Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!

Имал нужда от лекар, но не сме му предоставили такъв
Обновена: 27 юли 2016 08:44 | 27 юли 2016 08:42,
203
Джихадистът от Ансбах: BG полицаи ме биеха!
Снимка: архив, Ройтерс

Атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие в България.

27-годишният сириец е описал в писмо защо се страхува да бъде върнат в нашата страна, съобщават германските медии. Те обаче отбелязват, че истинността на твърденията не може да бъде доказана.

Писмото е предоставено от неправителствена организация на германски политик от партията на Левите.

Още по темата

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец, съобщи bTV.

Кога 27-годишният Мохамед се е радикализирал, все още не е ясно. При обиска в жилището му в Ансбах бяха откриха големи количества материали и вещества, използвани за направата на взривове, които според експерти по антитероризъм няма как да останат скрити.

Това доведе до критики управлението и контрола в центровете за бежанци във федералната република, но и отношенията между бежанците в тези центрове.

Преди месец подобен казус с контрола в местата за настаняване на мигранти имаше и при предотвратения атентат в Дюселдорф. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след това което прочетох нашата милиция ми се вдигна пред очите. само така: бой и пак бой
92
13
 
1
 
! Отговори
Кос до лъвско сърце преди 7 години
Когато по-силен бие по-слаб и на туй отгоре се нарича лъвско сърце е отвратително.По скоро си пилешко сърце
91
0
 
33
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
Обърнете внимание на постовете на "Турчин", 104 и 120. Той заплашва, че "те щели да махнат границата и ние сме щели да вием". И че 500 години ни били малко. ТОВА са представителите на "мирната" религия. Всеки да си прави изводи, за "мирното" мюсюлманско малцинство в България. ТОВА са мюсюлманите!
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ****Едно време по времето на т.н. Голяма екскурция масово турските граничари плющяха сънародниците си по КПП-тата, всеки може да го потвърди.После се върнаха и разправяха как ги "обидили", а някои - и по няколко пъти.Реват, че им смениха тогава имената, а че турските граничари им смениха пола се оказа, че е толкова голям проблем.
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още оня ден пуснах коментар и бях прав. Като е разбрал, че ще го връщат в България е напълнил раницата.
88
1
 
19
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
ЗАЩО ДАВАТЕ ДУМАТА НА УБИЙЦИТЕ ?ПО ТОЗИ НАЧИН ВИЕ СТАВАТЕ СЪУЧАСТНИЦИНИМА УБИЙЦИТЕ ИМАТ ПО-ГОЛЕМИ ПРАВА ОТ ЖЕРТВИТЕ?ТОГАВА ДА СТАНЕМ И НИЕ ТАКИВА И ТОГАВА ДА НИ ДАДЕТЕ ТРИБУНА ЗА ДА СЕ ЧУЕ И НАШЕТО МНЕНИЕ.ВНИМАРВАЙТЕ , ТЪРПЕНИЕТО НИ НЕ Е БЕЗКРАЙНО
87
27
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Балканец-посранец, малко си бяха пет века, но нищо ще наваксаме
86
10
 
2
 
! Отговори
Шукарата преди 7 години
Полицията на Борисов не отстъпва на тази на Ердоган ! Е разликата е че нашите са зле оборудвани и ниско платени и това ги прави една идея по-прости !
85
2
 
0
 
! Отговори
Кос преди 7 години
Какъв ПОРУЧИК си ти?По разсъжденията ти, му приличаш на някой яга
84
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Той за това се е озлобил така. Добре че не е попаднал на Динко.
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ден за един такъв "бежанец" държавата харчи колкото за 10 пенсионера.Тия 16 милиарда заеми, нали знаете защо се изтаглиха?
82
0
 
11
 
! Отговори
Балканец преди 7 години
Турчине, 106, да не се налага да си лекуваш зад ника, бягайки далече от нашата граница. А твойта дебела кадъна доброволно ще остане тука, понеже ние го правим отпред. И ще приеме християнството, даже баклава ще почерпи.
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз *** да се благодари, че не беше попаднал на руски ченгета, че нямаше сега да се занимава цяла Германия и пресата в Европа с него.
80
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната свинщина на родните милиционери!Само Военния съд ги оправяше едно време!После в пандиза много ги обичат бившите милиционери!Не знам що за *** трябва да си да посегнеш на бежанец!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога с този *** термин "радикализирал"? Щом е мюсулманин винаги е на една крачка от такова действие. Така се раждат там. С омраза и ненавист към инакомислещите и различните. За тях всичко е обида:ако гледаш жена му,сестра му или дъщеря му,нашата храна също ги обижда (но парите ни не),това че живее в християнска общност също дълбоко ги обижда......оправията е да се покръстят.
78
1
 
13
 
! Отговори
Да 109 преди 7 години
Наистина ли си вярвате, че причината за този акт е нежеланието да се върне в България?????? Надявам се да иронизирате, защото, ако го мислите не говори никак добре за умствения ви багаж.
77
0
 
1
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
17, Мимчнце, малко се оливаш, миналата година само 2500 евро ми струваше ти с твоята приятелка на Созопол.
76
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за полицейското насилие в България звучи вярно тк. почти никой бежанец не иска да идва тук именно заради пост-комунистическото неправедно отношение към човешките права и заради пост-комунистичксо корумпирано непромененно състояние на правната -неправова система в България.Разбира се това е повод,но не е извинение да се самоубива и да убива хора.Но бг власти тярбва да се замислят защо един млад човек препочита да се самоубие отколкото да дойде в Българя-очввидно т.к бг е много далеч от демокрация
75
2
 
3
 
! Отговори
вгр преди 7 години
КАКТО СЕ ИЗРЯЗВА ЗАГНИЛ ПЛОД, ТАКА ТРЯБВА И С ТЕРОРИСТИТЕ - ВСИЧКИ БЛИЗКИ ДА СЕ МАХНАТ!!! НЕ КОЛЕКТИВЕН ТРЕСТ, А ВСЕКИ ЗАЩОТО НЕ Е ПРЕДУПРЕДИЛ!
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам за този джихадист ли беше или за онзи във Франция, който бил с ел. гривна и се разхождал свободно, а властите не знаели къде е. Само това ми говори за капацитета на тамошните служби за сигурност. Това полиция ли е. Или пък онзи с камиона-сладоледаджията, дето въобще не го проверили сладолед ли кара, какво. Евроколегите трябва да бъдат изпращани на обучение в България. Без ирония има какво да научат.