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Благодаря на редакцията за тънкия намек - деца в неравностойно положение.Имам само една забележка - тия деца на 18 години имат вече внуци.
11
1
 
3
 
! Отговори
stonerose преди 13 години
Това е много хубаво. Там хората са най-бедни както в Източните Родопи. Безработицата е 18%. Радвам се на тази инициатива.
10
0
 
4
 
! Отговори
мама преди 13 години
Те нямат нужда от една чиния манджа. Имат нужда от грижи за образование и реализация. Защото в нашата държава ако си нямаш татко и мама или вуйчо и чичо няма кой една врата да ти отвори.
9
1
 
7
 
! Отговори
предлагам преди 13 години
ГОЦЕТО да дава от свойте милиони от далаверата ПАРИ-ПЕТРОЛ дето ги направи за ДЕЦАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ а не НИЕ!!!гоце *** куче КРАДЛИВО СМС-НЕМА ДА ТИ ПУСКАМ ЧЕРВЕНОГЪЗО ***
8
0
 
4
 
! Отговори
и на него преди 13 години
Това е соцбабе хулиган! Дебне от засада!
7
3
 
2
 
! Отговори
222 преди 13 години
Пак харчене на паричките ни за мръсни ***.Вместо да ги сложат в казана,ще им се дава топъл обяд.ДО КОГА???? В болницата ги лекуват без пари/ жт нашите вноски/, ток,вода - не плащат,но НЕК реално си ги прибира чрез вклучване на тези несъбрани вземания в ЦЕНАТА на тока,водата.Което пък е за вписване в книгата на Гинес,защото никъде/дори при аборигените/ го няма.Но СД си получава пая и от там.
6
2
 
3
 
! Отговори
Мусайбе преди 13 години
Така като гледам какво "дете" със забрадка се вижда през прозореца на гишето.......
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е положителна новина.Поне дечицата ще имат топъл обяд,а не с импулсните тел.,които събират средства и не се знае къде отиват. И общината е проявила отговорност като се е включила.
4
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 13 години
Да, наистина е много добре, че ще бъде за деца които посещават учебните занятия. По този начин ще се направи нещо от което нама да се възползват само нашите "братя роми", тъй като те не ходят на училище.
3
1
 
8
 
! Отговори
1313 преди 13 години
инициативата е похвална...ама що за фраза е "Храненето на целевата група ще приключи в края на месец март."...целевата група?да, знам че това е фактически точно така, но не прозира грам човещина в подобно определение, а нали уж подобни инициативи са точно за това..за човешкото в нас..иначе браво, повече трябва да се прави за тези деца, а обществото и всички ние като част от него сме се затворили в злободневие и сякаш сме забравили че винаги можеш да подадеш ръка и помогнеш..особено на едно дете!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е една наистина добра новина.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудесна инициатива, и то супер, че ще е за учащи се!