Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…

Няма болни, има петима лекари, успокояват от мигрантския център
25 окт 2016 09:07,
91
Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…
Снимка: Булфото

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страха си от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните.

По думите им те няма как да се предпазят, тъй като бежанците влизат в хранителните магазини и пипат продуктите и парите, които след това преминават в други ръце.

Още по темата

"Няма болни, в общежитието има петима лекари, които следят за здравословното им състояние", успокояват от Центъра. Е, имало няколко случая на краста, но болните били подложени на лечение, съобщи Нова тв.

В центъра условията са добри, настанените имат топла вода. Няма как обаче да им се назначат чистачки в стаите. Всеки от тях е длъжен да се грижи както за своята хигиена, така и за хигиената в помещенията.

Освен от болести, хората в Харманли се притесняват и от факта, че бежанците стават все по-агресивни, както знаете вчера отново имаше напрежение в града, което бързо бе потушено от силите на реда.

Според мигрантите предстоящата зима може да се окаже фатална за тях, въпреки че са настанени в новоремонтирани стради с отопление.

Шест месеца е законният срок бежанците да получат статут, но те настояват това да стане веднага и да бъдат пуснати през сръбската граница.

Заканват се, че протестът няма да е последният им. Засега преговорите продължават и напрежението е потушено, но вероятно само временно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
46
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Ако на некой от вас му изгори къщата и съседът му го приюти от студа и снега, ще имате ли претенции за това, каква е стаята, каква храна ви е дал и да искате комшията да ви чисти и прислужва? И ще посягате ли на жена му. А ако го направите вашият съсед няма ли право да ви изрита като мръсно бълшиво псе навън?!
38
1
 
29
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
и аз искам чистачка у нас... и аз искам някой да ми дава пари без да правя нищо, и аз искам по - добра храна по 5 пъти на ден, и аз искам много неща ама няма. Няма. Искам както аз спазвам законите на държавите които посещавам, така и тези "бежанци" да спазват нашите, защото нещо много ми писна всеки да ни язди както му е удобно , а ние все да клякаме
37
32
 
1
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Нормално е да има недоволство, все пак в бежански център се живее зле, не може това да продължава с месеци. Нека да се помисли за интеграцията и бежанското включване в обществото ни, да може и бежанците да се почувстват като хора и да работят и да живеят като нас и с нас. Да им се осигури прилична издръжка, а не само да ги критикуваме.
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Когато в джунглата няма лъв, оранго - танго става цар!'' - Африканска мъдрост.
35
1
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Е тея като са бежанци що не бегат бърже от тука или ще трябва да ги почваме!
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе бурзуме, расисти сме. Негодници също. Ама сме по тия земи от 30 000г. и сме Господарите и Собствениците тук. Не сме тръгнали да бягаме в Ирак Сирия или Афганистан. Затова тук ще идват само поканени и ще се съобразяват с правилата в чужд дом. Иначе - обратно, а който се репчи - на хумус в свещената българска земя.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са такива каквито са и колкото им се позволява Добитъка не е виновен, че люцерната е без пъдар. Ще пасе, ще мята опашка и други дължини на снагата си, ще се търкаля и хвърля къчове на воля.В Турция не се държат така. И не само те. Водач на ТИР 3 часа чака в турско и не смее да гъкне. Преминал на територията на нашето ГКПП след 15 минути вече е взривил БХК, 112, 113, 114, 1302 и всички антикорупционни телевони и имейли.И от Сърбия се връщат кротки.
32
26
 
1
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Трябва да се работи за подобряване на условията в миграционните центрове, все пак нали ЕС ниотпусна 160 млн. евро за целта. Като се оправят условията, няма да има вече такива проблеми.
31
2
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Пропуснал си народ - ***! Турците са обесили Левски, убили Караджата, комунистите са прогонили интелигенцията и сте останали ей такива като вас. Нискочели, дебелоглави почитатели на тикви и ластуни.
30
0
 
37
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Нека резюмираме претенциите на "бежанците":1. Не им харесва сградата;2. Не им харесва храната;3. Искат чистачка да им чисти;4. Искат допълнително удобства;5. Искат отделна фамилна къща;6. Искат по 500 евро на човек;7. Не им харесва България.Ееега ти "бежанците"!
29
0
 
14
 
! Отговори
Вардар - Скопие преди 7 години
Мрън - мрън и пак за Герб! Значи, тази политика се одобрява. На протест излизат 100 души. Тея навлеци не ви пречат. Само се намирате тук на приказка. Воплите ви ще са сериозни, ако някой ден или нощ ви налазят у дома. А може и да им се зарадвате. Като ви гледам такива все пухкави....! Меленко е за ваш презедент!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С президент пуутьо, баща Тиква, майка полумъж-урунгел и министър Бъчва какво очаквате? Всичко друго, но не и адекеватни реакции и действия.
27
0
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 7 години
До АнонименАбе що не смятате друго ?! По 1000 $ на вигрант, за да премине през "най-пазената "граница в ЕС. ?????? !!!!!!
26
0
 
13
 
! Отговори
Иван Софийски преди 7 години
Кво ривете бе ?!?! Те нали идват от любимата ви Турция ?!?! Нали тамошните ви събратя ви ги пращат ! Я се дръжте прилично !
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов - по 200 -300 са мигрантите на ден,ако трябва да ги даваме под съд?хайде да смятаем 300 мигранти по 365 дни - са над 90 000 души в годината. тоав значи, че за последниет дев години в България са влезли 180 000 имигранти - предимно от афганистански произход, мледежи на 30 -35 години. (80 процента отговораят на този профил според МВР)
24
0
 
14
 
! Отговори
Пулев преди 7 години
До BURZUMИ тебе природата те е ощетила откъм акъл. Такъв извод се налага, като нелепиците, които си написал. Какви са българите не е твоя работа, макар че много ми се иска това което си написал да ми го кажеш в лицето, когато си ми на една ръка разстояние.
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Властите в България садистично чакат българите да им прелее и да грабнат калашниците и да си решат проблемите с бежанците веднъж и завинаги. Само че калашниците също стрелят по парламент, министерски съвет и министерства по-хубаво дори.
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам чистачка,500 евро на месец да си клатя крачетата,къща,доктор,училище за децата.Мисля,че имам право защото съм на 29 и имам поне 12 години трудов стаж, по време на който държавата ме дере здраво с данъци. Ама за мен няма :(
21
2
 
14
 
! Отговори
Значи преди 7 години
най-опасни са тези които преди да дойдат в България са живели в Турция.Заразени са с екзотични болести и простотия!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фатална щяла да се окаже зимата.За секунда да пророня сълза.Ако мигрират в Сахара или Гоби никога няма да умрат от студ.Поне не през зимата.Защо някой им е длъжен да се притеснява на тях студено ли им е топло ли им е,мерцедес ли искат или просто БМВ,колко и какви жени искат и какво точно да им правят,халифат ли ще откриват или джамия.Реалната истина е че на никого на тоя свят не му дреме ТЕ какво искат.Защо не го поискат от правителството на държавите си?Или от техните роднини?