Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга

Децата: Да влиза с по-малка пръчка, с голямата много боли
27 фев 2014 14:06,
111
Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга
Пострадалото момче. Снимка: Булфото

63-годишната учителка по български и руски език от хасковското село Динево ще бъде съдена. Причина за това стана инцидентът от четвъртък, когато преподавателката счупила лакътната става на петокласника Огнян.

Учителката влязла в час по български език с пръчка. Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока. Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат".

Обръщайки се към класа, децата от задните чинове посочили с пръст Огнян и неговия приятел. Това за преподавателката било знак, че момчетата на първия чин развалят дисциплината. Замахнала с пръчката към тях. За да се защити, Огнян вдигнал инстинктивно ръката и отнесъл удара с лакътя си. Приятелят му отнесъл тояга по гърба, съобщиха за Dnes.bg от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата
Така Огнян се оказал със счупена лакътна става, а само преди няколко месеца било приключило лечението му за заздравяване на въпросната става.

Според разказите на децата 63-годишната учителка по български и руски език редовно влизала в час с тояга. "Поне да е по-малка, че с голямата много боли", казали пред експертите от РИО - Хасково потърпевшите учениците. По думите на децата "Госпожата не се държи като госпожа. С влизането си в час започва да крещи и да размахва тоягата". Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.

Според бащата на Огнян обаче психологическата травма, нанесена на сина му от нелепия инцидент, няма да отшуми бързо.

По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов. Мъжът недоумява защо учителката, ударила сина му, не се свързала с него веднага след инцидента. Той отишъл при нея, а тя обяснила, че много обича Огнян и не е искала да го удари.

Нелепият инцидент в училището в хасковското село Динево се разследва от полиция и прокуратура. Регионалният инспекторат по образование пък прави пълна проверка на селското школо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
14
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Гледай сега, това са деца. Със сила там не става. Бий го като малко, после се чуди защо ще стане *** бачкатор и побойник. Методите за справяне с дисциплината при деца са корено различни. Лошото е, че добрите училищни психолози са си екстра, която не можем да си позволим като държава.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"какво сте тръгнали да я защитавате тая? утре с калашников ли да влезе? сега съд и урок за другите"Реално погледнато има в днешни дни седмокласници (а и преди е имало), които ходят с огнестрелно оръжие. Така че не изкарвай *** невинни. Преди имаше ТВУ за мяукащи "деца" или по скоро "подрастващи психари" бих казал.
21
5
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Аз ако трябва да се занимавам с такива идиотчета, каквито са болшинството ученици, не с тояга ами с картечница ще влизам в час
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типично за България в последните 20 години - децата ни невъзпитани и се държат като гамени, а учителите в резултат на това са изкукали и алкохолизирани.
19
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Госпожата не се държи като госпожа...." ами как да се държи като "Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат". Поставете се на нейно място - в такива условия трябва да изкарва хляба си. Егати наглите хлапета! Не че оправдавам боя с тояга, но все пак учителката трябва да иам елементарни условия на труд! Каво ще научат учениците в такава среда е още един много важен въпрос. Абе, сбъркана работа, като в цялата ни държава....
18
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво сте тръгнали да я защитавате тая? утре с калашников ли да влезе? сега съд и урок за другите
17
7
 
4
 
! Отговори
за бащицата преди 10 години
"По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов."Бащи наемащи частна охрана и бодигарди. Тук нещо мирише или направо смърди.И станал недоволен, че учителката не му се обадила след "инцидента", учителката, която може би доброволно след това се извинила.Не съм фен на боя на деца, но бол такива висши мутри.
16
0
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 10 години
posle se chudime za vuzpitanieto na decata..e takiva kato tebe sopoli prosto i ogranicheni sa vinovni do goliama stepen
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока." - хайде сега пък ангелче го изкарахте. *** искало да учи... другаде го разправяйте това. Най се дразня от едностранчиви, манипулативни статии...
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами да то това е нормално, палят се кучета, биат се деца от учители какво се чудите? простотията е само бълг.патент
13
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да изключат *** от училището, прокурорите ще съдят учителката.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е тя сигурно е отишла с батата, трябва шибалчица за малките деца... или пожарникарски маркуч пълен с пясък, че да не оставя външни белези.
11
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи правете сметка за какви *** става въпрос.
10
3
 
13
 
! Отговори
Червен трол преди 10 години
Ееех, другари.... Едно време какви учителки имаше.Тая по музика ... ауууу. Или пък химичката - цици/*** всичко тамън.Нарочно се подлагах да ме побийват със слдките си ръчички.Ама то днешното ученици ли са?
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При самоотбрана от *** и наркомани е разрешено и бойно оръжие.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай ИванЛекарите, даскалите и всички други са част от нас-народа. Всички ние явно сме пропуснали доста часове в училище щом сме достигнали това равнище и се възмущаваме от самите нас.
7
5
 
5
 
! Отговори
до Един преди 10 години
Ако самият ти произхождаш от въпросното хасковско село, ще трябва да се съглася, макар и неохотно, със заключението ти.
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами понякога се налага бих казал с тоягата. В крайна сметка и родителите са отговорни за възпитанието на децата. Пък после щели да съдят. Не бих казал, че родители, чиито деца "мяукат" където и да било са много добре с главите.
5
1
 
17
 
! Отговори
`!@#$% преди 10 години
Ориенталска държава пълна с ориенталци!!!И това не е заключение само от тази статия...
4
37
 
13
 
! Отговори
с. преди 10 години
Абе не знам какво се гипсира,обаче някаква като тая ще ми пипне детето и жална и майка!Ще я отвинтя с шутове!Пък да се оплаква където ще!В тая държава ако чакаш на съд и полиция за справедливост по-добре да се гръмнеш!