Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга

Децата: Да влиза с по-малка пръчка, с голямата много боли
27 фев 2014 14:06,
111
Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга
Пострадалото момче. Снимка: Булфото

63-годишната учителка по български и руски език от хасковското село Динево ще бъде съдена. Причина за това стана инцидентът от четвъртък, когато преподавателката счупила лакътната става на петокласника Огнян.

Учителката влязла в час по български език с пръчка. Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока. Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат".

Обръщайки се към класа, децата от задните чинове посочили с пръст Огнян и неговия приятел. Това за преподавателката било знак, че момчетата на първия чин развалят дисциплината. Замахнала с пръчката към тях. За да се защити, Огнян вдигнал инстинктивно ръката и отнесъл удара с лакътя си. Приятелят му отнесъл тояга по гърба, съобщиха за Dnes.bg от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата
Така Огнян се оказал със счупена лакътна става, а само преди няколко месеца било приключило лечението му за заздравяване на въпросната става.

Според разказите на децата 63-годишната учителка по български и руски език редовно влизала в час с тояга. "Поне да е по-малка, че с голямата много боли", казали пред експертите от РИО - Хасково потърпевшите учениците. По думите на децата "Госпожата не се държи като госпожа. С влизането си в час започва да крещи и да размахва тоягата". Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.

Според бащата на Огнян обаче психологическата травма, нанесена на сина му от нелепия инцидент, няма да отшуми бързо.

По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов. Мъжът недоумява защо учителката, ударила сина му, не се свързала с него веднага след инцидента. Той отишъл при нея, а тя обяснила, че много обича Огнян и не е искала да го удари.

Нелепият инцидент в училището в хасковското село Динево се разследва от полиция и прокуратура. Регионалният инспекторат по образование пък прави пълна проверка на селското школо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Ама чакай сега Огнян или Янко? Аааа май на Янко бащата. Аха да загрях, чичото на даскалката е получил психическо разстройство щото бащата на Янко е ударил лелята на Огнян която е доведена сестра на сина на учителката ама от руска страна. ЯсноАбе джурналята, абе прочитайте ги тези статий преди да ги публикувате,че нали сме простовати и се омотваме докато четем умопомрачителните ви трудове
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До JJкойто прави така да върви в циркаработа за звероукротители има в демокрацията е така
41
4
 
19
 
! Отговори
JJ преди 10 години
Един добър коментар не съм видял дотук. Явно никои не е влизал скоро в училище - за 15 мин, когато отида да видя майка ми, която е учител ми става лошо от шума в междучасието, да не говорим за новите поколения деца - разглезени, таблета и телефона се водят в час, ако му го отнемеш веднага заплашва с мама/тате и т.н. А учителя работи цял месец в такава атмосфера срещу 600 лева ЧИСТО... И средната възраст на учителите в момента е над 45-46 години. Тъй, че преди да ревете се информирайте първо.
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А как ученик обижда учителя си "Плешив ***!", другарчетата се смеят, а учителят нищо не може да направи. Оплаква се на бащата, а той: " Не може да бъде, той вкъщи така не се държи!"Е, като не може да бъде, след училище бой до посиняване..
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тя простата е помислила,че се пази от кучетата
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бай Тъпчо - 46То и затова сега си бай Тъпчо...
37
16
 
6
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Като ви е толкова тежко да работите с деца, вървете да доите крави или да продавате билетчета в автобусите. Без това на повечето даскаля дотолкова ви стига капацитетът. Злобари истерясали.. деца ще ми възпитават!
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бай Тъпчода се върне ли твоето със счупена ръка,дето си така оригинален?
35
5
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Абе тез кво дращят бе,удрила еното с пръчка па другото с тояга па убаво,че трето с танка не е сгазила ама туй дет се са обвиняват даскалите сий въшкарска работа бе-едно време мене даскалат беше *** ошамарил по вратат щото си блеех през прозорецат и не слушах и вечерта разправям на тати,па оня кат скочи и *** ошамари и той бе-Щом даскалат тей бил,значи тай е требвало и *** подфана наново та едвам *** утарва баба,щото мама само гледаше и *** хокаше и тя,па сега ай некой го драпне за ушото и айде съд...
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Trqbvashe camo da izgorqt toqgata ,za da ne moje sledvashtata u4itelka da q izpolzva.Ako na sledvashtata I potrqbva toqga- PROSTO SHTE NAPUSNE. O vremena ,o nravi !
33
6
 
35
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Малките идиотчета не само са мързеливи,глупави и арогантни,те са бъдещите престъпници на страната. Който не е влизал в училище,нека влезе и да постои един ден,наблюдавайки. Нови чинове,столове и дъски, всичко чупят,ломят и драскат.Скъсани пердета,надраскани и окъртени стени и врати. Отгоре на това мяукане и кукуригане в час,псуване и говорене по телефони. Защо не се опитат всичко това да го правят вкъщи,на родителите,ами учителите трябва да понасят цялото унижение и омраза не само на децата,но и
32
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Замахнала с пръчката към тях"ако беше извадила око?????????????????????
31
1
 
16
 
! Отговори
виц - продължение преди 10 години
- Нищо, г-н Директор, пуснете ме при тях!Влиза при бесните животни и изкрещява:- ***-и-и-и-и-и-и, марш веднага по местата!!!Животните опулват очи и бавно-бавно се строяват.- Ама госпожо, забравих да Ви питам какво сте работили преди - изумен промълвил шефът.- А бях учителка и класна на деца от първи до осми клас.
30
0
 
8
 
! Отговори
виц преди 10 години
хмм, тази цялата история ми напомня за един сравнително стар виц:Скромно облечена женица с очилца минава през Бюрото по труда и пита за свободни места. Казват и, че само в цирка се е отворило едно място за звероукротител на тигрите и лъвовете, които са удушили предишния дресьор наскоро. Тя отива при Директора на цирка за повече информация.- Госпожо, тия животни явно боледуват от бяс или нещо подобно - постоянно се хапят, удрят и никой не иска да припари до клетката им......
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 31училището не е арена за саморазправа,ако не си разбрал това е проблема.от какво е пострадала,от едно "МЯУ"?нещо не разбрах.няма оправдание за това нейно деяние.
28
5
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
Брей много съчувствен се оказа.Айде сега си представи твоята майка да е учителка и съответно има деяние и пострадал.Добре ли ще ти е??
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"учителка по български и руски език"Iasno ot onia dyrti shafrantii deto revat po komunizma
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Гледай сега, това са деца. Със сила там не става. Бий го като малко, после се чуди защо ще стане *** бачкатор и побойник."Много точно! Но ние тука сме си бай *** и освен бой друго не познаваме.Иначе - да, децата са изключително невъзпитани, дори бих казал, че направо си се държат като простаци. А защо децата са такива - защото така се държат мама и тате вкъщи. Така че (може би) трябва първо ние да започнем да общуваме по-нормално, за да станат наследниците ни цивилизовани хора.
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до28има деяние има пострадалсега ще има съдще ти хареса ли твое дете да пострада така,или те др.деца са мирни в клас?за едно "мяу"и счупена ръка,?????
24
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не я защитавам тази жена, ама някой от вас влизал ли е в училище през последните 10 години? Това е нещо средно между бар, публичен дом, чалготека и зверилник! Е, жената е на 63 и сигурно преподава в тоя ужас от години, нервите и отдавна да са отишли на кино. И си е в реда на нещата да е пенсионерка, а не да се занимава да налива акъл в главите на разни глезльовци. Ама за да го прави явно няма избор, защото всеки който има друга възможност не би преподавал в българско училище.