Правителственият самолет ще вози част от руските туристи

Трябва да благодарим на премиера, зове министър Московски
Обновена: 10 сеп 2011 19:25 | 10 сеп 2011 19:25, Красимир Ангелов
303
Правителственият самолет ще вози част от руските туристи
Снимка: Булфото

Правителственият самолет ще се влючи в извозването на руските туристи, които стоят втори ден блокирани на летище Бургас.

Очаква се с него да излетят близо 80 души, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Поради ограничения капацитет на правителствения самолет на борда му ще се качат жени, деца и болни. За подбора ще съдействат от туроператорската фирма "Алма тур".

"Изключително много трябва да благодарим всички на премиера Бойко Борисов за възможността правителственият самолет да извози туристи.

Още по темата

Става въпрос за хуманитарно действие. Ще бъдат извозени основно деца, болни хора, бременни жени, възрастни хора. Полетът е до Москва, обясни министър Московски пред "Фокус”.

Същевременно малко след 18 часа за Москва излетя допълнителен самолет на "Bulgaria Air" със 180 руски туристи на борда. Той е платен от руски туроператор.

Проблемът с полетите възникна заради натрупан дълг от страна на туроператора "Алма тур" от около 7 милиона лева към превозвача.

Двете компании втори ден водят преговори и се надяват до понеделник да постигнат съгласие.

Същевременно от Софийска градска прокуратура обявиха, че започват предварителна проверка за това има ли неправомерни действия от страна на служители на „Алма Тур”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
3
 
16
 
! Отговори
До №218 преди 12 години
По-скоро ББ е близък с ***(България ЕР,ФРАПОРТ, ХИМИМ порт и т.н.) И респективно кандидата му за кмет на Варна е Кирил Йорданова, заклет човек на трибуквието.
212
5
 
27
 
! Отговори
:) преди 12 години
Хубаво е , че са помогнали на хората тук спор няма, но мен ме притеснява това , че и България Еър и Алматур по този начин просто изнудват държавата да им оправи нещата леко нагласено ми е тая работа. Алматур ще си пребере парите от сезона и ще обяви фалит и това е , Бойко ще ги хване за ... До кога ще обслужваме частините фирми собственост на приятелчетата на Бойко!?
211
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова са смешни всички тия марионетки около ББ. Трябвало да благодарим на ББ- и за какво точно, защо тая тиква не уточни?! Да не би ББ да е платил със свои пари полета? Нима това не е разбираема и нормална реакция на един държавник, който /предполага се/ защитава интереса и името на България, а не /както е всъщност/ своята ПР- акция. Тоя също като Главния секретар на МВР при случая със заложниците в банката- "благодарете на премиера......" СМЕШНИЦИ
210
1
 
6
 
! Отговори
huio преди 12 години
Все някой от туристите е КГБ-ист, така че след това пътуване в правителствения самолет ще има няколко ушенца :)
209
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно туроператора е на някой човек на Борисов и сега добре са се облажили и двамата.
208
5
 
19
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Абе тиквата нали щеше да ги продава правителсвените самолети да пътува с граждански авиолини?А сега какво стана с нашите пари вози туристи ?
207
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кой ще плаща за Премиерското милосърдие, т.е. за разходката на самолета?
206
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да попитам отново... За какво да благодарим на Тиквата... за това, че троши държавни пари, за да оправя бакиите на мутренските му приятелчета от ***?! Вашата верица ГРОБ-аджийска... толкова нагло, некадърно и крадливо правителство не сме имали от Стамболийски насам...
205
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, ето, ? (213) поставя интересен въпрос!
204
3
 
30
 
! Отговори
? преди 12 години
Ми аз като висях три дена на летището в Лондон заради тъпия вулкан, на кой му пукаше дали съм гадна жадна и дали имам пари...на никой еееее за нас българите не е нужно да се натоварва Бойко, той само когато з апред хората трябва да се докара. Добре е че помагат на хората, но толкова ли не можа Бъл... Еър да го направи. На бойко приятелчетата вече са нагли и започва да ми писва
203
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Декамероне, трябва да бъде потърсена отговорност на фирмата, неизпълнила задълженията си. Същата трябва да плати обезщетения. Никой друг не е длъжен да плаща каквото и да е! Има персонална вина, колективната е български патент и е равна на безотговорност. Плащаме всички ние!
202
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ми е интересно,ако не бяха парите от европа,тоя кво щеше да прави до сега...защото благодарение на тях го виждаме по ТВ не че нещо друго върши...
201
3
 
12
 
! Отговори
Пожар ни кар преди 12 години
Пожари гасим вякакви, ако няма пожари ги предизвикваме и тогава гасим, след това летим с джъмбото до първата телевизия че стана време за новини, да се покажем разбиш,ли
200
4
 
17
 
! Отговори
fly преди 12 години
Хайде сега, ще качат 40 от Варна и 40 от Бургас, в поредната PR акция на ББ. Ще дигнат туристите буквално от леглата, за да може той утре да излезе по телевизията и да каже - Вчера цял ден оправяхме бъкиите на Алма Тур и BG Air. Оправял той.. пф
199
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължаваме да служим на руснаците и това е. Някой да намира разлика от едно време?
198
7
 
13
 
! Отговори
БУДАала преди 12 години
И ква стана тя, *** дойдоха, купунясваха, харчеха пари в кръчмите на мутрите и в моловете на политиците, тьотките си правеха масажи и си купуваха дубльонки от норки и накрая като трябваше да си тръгнат ...... кой им плати заминаването .... ВСИЧКИ НИЕЕЕ щото руснака милите си свършили паричките!!!
197
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...abe toia osven da har4i 4ujdi pari,za drugo, biva li go izob6to...
196
8
 
26
 
! Отговори
мангал преди 12 години
Бял ден да не видите дано *** мръсни! Държавата неможе да се меси на пазара за цените и т.н А БОКО Картуната щедро раздава държавни пари, все едно той ги е работил! Държавата няма право да се меси в частни взаимоотношения, има си съдилища! Боко дано само черни *** да останат до теб!! Да живееш с най-кофтия материал на света, това искам!
195
22
 
18
 
! Отговори
dekameron преди 12 години
Аве *** със тия 100 000 примерно,които струва полетът ще оправите ли държавата?Не се ли сещате че това бие по имиджа на туристическа България?Мислите ли че чужденците им пука дали туроператорът на Русия е виновен или българския?Всички ще чуят че се е случило в БЪЛГАРИЯ и това ще запомнят!!!!Браво на Бойко!
194
4
 
17
 
! Отговори
евро преди 12 години
Колкото "Лукойл"остана без лиценз,толкова и тая "Алма тур"..а ББ е крайно време да забрави че е бил пожарникар и да действа като такъв,най-малко пък правителствения самолет трябва да се превръща в евтина маршрутка