Тъпани, тумби... протестът срещу скъпия ток

Работодатели и синдикални членове огласиха столичните улици
Обновена: 29 юли 2015 15:12 | 29 юли 2015 15:11,
142

Работодатели и синдикати се събраха под знамената на общ протест срещу планираните по-високи цени на тока.

Работодателските организации: АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ организираха протести в цялата страна срещу увеличаване на цените на тока чрез увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Към протестите се присъединиха и двата основни синдиката "Подкрепа" и КНСБ.

Още по темата

"Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси", това е изразената в обща декларация позиция на организациите.

В столицата протеста започна пред сградата на Министерския съвет, премина по бул. "Дондуков" до КЕВР и шествието се насочи към парламента, където организаторите прочетоха исканията си. После се разотидоха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооо, чакайте! Протестите още не са започнали. Иде зима и тя ще е люта! Това днес песен ще ви се стори! Още повече, че тия мизерници от КНСБ един нормален протест не мотгат да организират, че завлекли и ромите! знаем ви и на вас далаверите. Смешнициииии, истинските протести започван наесен, скъпи! Гответе се! Ще имате високо кръвно, главоболие, а и дали ще се отървете само с това! Чака ви истинска революция, изедници!
52
3
 
17
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Прав сте, но за съжаление не е само този сайт. По всички сайтове и по всички медии днес се води масирана герберастка пропаганда за да се омаловажи поскъпването на тока от 1 август. Дори не се споменава и дума за битовите потребители. А там увеличението също няма да е никак малко.
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
fogo e niska zinata na toka bi ha da viditi u europ kak ie.35 euro centi kiloto,a i tuk ie eropa be.maskari.
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много странно защо матрлът мълчи сега когато вдигат цените на тока за да плащат на разни ВЕИ - разбойници? Защото се плаща на ВЕИ и защо всички министри и повечето депутати са собственици на ВЕИ?
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това същия бизнес ли е ,който кара коли за по 100 бона,плаща минимални осигуровки ,заплатите са ниски ,лъжат държавата с ДДС и куп други неща ..
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма причина цената на тока да бъде вдигана, освен интересите на енергийните олигарси. Народът най-накрая трябва да разбере кой стои зад производството на ток от фотоволтаици и нови ВЕИ и кой настоява за промяна на цената на тока.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I TEZI SA CLENKI NA GERB--BATOVCEDKI NA ZAZKA SVINKATA.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава с 6 ядрени блока на АЕЦ, десетки ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, хиляди декари соларни паркове и вятърни централи, изнасяща ток за всички съседи... да се докара до положение на фалит на енергетиката и Мариците да стачкуват, минавайки студен резерв за сметка на ВЕИ-тата!!! Защо Президентът не обяви собствениците на въпросните ВЕИ-та след срещата на консултативния съвет? Да познаем ли защо? Защо не изкара на светло договорите, цените и срока на действие на тези договори?
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЕВР е дълбоко порочна и безсмислена структура. Защо държавата трябва да храни 130 чиновници, които отгоре на всичкото създават хаос. Много по-добра работа може да свърши свободният пазар.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕЗАВИСИМА КЕВР НЕ ОЗНАЧАВА БЕЗОТГОВОРНА КЕВР!, СПРЕТЕ ГРАБЕЖА! ПРОМЕНЕТЕ ДОГОВОРИТЕ С АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ!, СПРЕТЕ НЕЗАКОННИТЕ ВЕИ!, КЕВР, НЕ УБИВАЙ ИКОНОМИКАТА!Другарки и другари родни бизнесмени и синдикални лапачи.КЕВР не може да спира или променя никакви договори защото не ги е сключвала.Други държавни органи са сключвали и сключват тези договори.Мишената ви не е правилно избрана.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ вчера предположил, че токът няма да поскъпва, а днес КОЙ ще предположи с колко "отчетни" пари ще се бръкнат работодателите за спонтанното шествие? Бая народ ще се размотава в жегата без да е наясно на ЧИЙ се покланя!
42
2
 
4
 
! Отговори
СНИМКА 1 преди 8 години
ОХ НА ДЯДО СЛАДУРАНАТА...
41
2
 
3
 
! Отговори
предоложете преди 8 години
А според вас от къде трябва да се избият парите от кражбите на ток.Вече на часните абонати им го овиличиха до тавана на година по 5 пъти го увеличават а кражбите на ток растът.Ако енергоразпределителните дружества не си избият загубите няма как да копуват ток от електропроизводителите и пак няма да има ток.Вие какво предлагате.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA 10 LV.TAKIVA PROTESTIRASHTI.MNOGO ZVETNI ,BEZ ZABI I MNOGO KRASIVI.ZA 10 LV. TOLKOVA.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям цирк, банкянски. Бойко Борисов протестира срещу себе си, за да го свали и да дойде на власт пак Бойко Борисов.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OT MAHALATA.VSICKI DAPROTESTRAMI UTRE --DAVAT 10 LV.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стотици от 7 милиона ?!? Само за толкова ли стигнаха парите на олигархията.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям цирк, банкянски.Бойко Борисов протестира срещу себе си, за да го свали и да дойде на власт пак Бойко Борисов.
35
1
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 8 години
E tova e to,i edin protest nne znaem kak da napravim.Cinite triabva da se vdignat i tova e jasno. nikoga ne sa bili problem cenite v Bg.Osnovnija problem si ostava zaplashtaneto na truda.Protestiraite sa po visoki dohodi,a ne se nasochvaite v deveta gluha,tam kadeto vi manipulirat.
34
2
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Тези пък за какво протестират. Те през живота си не са пратили и един киловат. Едва ли знаят и цената. Очевидно гелосания мазник от КРИБ им е дал по някой лев тъй като обикновените хора работят , за да си платят тока.