Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…

Няма болни, има петима лекари, успокояват от мигрантския център
25 окт 2016 09:07,
91
Харманлийски тегоби на глас: Бежанците сеят краста, въшки…
Снимка: Булфото

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страха си от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните.

По думите им те няма как да се предпазят, тъй като бежанците влизат в хранителните магазини и пипат продуктите и парите, които след това преминават в други ръце.

Още по темата

"Няма болни, в общежитието има петима лекари, които следят за здравословното им състояние", успокояват от Центъра. Е, имало няколко случая на краста, но болните били подложени на лечение, съобщи Нова тв.

В центъра условията са добри, настанените имат топла вода. Няма как обаче да им се назначат чистачки в стаите. Всеки от тях е длъжен да се грижи както за своята хигиена, така и за хигиената в помещенията.

Освен от болести, хората в Харманли се притесняват и от факта, че бежанците стават все по-агресивни, както знаете вчера отново имаше напрежение в града, което бързо бе потушено от силите на реда.

Според мигрантите предстоящата зима може да се окаже фатална за тях, въпреки че са настанени в новоремонтирани стради с отопление.

Шест месеца е законният срок бежанците да получат статут, но те настояват това да стане веднага и да бъдат пуснати през сръбската граница.

Заканват се, че протестът няма да е последният им. Засега преговорите продължават и напрежението е потушено, но вероятно само временно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирийците са добре дошли да се заселят и да се интегрират.Те са по-бели и от нас, мнозина са християни.
18
0
 
26
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
До АнонименАма Сърбия ще ги хване и ще ни ги върне, и разходите по репатрирането ще са за наша сметка. А Германия има юридическо основание да ни върне всички "Мигранти", минали през наша територия, съгласно Дъблинското споразумение". Затова не ги пращай в Сърбия, а обратно в Турция.
17
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те българите не я искат тази клоака България, че.....
16
0
 
51
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Какъв "бежанец" е тоя, който хули страната, която го е приютила и храната, която е отделила тази страна в беднотията си?! Това е един нагъл неблагодарник, безочлив натрапник, който трябва да бъде НАРИТАН И ВЪРНАТ там, откъдето се е довлякъл!
15
0
 
33
 
! Отговори
тези пък преди 7 години
И като ги слушам тези бежанци какви претенции само,няма ли кой да им обясни че те са не желани у нас и нямат никакво право да искат,млади здрави мъже избягали позорно от своите страни вместо да се бият за родината си срещу терористите те,страхливци и и ***.....
14
1
 
45
 
! Отговори
Харманлиец преди 7 години
Гнусните и миризливи миджахидини и *** ВЪН от страната ни!!!
13
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здрави, прави, млади хора ни идват на крака, ние се правим на елфи и снежанки и ги гоним.Вместо да ги заселим и да ги оженим за по една хубава българка, и селото да живне...
12
1
 
32
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
ами,какво чакаш? нямаш ли щерка за женене ? или сестра? хем образован мъж ще вземе я някой инженер,я биохимик...я някой крастав лекар.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А каква е "религията" на "бежанците"
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Масово са само мъже,това ли са жертвите на войната които бягат :( Елате във Овча купел да видите,бежанци заради тях цял блок масово си продава апартаментитте-неможе да се живее така :( :(
9
1
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Краставата *** вън от страната ни!
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв статут за тази мързелива фанатизирана тор (както ги беше нарекла една национлистка - депутут в Германия) Единствено мигнувена екстрадация както би сследвало да се случило с всеки дръзнал да навлезе незаконно в чужда държава.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе, я марш обратно в копторите!
6
0
 
32
 
! Отговори
Св преди 7 години
Еми и аз започвам да се бунтувам. Не стига че си плащам всички режийни разходи, ами и почти всеки ден се налага да пазарувам за храна, да готвя. Всяка седмица правя основно почистване на жилището си, а и банята е една такава мъка ... Препарати, гъби, четки ... Много неприятно. Та ще искам да ми назначат една гувернантка, чистачка. И понеже не искам да се ограничаваме напълно в исканията, искам масажист, шофьор и някой не само да ми готви но и ме храни ...
5
53
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска да работи и да се ожени за българка, е добре дошъл. С нашата демографска катастрофа имаме нужда от всеки млад човек.Дано повечето останат и да има много смесени бракове и много деца.
4
1
 
28
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
ИСКАЛИ ВЕДНАГА ДА БЪДАТ ПУСНАТИ ПРЕЗ СЪРБИЯ.АМИ ХАЙДЕ КАКВО ЧАКАМЕ ТЕ СЪРБИТЕ ЩЕ ГИ ПОСРЕЩНАТ НЯМА СТРАШНО.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЧИСТАЧКИТЕ ВЕДНАГА ДА ПРАЩАТ ЖЕНИ МАРЧЕВА И МИРА РАДЕВА. ЩЕ ИМ СЕ ЗАРАДВАТ МНОГООООО.
3
0
 
46
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Не е за вярване-как така лекари,физици,инженери и учители са се оставили да хванат краста?
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така няма да им се назначат чистачки в стаите? Назначете им, какво се охлянквате! Или май "бежанците" ще станат по-обгрижвани от 240те депутата в Парламента, и това не им изнася ;)
1
0
 
27
 
! Отговори
бобо преди 7 години
Почва се