Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга

Децата: Да влиза с по-малка пръчка, с голямата много боли
27 фев 2014 14:06,
111
Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга
Пострадалото момче. Снимка: Булфото

63-годишната учителка по български и руски език от хасковското село Динево ще бъде съдена. Причина за това стана инцидентът от четвъртък, когато преподавателката счупила лакътната става на петокласника Огнян.

Учителката влязла в час по български език с пръчка. Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока. Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат".

Обръщайки се към класа, децата от задните чинове посочили с пръст Огнян и неговия приятел. Това за преподавателката било знак, че момчетата на първия чин развалят дисциплината. Замахнала с пръчката към тях. За да се защити, Огнян вдигнал инстинктивно ръката и отнесъл удара с лакътя си. Приятелят му отнесъл тояга по гърба, съобщиха за Dnes.bg от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата
Така Огнян се оказал със счупена лакътна става, а само преди няколко месеца било приключило лечението му за заздравяване на въпросната става.

Според разказите на децата 63-годишната учителка по български и руски език редовно влизала в час с тояга. "Поне да е по-малка, че с голямата много боли", казали пред експертите от РИО - Хасково потърпевшите учениците. По думите на децата "Госпожата не се държи като госпожа. С влизането си в час започва да крещи и да размахва тоягата". Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.

Според бащата на Огнян обаче психологическата травма, нанесена на сина му от нелепия инцидент, няма да отшуми бързо.

По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов. Мъжът недоумява защо учителката, ударила сина му, не се свързала с него веднага след инцидента. Той отишъл при нея, а тя обяснила, че много обича Огнян и не е искала да го удари.

Нелепият инцидент в училището в хасковското село Динево се разследва от полиция и прокуратура. Регионалният инспекторат по образование пък прави пълна проверка на селското школо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Комунистическата проказа прояде всяка брънка на обществото: образование, здравеопазване, Църквата. Беше унищожен морала на българина."Да се отрича изцяло комунизма е доста глуповато - все едно да се отрече целия живот на хората, живяли и израстнали по това време. Да, тогава имаше наистина големи малоумици. Но от друга страна мога да ти кажа, че когато излизах навън с приятели никога, ама никога не съм заключвал външната врата. И въпреки това никога не сме били обирани. А сега...
62
3
 
9
 
! Отговори
Бях ученик преди 10 години
До 75 имал съм учителка шампионка по джудо ако и посегнеш дали ще можеш да преброиш до 10?
61
2
 
3
 
! Отговори
Образование преди 10 години
Хехе, луда работа...
60
0
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
В 5-ТИ КЛАС ДЕЦАТА СА ОЩЕ ЗОМБИТА!УЧИТЕЛКАТА ИЛИ ПО-ТОЧНО МАДАМ ТОТАЛТО Е БИЛА ОПУСНАЛА ВЕРТЕПА ОТ КОНТРОЛ!
59
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До някойДо 76Явно е, че си ***. Не е нужно да ни навираш просташкото си мнение от този форум.Преди да биеш хората, вземи се научи, че има нещо, което се нарича препинателни значи.
58
0
 
5
 
! Отговори
opa преди 10 години
Има много ученици,които са за бой,но има и много учители за бой.Не са само родителите са тези,които изграждат децата.Средата около тях влияе много,както и обществото.По цял ден заливат децата с насилие от улицата,от телевизята,интернет,а те са като попивателна.Няма как един родител да бди постоянно.Проблема е по-скоро в липсата на респект на обществото към полицията,към съдебната система,към държавата/е,има си причини затова/която се прехвърля и към децата,някои дори нямат респект към родителите
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не оправдавам учителката, но както и снощи в новините каза една *** " с нашите деца е много трудно да се оправиш", какво повече да коментираме.
56
8
 
4
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Всяка година знайни и незнайни вузчета и филиалчетата им бълват неограничен брой полуграмотни педагози, така че 60 годишната учителка едва ли е оказвала незаменима услуга на обществото, работейки на тази възраст, вместо да си гледа собствените внучета. Но вероятно децата й правилно са преценили, че не бива да й се доверяват, та затова се е наложило да се утешава, малтретирайки чуждите деца.
55
7
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 години
бай тъпчо баща ти малко те е бил ако някоя *** даскалица удари дететоми ще напусне сама у-ще веднага защото това което ще и се случи ще помнят внуците и по талитарно време една увца се опита да ме бие като и набих един броих до десет като не можа да стане си тръгнах викнаха ме при директора намалиха ми поведението и после нов разговор на 4 очи и оная напусна
54
3
 
6
 
! Отговори
Една Българка преди 10 години
Да ви кажа честно,хора, нито децата са стока в този случай,нито онова недоразумение"учителката".
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днешните ученици са ***.По-умните деца, за да се запазят такива, след средното образование веднага напускат тази *** и отиват в чужбина.Останат ли и за висше в България, едно, че няма да научат нищо, второ ще се пропият, пропушат и всичко, което се сетите.
52
0
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
До Анонимен 30Това е нещо средно между бар, публичен дом, чалготека и зверилник! ----------Да се поправи на: Това е нещо средно между бар, публичен дом, чалготека, игрална зала и зверилник!
51
2
 
6
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
ОТ УТРЕ, НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ДА БЪДАТ РАЗДАДЕНИ ЕЛЕКТРОШОКОВИ УСТРОЙСТВА - КАТО ОНЕЗИ ДЕТО ГИ ПОЛЗВАТ АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИЦИЯ КОЙТО МЯУКА И КУКУРИГА : ДЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗТ .......... И НОКАУТ ! КОЙТО СЕ УРИГВА И ПЪРДИ : ДЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗТ ...... НОКДАУН !
50
1
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Тоягата е била малка!!!
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Истинатакак всички забравяте,че имате деца
48
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
май не разбрахте,че става дума за едно "МЯУ"
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присъствал съм в подобни часове. Имаш чувството, че демони обсебват учениците, а учителите съответно не издържат и полудяват...На къде е тръгнало нашето общество? Къде е уважението или поне елементарните обноски за държание? И най-страшното, кои са съвременните идоли и какви са амбициите на подрстващите?
46
4
 
18
 
! Отговори
Истината преди 10 години
" Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат". "На такива деца, една тояга им е малко, а и за родителите им трябват доста тояги.
45
3
 
17
 
! Отговори
ee преди 10 години
Всички, които пишат срещу учителите най напред да се постараят да си възпитават добре децата. Да престанат да дават мнението си за учителите пред децата . Не одобрявам постъпката на тази учителка, но причините за тази изнервеност са много.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По света децата не са по-добри, напротив има сблъсък не само на характери, но и на култури и религия. Но разликата е в това, че образованието е коренно различно от нашето, и учителите и институциите имат подход да се справят с това.Мои познати се върнаха от чужбина и детето там спазваше правилото, да не докосва дори друго дете, но като се върна в БГ трябваше да има друго поведение и му беше много трудно.