Тъпани, тумби... протестът срещу скъпия ток

Работодатели и синдикални членове огласиха столичните улици
Обновена: 29 юли 2015 15:12 | 29 юли 2015 15:11,
142

Работодатели и синдикати се събраха под знамената на общ протест срещу планираните по-високи цени на тока.

Работодателските организации: АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ организираха протести в цялата страна срещу увеличаване на цените на тока чрез увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Към протестите се присъединиха и двата основни синдиката "Подкрепа" и КНСБ.

Още по темата

"Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси", това е изразената в обща декларация позиция на организациите.

В столицата протеста започна пред сградата на Министерския съвет, премина по бул. "Дондуков" до КЕВР и шествието се насочи към парламента, където организаторите прочетоха исканията си. После се разотидоха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
6
 
! Отговори
бре преди 8 години
...тъпани и тумби..те тези с камъните идват после и се пазете...Вие,господа журналисти,защо искате по-високи цени на тока а не искате реформи в този така корумпиран сектор?Колко парици прибрахте с този ваш материалец?
32
0
 
16
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ЕЙ, ДОБРЕ, ЧЕ ТУК ТАМ ИМА ПО НЯКОЙ БЯЛ БЪЛГАРИН... АМА СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ЩЕ СА *** БЪЛГАРИ
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом са работещи роми, а не лежащи на социални помощи, имат право да стакуват както българите и поздравления за това!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По протестите е правило да е пълно с платени протестиращи и не е нужно да се акцентира на тях, за да се омаловажи причината за конкретния протест и позицията на платците на протестиращите :)
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес БГ пак публикувала снимки на роми, очаквам довечера Нова Тв да пусне 2-3 репортажа избрани от 200-300, където някой ром няма да знае за какво са там. Все пак медиите близки до управляващите, няма начин да не се опитат да опорочат протеста. Все пак бизнеса е против скъпия ток и нормално, но пък управляващите държат ВЕИ-тата който получават 10-торна цена за киловат енергия. Как няма да искат увеличение на тока, вместо намаление на цената, която получават. Половината депутати са с ВЕИ
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама в кой синдикат членуват?Дали си плащат членският внос?
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роми, били платени и т.н.!! Абе хора, вие добре ли сте? Еми много ясно, митингува бизнеса и са си пратили работниците. То те това си го заявиха от кога, друга тема е защо са снимали само ромите, но все тая. Бизнеса когато митингува, митингува така с работниците си, По същия начин митингуват и синдикатите, като изкарат работниците на улицата. А това е протест на синдикати и бизнес, естествено, че ще е пълно с работници, вероятно тия роми са от чистотата.
26
2
 
19
 
! Отговори
Буря преди 8 години
Мале.... точно тия, които не си плащат тока ли са на протеста?!Пълна пародия
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка на Бойко Борисов
24
10
 
14
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Добре се вижда на снимките, че това са платени протести. Протестиращите нямат нищо общо с младите и красивите, които протестираха преди година, сегашните са платени, вижда се отдалеко. Да кажем не на протестите, да се захванем да работим за да вървим с по-бързи крачки по пътя на прехода и реформите.
23
0
 
10
 
! Отговори
BG Дошляк преди 8 години
Добре си бяхме в Етиопия, топлооо. Какво ни трябваха Балканите.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалки платени смешници - слуги на мутроолигархията. А по-добре ли е НЕК да филира или народът да плаща за далаверите на така наречения бизнес.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромелята ги мързи да работят! Дай им пачанга, мааанета и гИбеци! Тука нещо много защитници на тия изедници и бре?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както се вижда, най-работните синдикалисти са на първия ред! Вместо протести, раздут щат, секретарки и закупуване на скъпи коли, да се помисли за енергийна ефективност в предприятията!
19
0
 
18
 
! Отговори
кондуктора преди 8 години
Обаче снимката кърти плочки.Жената най-отпред няма да остане без работа,ако бъде съкратена може да я назначат за префоратор в гарадският транспорт.
18
1
 
15
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 8 години
Е, НЕ *** ТАКАВА ДЪРЖАВА! ДА СЕ ДОКАРАМЕ ДО ТАМ, ДА ПРОТЕСТИРАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, НА КОИТО ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА СВИВАТ ПЛАЩАНИЯТА И ДА СЪКРАЩАВАТ РАБОТНИЦИ, А САМИТЕ РАБОТНИЦИ КЪДЕ СА? НА ГЕРБ НЕ ИМ БИЛО ЯСНО ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ БЕЗСРАМНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПАРДОН КРАЖБА ОТ НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. А ПЛАТЕНИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ *** СЕ ПОДИГРАВАТ СЪС СПРАВЕДЛИВО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ ОБИРДЖИИТЕ ЦВЕТЕЛИНА /БОКОВА/-БОРИСЛАВОВА, ПРОКОПИЕВ, ЧИЙТО ПРОЕКТ ОСНОВНО Е БОКО И АМЕРИКАНСКИТЕ КАУБОИ ОТ "МАРИЦИТЕ".
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Актьорите във фарса България-този етнос на снимката- пишман работодатели- политици!!Чудно, а нормалните българи-да плащат и да ходят по чужбина да изкарат пари пак да плащат
16
2
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Е, как защо са на водещата снимка - за да има коментари, респ. интерес към статията.Защо имаш минуси - за да има коментари като твоя за възмущенеито от минусите. Сопълнителен интерес към статията.Аз силно се съмнявам, че толквоа малко са ти сложили плюсове, но нали трябва провокация да има. Избори наближават все пак.
15
0
 
3
 
! Отговори
До 17 анонимен преди 8 години
До Анонименбе, то в моя квартал има хора, които твърдят, че са виждали извънземни, ама дали е така....
14
3
 
2
 
! Отговори
Атлантик преди 8 години
Само ГМО и шист за вас, долна ***!