Безсънна нощ за жителите на пропадащ блок във Варна

От общината увериха, че работите по укрепването започват незабавно
12 юни 2015 09:10,
17
 Безсънна нощ за жителите на пропадащ блок във Варна
Снимка: Нова тв

Десетки семейства прекараха безсънна нощ на улица "Железкова" №2 във Варна заради свличане на строителен изкоп до основите на блока, в който живеят.

Хората напуснаха домовете си от страх, че сградата ще пропадне, след като проливен дъжд активизира земната маса.

Контролните органи тепърва ще проверяват има ли строителни нарушения, а в четвъртък вечер обещаха на потърпевшите, че започва спешно укрепване.

Представител на инвеститора на строежа така и не се срещна с хората, но от общината опитаха да ги успокоят, като ги увериха, че работата по разрешаване на проблема започва незабавно.

Ще има ли последици за фирмата, копаеща под терасите на хората и изрядни ли са строителните й документи – предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
във варна се палиха хора и на частичните избори пак избраха гербсега като им падне блока да тичат сутринта рано да гласуват
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блаженето на кметчето няма ли да му изиграе лоша шега? То бива, бива но лякомията ву е безгранична. Да се моли да не рухне блока защото кметчето ще висне като прани *** на някое дръвче сизцъклен поглед в отвъдното.
9
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Щом тепърва ще търсят проблема значи всички по веригата, дали разрешения, са ги оправили в офисчето си на топло, може би и с пликче в джоба. Значи всички да си ходят немедлено...
8
0
 
6
 
! Отговори
Ей, от общината преди 8 години
Не с нашите пари, фирмата да започне със собствени средства укрепването, а който им е дал разрешение толкова близо да копат - уволнение НЕЗАБАВНО. Какво прави кмета на Варна - да си влезе в задълженията. И ЯКА ГЛОБА на фирмата за проблемите. Когато това стане сега другите ще имат едно наум при следващите строежи.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който им е дал разрешението за строеж да лежи в затвора!Какво стана с виновните за смъртта на момичето от Варна, върху което беше паднала козирка?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде си кмете? Нали с твое разрешение е започнала тази гадост? Едно е само да гепиш друго е да управляваш. Падне ли блокахжив ще те запалят, да си знаеш. И теб и цялата ти *** която краде с теб.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак се започна - наличието на изрядна документация в някакъв офис, само по себе си не е гаранция за спазване на последователността на работа, технологичните изисквания и препоръките на проектанта и надзора на една строителна площадка. В общия случай, безотговорността върви с лакомията по линия на субординацията и увереността, че за пореден път ще мине. И така заради едни спестени няколко лева и размитата лична отговорност и присъствие е възможно хората да изгубят дома си.Дано съм лош пророк!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема страшнооооо, Портних е кмет, той е от ГЕРБ / Гражданското Единство за Разрухата на Бъргария/, значи всичко е под контрол и блока няма да падне! Вервайте!!!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и на ул.Поп Димитър е същото. Във Варна такава е технологията , първо събаряш съседната после вдигаш нова. А институциите спинкат сладко .
2
0
 
14
 
! Отговори
замбо преди 8 години
Нищо ново под слънцето, нашата къща така падна при съседно строителство като ни подкопаха основите преди 20 г., така че остават само констатациите за строителството във Варна.
1
0
 
37
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Е какво криете името на фирмата?Комфорт ООД строи там!