Правителственият самолет ще вози част от руските туристи

Трябва да благодарим на премиера, зове министър Московски
Обновена: 10 сеп 2011 19:25 | 10 сеп 2011 19:25, Красимир Ангелов
303
Правителственият самолет ще вози част от руските туристи
Снимка: Булфото

Правителственият самолет ще се влючи в извозването на руските туристи, които стоят втори ден блокирани на летище Бургас.

Очаква се с него да излетят близо 80 души, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Поради ограничения капацитет на правителствения самолет на борда му ще се качат жени, деца и болни. За подбора ще съдействат от туроператорската фирма "Алма тур".

"Изключително много трябва да благодарим всички на премиера Бойко Борисов за възможността правителственият самолет да извози туристи.

Още по темата

Става въпрос за хуманитарно действие. Ще бъдат извозени основно деца, болни хора, бременни жени, възрастни хора. Полетът е до Москва, обясни министър Московски пред "Фокус”.

Същевременно малко след 18 часа за Москва излетя допълнителен самолет на "Bulgaria Air" със 180 руски туристи на борда. Той е платен от руски туроператор.

Проблемът с полетите възникна заради натрупан дълг от страна на туроператора "Алма тур" от около 7 милиона лева към превозвача.

Двете компании втори ден водят преговори и се надяват до понеделник да постигнат съгласие.

Същевременно от Софийска градска прокуратура обявиха, че започват предварителна проверка за това има ли неправомерни действия от страна на служители на „Алма Тур”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
3
 
! Отговори
до 261 преди 12 години
Ти пасеш трева, а хората работят."Софийска градска прокуратура подхваща "Алма Тур"."
252
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
начи данъкоплатците плащаме дълговете на Алма тур /частна комппания/, тиквата обира овациите, ние пасем трева.
251
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той правителствения самолет на Боко Тиквата на баща му бе! Ще ги извози ами,що да не ги извози! То скоро той с тоя самолет и с хеликоптера ще почне и до *** да ходи! Ще сме му благодарни ами,ама можеше направо да им го подари,догодина нали пак ще идват,да си го ползват горките! СКАПАНА ЦИРКАДЖИЙСКА ДЪРЖАВА!
250
1
 
17
 
! Отговори
serg преди 12 години
След театрото с Лукойл това се очакваше!Нито ще им вземат лиценза,нито ще ги глобят!Прокуратурата плаши гаргите!Така е в държава,която не зачита Закона,а има двойни стандарти!
249
1
 
11
 
! Отговори
Алма тур преди 12 години
Добре дошли от мен!Заповядайте пак.да ви нае*ем!
248
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тиквени историйки на наш гръб
247
2
 
17
 
! Отговори
олигофените ТИМ преди 12 години
Аз не разбирам, има и други компании освен България air. Защо *** не платят на друга компания да им извози туристите, а трябва да ги извозваме всички ние с нашите бюджетни средста, които едва закърпваме? Майки връщат пари! Майки, а Фалкона лети по заповед на ***, които не плащат и не искат да плащат! Защо Бойко смята и двете фирми еднакво виновни? Тук става асно едно - *** не могат да правят бизнес. Те са ***!И ние сме ***.
246
2
 
12
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
*** подкрепени отново от Герб завземат пазара с руски туристи чрез Алма тур
245
1
 
14
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 12 години
Така значи : с нашите пари ще се извозват туристите , които мафиотите от *** и червените собственици от АЛМА Тур изоставиха !!!!! Защо с наши пари се "спасява" имиджа на мутро-туризма ??? Има и други решения, все пак..... Добър човек е бащицата Бойко Борисов, загрижен е, дори в момента да рита топка...... Там, в туризма, са много негови мутро-приятели и съдружни мафиоти...... Редно е мафиотите от туризма да изпият горчивата си чаша, нали ????
244
1
 
13
 
! Отговори
даа преди 12 години
печалбите за безмесмените, а загубите за държавата - и мен ме кефи. жените, старците и болните - колко трогателно
243
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че не бяха американски туристи. Представям си колко щеше да струва 13 часа полет:):)
242
1
 
11
 
! Отговори
Пишмани ТИМ преди 12 години
Българските пишман-капиталисти, назначени от БКП, така са свикнали - да се облагодетелстват на гърба на обществото. Започнаха с откраднитете от обществото пари, и продължават с откраднати от обществото пари. Това са едни ***, не капиталисти и предприемачи. *** във всичко на гърба на хората и държавата. Негодници. Все друг да им плаща сметките.
241
3
 
9
 
! Отговори
Общ интерес преди 12 години
Дянков ще трябва да поиска парите за превоза на бедстващите руски туристи от *** - Душа тур. Иначе няма начин да бъдат оправдани в отчетите. А че правителството се е намесило, за да помогне на хората и да не се петни целия български туризъм от некадърните "бизнисмиени" от *** - това не е лош, а добро. Защо плюете по правителството, което действа в общ интерес, а не заклеймите некадърните лапачи и нечестните "бизнисмиени" от ***? Това не разбирам!
240
1
 
11
 
! Отговори
Dodo преди 12 години
А къде беше баш пожарникаря когато нашите туристи спяха в градинките на Кушадасъ?И още! Влак няма ли за руските туристи? Къде им е консула?
239
1
 
12
 
! Отговори
аноним преди 12 години
ПРОБЛЕМЪТ не е в липсата на самолети, а в липсата на пари. Кой и на какво основание плаща полета на правителствения самолет и прави подарък на частни фирми с държавни пари? За какво да му благодарим? Че пилее държавни средства ли?
238
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Главоча преди 12 години
Самолета е лично моя собственост и квото си искам това ще правя !
237
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко ни струва "извозването".
236
1
 
19
 
! Отговори
Бесен съм! преди 12 години
Е що с нашите пари бе Боко?Е как тека еднолично реши, да харчиш народните пари, решавайки проблема на една частна фирма?Кой си ти в същност - цар Дарий ли?
235
0
 
2
 
! Отговори
Е деееее.... преди 12 години
А ако се пиша за ***.....дали ша *** признаитъе за курвъ :)))
234
0
 
7
 
! Отговори
revlio преди 12 години
Г-н Бойко Борисов - приятел на руснаци и на американци!поредния западен комунист