Правителственият самолет ще вози част от руските туристи

Трябва да благодарим на премиера, зове министър Московски
Обновена: 10 сеп 2011 19:25 | 10 сеп 2011 19:25, Красимир Ангелов
303
Правителственият самолет ще вози част от руските туристи
Снимка: Булфото

Правителственият самолет ще се влючи в извозването на руските туристи, които стоят втори ден блокирани на летище Бургас.

Очаква се с него да излетят близо 80 души, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Поради ограничения капацитет на правителствения самолет на борда му ще се качат жени, деца и болни. За подбора ще съдействат от туроператорската фирма "Алма тур".

"Изключително много трябва да благодарим всички на премиера Бойко Борисов за възможността правителственият самолет да извози туристи.

Още по темата

Става въпрос за хуманитарно действие. Ще бъдат извозени основно деца, болни хора, бременни жени, възрастни хора. Полетът е до Москва, обясни министър Московски пред "Фокус”.

Същевременно малко след 18 часа за Москва излетя допълнителен самолет на "Bulgaria Air" със 180 руски туристи на борда. Той е платен от руски туроператор.

Проблемът с полетите възникна заради натрупан дълг от страна на туроператора "Алма тур" от около 7 милиона лева към превозвача.

Двете компании втори ден водят преговори и се надяват до понеделник да постигнат съгласие.

Същевременно от Софийска градска прокуратура обявиха, че започват предварителна проверка за това има ли неправомерни действия от страна на служители на „Алма Тур”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
timi преди 12 години
kraino vreme e durjavata da vuvede red sred bulgarskite kompanii s strogost i sankci az rabotia v turisti4eska agencia izvun bulgaria ako tova se slu4e6e v durjavata v koiato sum ste stane stra6no za firmite nisto 4e sa svobodni na pazara na purvo miasto ste sko4i srestu neia samata bran6ova organizaciq na koito e 4len zastoto tuk e ima6 privilegi no ima6 i otgovornosti posle idva red i na samata durjava vednaga ste se povdigne obvinenie srestu sobstvenika za krajba i umi6leno navrejdane
272
8
 
7
 
! Отговори
ПАРТИЗАНИТЕ ИДАТ преди 12 години
Винаги преди избори ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНДУРИ са предизвиквали кризи. Спомням си на предишните избори за парламент те предизвикаха кризата с ***, минах по бУл.Ботев целия бе залят от хартии, явно нарочно и преднамерено. Сега пак наближават избори и в главите на ОМРАЗНАТА НАПАСТ наречана КОМУНИСТИ пак се въртят подмолни и подли планове. Поитересувайте се коя е е фирмата АЛМА ТУР, кога е създадена и кой стои зад нея.
271
0
 
6
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
По разпоредбите на търговския закон тази фирма не трябва ли вече да е обявена в несъстоятелност и да се върви към фалирането й и ползване на застраховката в този случай??? А няма да ги коментирам браншовите организации в туризма.И те като профсъюзите служат само за изнудване на държавата за привилегии.
270
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, много му благодарим на премиера?!?! Кой ще плаща?! Май всички ние... С чужди пари слава гради ...
269
5
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Много сте наивни!Ето това е още един пиарски трик на Тиквата.Как можахте да се хванете?Двете фирми никак не са му трудни за манипулиране.Ето ви с две думи формулата:създава се изкуствен проблем......и тогава на преден план излиза МЕСИЯТА-с правителственния самолет/държавния/.Потърпевшите не са български граждани.няма по-хубаво от това .ЕТО КАК СЕ ПРВИ ПИАР ПРЕДИ ИЗБОРИ НА ГЪРБА НА ЧУЖДИ ПОДАНИЦИ С ДЪРЖАВНИ СРЕДСРВА!ХАЙДЕ НАСАМ НАРОДЕ С БЮЛЕТИНИТЕ.БЪРЗАЙТЕ И СЕ БЛЪСКАЙТЕ!
268
2
 
17
 
! Отговори
saki преди 12 години
Когато богатите олигарси, мутри, премиер-мутри и групировки си мерят *** и се цакат едни други, ние мишоците трябва да мълчим с наведена глава и да не се бъркаме в големите работи. И на изборите нищо вече не зависи от нас ,а от *** и турците, помаците. От нас се иска или да емигрираме или да умираме бавно тук ,докато ни свалят кожите и ни дават пари колкото да не умрем от глад.Такава е реалността, така че няма смисъл да се плюнчите и заканвате тука ,защото ставате смешни.
267
3
 
6
 
! Отговори
мими преди 12 години
на Алма тур, трябва да и се отнеме лиценза, но проблема е че сега се очакват фалити на много туристически фирми.. в испания, италия, гърция има дотации от държавата за туризма, а тук се взимат само пари за лицензи да се пълни бюдежета и има хиляди туристически фирми и фирмички
266
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kvo iskate be ?! kvo vi vliza v rabotata cialata taia rabota s rucnacite a ?
265
1
 
25
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Тоя *** , Московски , вчера се закани , че ще отнеме лиценза на двете фирми , дето се карат за "някакви си " 7 милиона - Алматур и Бългерияеър !Искам да видя как ще стане точно , че НЕ ГО ВЯРВАМ !Бългерияеър е на *** , а срещу избори на Боко Тиквата не му трябват неприятности с тмаджии иначе автоматично е загубил поне 3-4 града на изборите ! Щото неможе да не ми направи впечатление , че великият борец срещу престъпността , даже не забелязва тази (а и много други) групировки ! ! !
264
14
 
4
 
! Отговори
iva преди 12 години
bravo na boyko mnogo hubavo e da pomogne6 na hora v beda
263
8
 
21
 
! Отговори
Емигрирал преди Боко преди 12 години
Гласувахте за Бойко, много подскачахте, много му се радвахте. Сега си плащате стократно - хак да ви е!
262
4
 
30
 
! Отговори
Dodo преди 12 години
Прокуратурата да вземе да подхване и Бойко! Та поради какви правителствени нужди правителствения самолет ще превозва туристи на частна компания? И как скъпчията Дянков намира пари за такива воаяжи?Защо Путин не си прати самолета?
261
0
 
12
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
"Прокуратурата подхваща... Алма...", Тез номера на ченгетата сме ги чували та чували, ченгеджийски номера.Да споменем ли Вехтия завет "Когато управляваха съдиите ГОЛЯМ ГЛАД НАСТАНА..."А така, умните да си направят извода - а той е: ОБЩЕСТВО НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ, СЪЩО И ОТ ЧЕНГЕТАУПРАВЛЯВА СЕ ОТ ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ КАК СЕ БЪРКА БЕТОНА, КАК СЕ ВРЪЗВА АРМАТУРАТА, КАК СЕ КАРА САМОЛЕТА,Другите като новото ГоцеДе Роско .... САМО ОРГАНИЗИРАЛИ
260
0
 
17
 
! Отговори
От Брюксел! преди 12 години
Прокуратурата само подхващааааааааа -иииииииииии нищо! Не съм сигурен дали населението вече знае кой е и главен прокурор???така му мина мандата незабележимо, от време на време появяващ се по ТВ, че нещо се подхваща. Е разбира се кокошкарите ги осъдиха за кражба на кило шереши !!
259
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може да е МУТРА, ама е откровен. А не като Пунта Мара
258
6
 
5
 
! Отговори
МММММ преди 12 години
Десет хиляди години за председателя Бойко!
257
6
 
5
 
! Отговори
МУТРА преди 12 години
ШТо ревете бе ш*****ци ? Наш браток е на власт и ште скачате според тоягата.Давай Боко,давай тикво ! Всички бригади от СИК,ВИС,АПОЛО и БОЛКАН,777,*** и пр. сме с тебе.Мачкай тоя ш***** народ,мачкай тези кучета че нешто много взеха да лаят.Ште лаят по наши ора и фирми,айде де.
256
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, на прокуратурата, и на нея, тройната и станишката са й виновни.
255
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Софийска градска прокуратура подхваща "Алма Тур"." !!! - и какво от това, тя, прокуратурата, да ми даде някой факти, като е заподхващала нещо наистина да е хванала като хората, или наистина само "подхваща". Какво и за какво, за колко ? Тя от 2 г. е като министерство пълно с мижитурки, а не независима институция.
254
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
262,аз все още паса, *** ти си препасал и сега само преживяш. Аз мисля да не стигам до твоето положение на обект за млеконадой, остай със здраве и гербераствай