Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
0
 
! Отговори
do 249 преди 12 години
Стъпката е необходима, за да се намали огромният бюджетен дефицитПрепоръчай (5)Съединените щати в крайна сметка ще се наложи да въведат национален данък върху добавената стойност, за да намалят бюджетния си дефицит, заяви пред CNBC в четвъртък Пол Донован, изпълнителен директор и заместник-главен икономист в UBS.Облагането на потреблението никога не е било на дневен ред в САЩ. Съединените щати са единствената страна членка на ОИСР без данък върху добавената стойност, но аз мисля, че ще им се наложи да променят това в определен момент, твърди Донован.
250
1
 
2
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Висшия клир на БПЦ е много далеч от своите задължения към НЕГО !
249
0
 
18
 
! Отговори
Митю Пищова преди 12 години
Еваларка дядо попе!Голям пич си!А джакузи имаш ли си?
248
0
 
8
 
! Отговори
И преди 12 години
Мутрополит Кирил....
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
243, ще ме скъсаш от смях. Не съм надъхан за разлика от много тук, които си мислят, че благородно негодуват, а всъщност показват злоба и самолюбие. Не казвам това, за да обиждам. Просто храмът е място осветено от Св Дух, но повтарям, че не е задължително човек да се моли само там. Тъй като смисълът на пребиваването в църквата като общност е участието в св литургия, значи трябва да се влиза и там. Литургия не може да си отслужиш у дома.
246
0
 
4
 
! Отговори
Поп Минчо преди 12 години
Я да види дядо поп има ли в гърнето боб?И да ожули 2-3 бири с мезе пържен дроб...Ей,я дайте и на магарето ми малко зоб!Пък дядо Кирил нека да се вози на лимузини като някой сноб.A народа-да търпи и тегли като роб!
245
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
До 235Ти *** ли си, или на *** се правиш?Тази цена 35 180 долара е продажната цена в търговската мрежа на САЩ. Тя включва всички тези добавки, които си изброил плюс още няколко. И там има ДДС, казва се sell tax, и още доста такси. Фирмите, които изнасят не ги плащат, те плащат само производствената цена.Така че цената, на която е внесена колата е доста по ниска от посочената. Върху нея тепърва ще се начисляват данъци и такси, но български. Така че българската цена ще бъде подобна.
244
0
 
11
 
! Отговори
komentar преди 12 години
Матея 19:21 Исус му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, ***, продай имота си, и дай на сиромасите; и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай. 22 Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот. 23 А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство. 24 При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a be toia po 10,000 km na den li minava za da govori za pestene na benzin. da pesti ot dr. svetski ne6ta, koito pravi - a netriabva. ina4e moze i kolialo da kara i savsem da ne mu triabva benzin.
242
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дедо попе....ти требе да ходиш с магаренце както ти е положено....След вас църквите трябва тройно да се преосвещават...В момента нито ти нито те са богоугодни.
241
0
 
7
 
! Отговори
ИИИ преди 12 години
Мутри с расо! :(
240
1
 
1
 
! Отговори
так преди 12 години
В 8008 РТ
239
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 241"Може да се молиш и вкъщи, но храмът е осветен. " Значи храмът е лицензирано от някой с лимузина място за общуване с Бог? Да ви имам и вярата, да ви имам и начина на мислене доколкото изобщо имате такъв. Защо ли не правя разлика между манталитета на надъхан талибанин , надъхан християнин или надъхан партиен привърженик? Може би защото няма.
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дайте ми регистрациония номер и ще я проверя в КАТ на кой се води:)
237
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми, че дядо владика има Линкълн. Шдва няма да ме спре да ходя в църквата. Човек не влиза там заради владиката, а заради собственото си спасение. Може да се молиш и вкъщи, но храмът е осветен. А който казва, че предпочита да се моли у дома, по всяка вероятност и там не го прави. А и вкъщи няма как да присъстваш на литургия. Казвам всичко това за вас, дето си мислите, че религията е супермаркет - влизаш и си харесваш това, което ти е угодно и оставяш това, което не ти харесва.
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дъртия козел е станал дистрибутор на Линкълни за бг, бре хора. Дали са му мостра да я разхожда и от печалбите шъ спонсорира църквата. Нищо не разбирате от бизнес.
235
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако попът толкова исаше да спести пари от бензин да си беше взел някоя малка Тойота или нещо подобно...
234
1
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
И аз го имам същия Линкълн,но с повече...екстри;мини барче с хладилник,отлежало уиски итроянска сливова,малък параклис и др.Ще го...заменя с владиката за...неговия,само да ми сеобади в Кривунделово.
233
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ai siktir toq vladika trqbva dago proverqt za zloupotrebi ve kose pravi na lunpen
232
0
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Вържи попа да ти е мирно селото...