"Кресливи" жени, а децата им "уж болни": Колко могат да понесат майките?

Протести в цялата страна, заради изказванията на вицепремиера
22 окт 2018 09:00, Петя Славова
171

Игра на думи или откровена обида към протестиращите майки на деца с увреждания?

Вече няколко дни изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което ги нарича "кресливи", а децата им  - "уж болни", предизвиква гневни реакции.

Още по темата

От партията му заявиха, че думите са извадени от контекста. Коментарите в социалните мрежи обаче не стихват. А днес предстои протест пред Министерския съвет с искане за оставката на Симеонов..

Демонстрацията се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива". Протести ще има още в Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Стара загора и Силистра.

"Майките в България отдавна са спрели да се обиждат. Те могат да понесат много. Хора като вицепремиера обаче успяха да изкопаят яма между гражданите и държавата", коментира пред Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова.

Тя настоя, че е необходимо всички българи да застанат на страната на майките на деца с увреждания и да покажат на управляващите "къде им е мястото".

"Подобен тип поведение от политик, заемащ толкова висока длъжност, е необяснимо. Не разбирам и как това бива толерирано през годините. За съжаление постът, който заема, узаконява подобен начин на говорене, а това е не само неприятно, но и недопустимо", каза Валентина Ташкова, която е майка на дете с увреждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, на което сме свидетели е гротеска на Демокрация и Парламентарна Република. Най-демократичната система на управление е тази на "кръглата маса, като всеки Министър трябва да бъде Рицар в най-добрият смисъл на това звание.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудим се защо гласоподавателите са апатични и не гласуват. Ако изборите имаха някакво значение щяха да ги забранят е крилата фраза, но никога няма да я каже политик. Защо? Замисляме ли се откъде идват средствата за избори и партийна надпревара? Мине не мине 1-2 години - вотове на недоверие, предсрочни избори, нам какви дебати на партийна и политическа основа. Повече се занимават с вътрешните си ежби, като нескончаемите клирикални борби между църквите. И намираме това за нормално?
141
1
 
1
 
! Отговори
до 142 преди 5 години
Сигурно е така както казвате. Както е сигурно, че докато партията си прехвърля безкрайно отговорностите по хибридните си разклонения и правителства никога няма да излезем от този порочен кръг. От реакциите на коментарът, на който отговаряте изводите ми до сега, са че вотът за "от същото" е в полза 3 към 1. Значи НИ ХАРЕСВА ЦИРКЪТ. Щом е така, защо се оплакваме?
140
1
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Всички във властта ги говорят тези неща, когато не са пред камера. Всички ... Той обаче се изпусна. Сега ще го наритат.
139
2
 
9
 
! Отговори
До 136 преди 5 години
"...после има пари, а за бедните онеправдани майки на деца с увреждания няма..." Кой каза, че няма? Всичко вече е договорено и с майките и с омбудсмана. Малко ли ви се виждат 161 млн. лв., с 50 млн. повече от тази година? Малко ли ви се виждат 450 - 930 лв./1 месец/дете? Досега бяха 100 - 240 лв.Колко дадоха БКП/БСП, че нещо не си спомням. 9 години бяха на власт и би трябвало отдавна да са разрешили този въпрос. Защо чакат ГЕРБ да го направи, за да започнат после да плюят и манипулират.
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не ми е чудно защо майките не излязоха с протести пред МС СРЕЩУ корупцията, ромската и организираната престъпност. Не ги ли обижда това, че един ром лиши едно здраво дете от майка? А и бащите на деца с увреждания къде са? Постановки и злоупотреба с човешкото нещастие, ПР и реваншизъм в нестабилна за коалиционното разбирателство момент. Така квалифицирам протестите.
137
2
 
5
 
! Отговори
до 139 преди 5 години
Как да завиждаш на хора, които освен, че са наказани са и използвани? Искрено съжалявам тези хора, но знам, че голяма част от хората с увреждания не желаят непрекъснато да им се напомня, че са инвалиди и непълноценни. За тях специалното отношение е дискриминация, защото са наясно, че се злоупотребява с емпатията на обществото спрямо тях.
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не завиждайте на майките инвалиди които обикалят света с децата инвалиди. Не е хубаво да се завижда защото няма да ни върви в живота.
135
1
 
3
 
! Отговори
Helii преди 5 години
Spoko, general pilot idva ot kralskata razhodka s priklek da gi vzeme za vesela razhodka do angliiskite kolonii s spartan, kugar, mig...da im pokaje kade i kak za kolko pari systemata ubiva...za malko sravnenie...
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един клакьор се вписа със страхливо минусче . Другите сигурно са пред МС, с плакати и хоругви изработени по поръчка на партията. Смешници.
133
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахам, значи да пръскате пари от държавния бюджет за фарсът наречен избори и за листовки, които и за тоалетната не стават после има пари, а за бедните онеправдани майки на деца с увреждания няма. Е, хубава работа. Айде, не на нас повече тия!
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички партии загрижени за благоденствието на майките и децата в България ДА ДАРЯТ на Социалното Министерство парите за кампаниите си. Другото е ДЕМАГОГИЯ и ПОПУЛИЗЪМ.
131
2
 
14
 
! Отговори
Доло Корнелия! преди 5 години
Явно пред българското общество назрява въпроса да се отърси от тази пapaзитнa партия и нейните недъгави партизани.
130
5
 
16
 
! Отговори
нека се замислим преди 5 години
Действията на тези "майки" явно показват че никога не са се трудили за тези пари и затова не ги ценят. Нищо не е достатъчно за онзи за когото достатъчното е твърде малко.
129
7
 
16
 
! Отговори
роб на труда преди 5 години
Аз като съм болен искам да легна, да се наспя и да не ме занимават.Тези "болни" нещо са доста здрави за да могат да издържат толкова дълго да тероризират обществото с настояванията си. Кой им плаща за да могат да стоят в София на центъра и да имат тази издържливост. Здрав човек не би издържал. Нито физически, нито парично. Защото трябва да ходи на работа. Иначе няма заплата. И тя свършва бързо.
128
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм, че гледането на болно дете инвалид е голямо преизвикателство и една съдба, която не е за завиждане. Обаче... Имам познати такива майки, които не работят абсолютно нищо и живеят с помощите от държавата. Конкретно една от тях, постоянно е на екскурзии в чужбина. Сега... Не съм морален съдник, но има нещо гнило в този протест при условие, че те постигнаха исканията си. Колкото до Валери Симеонов, това е човек, който като се видя във власт и се самозабрави. Типичен български Бай ***.
127
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, а в метрото има вече залепени плакати, налагащи на обикновените здрави съграждани и софиянци, повече толерантност и съпричастност към инвалидите. Това вече е прекалено. Съчувствие и състрадание към болката на хора с деца инвалиди - ДА, НО за тези, които НЕ са нахални, и които НЕ са като тези кресливи "майки" и "жени"!
126
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтата на тези кресливи "майки" и на инвалидите като цяло е, ВСИЧКИ ЗДРАВИ ХОРА да са като тях, т.е да бъдат инвлаиди! Тези ,които ги подкрепят в крякакането и наглостта им , нека да им сбъднат мечтата, но на своите си гърбове!
125
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов бил виновен, че казал истината, а БСП не, че подстрекава и плаща по 100 лв на всяка майка която е изкарала болното си дете на улицата и там стои вече няколко месеца и да му надуват главата с викове и крясъци по цял ден?! Що за морал е този на комунастите и кресливите майки на които дадоха още 150 млн. и те продължават да крякат под прозорците на единствения човек, който се осмели да каже нещата както са в действителност, че този протест е политически и е организиран от БСП да свали пр
124
0
 
11
 
! Отговори
да преди 5 години
Ако само се загледате малко ще намерите в нета качени документи за това колко се плаща на НПО-тата от Сорос