Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!

Имал нужда от лекар, но не сме му предоставили такъв
Обновена: 27 юли 2016 08:44 | 27 юли 2016 08:42,
203
Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!
Снимка: архив, Ройтерс

Атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие в България.

27-годишният сириец е описал в писмо защо се страхува да бъде върнат в нашата страна, съобщават германските медии. Те обаче отбелязват, че истинността на твърденията не може да бъде доказана.

Писмото е предоставено от неправителствена организация на германски политик от партията на Левите.

Още по темата

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец, съобщи bTV.

Кога 27-годишният Мохамед се е радикализирал, все още не е ясно. При обиска в жилището му в Ансбах бяха откриха големи количества материали и вещества, използвани за направата на взривове, които според експерти по антитероризъм няма как да останат скрити.

Това доведе до критики управлението и контрола в центровете за бежанци във федералната република, но и отношенията между бежанците в тези центрове.

Преди месец подобен казус с контрола в местата за настаняване на мигранти имаше и при предотвратения атентат в Дюселдорф. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
26
 
1
 
! Отговори
Джихад преди 7 години
Като си подпукаме и вас, ще видим на кой ще викате браво, те гя урите от друго не разбират
112
0
 
22
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Как да го разбирам това? Масов Убиец - Пси..хопат търси съчуствие, понеже полицаите са си вършили работата?!Тия джихадисти имат акъла на тригодишни момиченца!
111
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А сега трябва да отнесат голям бой активистите на всички т.н. "неправителствени организации" дето са оревали света да защитават атентаторите убиици! Същите тези, са ни повече, ни по-малко техни СЪУЧАСТНИЦИ и трябва най-малко да им се търси съдебна отговорност! Това са чиста проба идеолози на престъпността!
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЪЖЕ !
109
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ой горкият !
108
1
 
13
 
! Отговори
разберете едно преди 7 години
На меркелица много й е удобно да пробута партенката, че еди кой си станал терорист, защото го били в България. Това хем е лъжа, хем глу.пост, хем е мръ,сен номер спрямо нас.Държат се все едно сме им септичната яма. Уважавайте българския интерес!
107
0
 
12
 
! Отговори
До 146 Кос до много преди 7 години
Ти надрусан ли си ? С питки и хора да ги посрещнем викаш ? Ти да не си оная дето е зам. президент ? Дето вика "да сведем глави пред бежанците , така няма да ги ядосваме!" ? Ей за трепане сте ей !
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно малко са го билитрябвало повече
105
0
 
17
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Малко са те били .И лекар сам ще си намериш като си платиш здравните осигуровки .Ти какво си дал за да получиш .
104
26
 
1
 
! Отговори
Пинко Паленко преди 7 години
Простотията не ходи по гора та, тя ходи по българете
103
15
 
4
 
! Отговори
Кос до много добър м преди 7 години
Насилието ражда насилие, не се залъгвайте, че това е начина да спреш тероризма.
102
1
 
13
 
! Отговори
Румби преди 7 години
Ами малко са го били!
101
1
 
27
 
! Отговори
Много добър метод преди 7 години
До Кос до лъвско сърцеВ интерес на истината, в Цяла Европа е широко известно, че българите, хванат ли "мигранти", бият ги, взимат им парите и каквото имат и ги изритват обратно в Турция.Има много хора в Европа които смятат, (лично съм чувал от такива) че това е "Много добър метод".
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, ако това изобщо е вярно, но според мен не е, а е било само предлог да отиде в Германия, за да убива точно там, то за пръв път ще поздравя Българската полиция. Тя, ако не може друго, може да бие когото и където свари. В случая, ако наистина е била тоя отрепляк, добре го е била.
99
13
 
1
 
! Отговори
Кос до лъвско сърце преди 7 години
И ние ще оправим нещата, като пребиваме тези, които бягат от тук?Стига с тези инфантилни разсъждения!
98
0
 
19
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
До КосТака ли? А когато мюсюлманите се събират на тълпи и тръгват да изнасилват жени, и да бият като видят, че човек се движи сам?
97
17
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Просто си казвах да не злобарствате толкова, защото ако не Турция да спора бежанците, ще нагазите в лука. Ама онзи *** не ме разбра, затова му отговорих зле.
96
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната срамна изцепка на родното МВР.
95
0
 
33
 
! Отговори
малко са го били! преди 7 години
И правилно! Бой по манерките на всички, докато не се извлекат от континента! нямат място тук! да си стоят в техните държави и там да се самоизтребват. Луди сме, че ги пускаме необезпокоявани да скитат из Европа и да вършат престъпления!
94
0
 
1
 
! Отговори
Камен преди 7 години
133, според мен тоя е ***.