Над 20% спад на туристите по Черноморието. Ние ли ги изгонихме?

32% от българите ще почиват в чужбина
3 юли 2019 10:50,
462

С над 20% са намалели туристите по българското Черноморие през тази година, обявиха преди седмица от Института за анализи и оценки в туризма. Въпреки че все още няма официални данни, предварителните анализи на Министерството на туризма показаха спад с между 3 и 6%.

Още по темата

На този фон пък трафикът на леки автомобили през граничния пункт с Гърция се е увеличил с цели 25%.

"Проекцията на цените е визия за пазар. А пазарът е свободен. И тогава, когато има предлагане и търсене, и те срещнат своя интерес - цената е разумна. Не бива цена, обявена на едно място, да бъде показателна за цялото българско Черноморие", отбеляза изпълнителният директор на Сдружение "Национален борд по туризъм" д-р Полина Карастоянова.

Във връзка със зачестелите в социалните мрежи примери за високи цени по плажовете у нас, като 40 лева за два шезлонга и сянка, Карастоянова отбеляза, че те не са показателни за цялото Черноморие.  

Пречиствателните станции не смогват на туристи и строежи

Проучване на социологическата агенция "Тренд" от своя страна показа, че 32% от българите са избрали да почиват в чужбина това лято. Повечете са се спрели на курортите в Гърция и Турция.

"Дори и цена от 100 лв. за определени зони по плажовете ни би била приемлива, ако има клиенти за тях. И ако услугите, които се предлагат са на съответното ниво", допълни още д-р Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че само след средата на месец юли картината по родните курорти ще бъде съвсем различна и за отлив на туристи няма да става и дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Какао наистина има Бело ама от другото.
353
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До малък Сашко 390"Турчина кати види продавач турчин на пазара, купува от него, българина като види българин и купува от турчина."Българинът най-добре *** сънародниците си за разлика от турчина! Това е най-печалната истина и за това видиш ли български търговец (българска работа) подмини го и си купи от турския!
352
5
 
6
 
! Отговори
Шок Новина!!!!!!!! преди 4 години
Невероятна новина шок ,турбо шок!Всички да отидат в тубата да гледат лаив на Тереза Мей,нещо невероятно се случва на тази планета!Намерени са последните слова на единственият и ненадминат Шекспир,те гласят:Хайде на морето,скачай в беевето,карай там където,няма да се спи,хайде на Какао, всички ще са в бяло,с тяло загоряло всеки ще блести.Невероятни слова,логисти и литератури ще нищят буква по буква този шедьовър.
351
21
 
9
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Чета, някой написал, че количеството на хората избрали да почиват в Гърция, говорело за качеството!По същата логика, чалгата е най-качествената музика в България!Ха ха хаКажу му българин и повече не го обиждай!Турчина кати види продавач турчин на пазара, купува от него, българина като види българин и купува от турчина.Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле!
350
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои са тези ние защото аз никой не съм гонил? Защо съм включен в ние и съм сигурен че още 6 млн наделение не са гонили никой. Ние ако в за мафията и да онези некъдърни 240 дето разсипаха държавата то тогава не ме включвайте под общ знаменател.Ние честните хора нищо не сме гонили, ние мафията са виновни.
349
40
 
7
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Българския селянин - най-почиващия селянин в света!Ха ха хаАз не съм чул и видял гърци и турци да си харчат парите в България, но *** се й хвали как си харчи парите там!По-голям продажник няма! Нали сте бедни, бе, нали държавата е съсъпана от ГЕРБ!
348
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах, кой да купи хотелите, за да ги събори? Да си ги събаря безвъзмездно, който си ги е построил! Как пък един не се сети да построи многоетажни гаражи, които са си прекрасна касичка, ама всеки си мисли, че може да е хотелиер, както и всеки си мисли, че понеже баба му правела хубави кюфтета, е лесно да си ресторантьор
347
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но разбира се не съм някакъв луд гръцки фен - ходим на море и тук - има места които са прилични, въпреки че проблема с пренаселения плаж си го има почти винаги. Например на Албена ми харесва за ол инклузив - в Гърция за подобна цена нямаше аквапарк и плажа на хотела не беше толкова хубав. Разбира се Турция е най-добрата ол инклузив дестинация, но пък там плажовете им почти винаги са доста зле и е много път ако не се пътува със самолет.
346
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали е по-хубава храната, но се стараят повече да те спечелят като клиент. Не ти излиза безплатно или много евтино разбира се, но получаваш по-добра услуга като цяло. Ето ви два примера - от това лято. В гръцката таверна - порция гирос (в чиния с 3 вида салати, каротфи и т.н.) - 6 Евро. Предната събота бях в Хепи - сега има гръцки месец или нещо такова - гироса беше 12 лв. и пак беше вкусен, но порцията беше 2 пъти по-малка. И на плажа има по-голям избор понеже не е толкова пренаселено.
345
3
 
19
 
! Отговори
младен преди 4 години
То тоя под мене:Явно критериите ти за храна са като на гладно африканче ;)
344
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля, че Гърция има похуабва храна. Тука има ястия, където никъде в Гърция няма. А и там има бабички в семйсни ресторанти и алабала. Айде не сте хванали господ за шлифера.
343
5
 
53
 
! Отговори
младен преди 4 години
"Над 20% спад на туристите по Черноморието. Ние ли ги изгонихме?"НЕ. Гърците ни подмамиха с качествена храна, чисти плажове, прилични цени и весело настроение. Ах мамицата им.... :)
342
3
 
19
 
! Отговори
Спиридон Аллонефтис преди 4 години
КАЛЛИМЕРА САС ,ХИГИЕНА СУ КАИ ХИГИА СУ, ДА ИМАТЕ ДОБРА ХИГИЕНА , И ДА НЕ ЗАМЪРСЯВАТЕ МАЙКА ГЪРЦИЯ СЪС ПРОСТОТИИТЕ ВИ, *** ВИ, И ЧАЛГАДЖИИСКОТО ВИ БЪЛГАРСКО БИТИЕ .
341
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е спад ами по скоро нормални нива. Последните 2 години рекламата на министерството заля европа и света с реклама и хората дойдоха да видят . Лошото е че не успяваме да задържим интереса им . Поради лошата инфраструктура, лошата хигиена в евтините хотели , проблемите около плажовете и др фактори.
340
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция сме и тая година, храната на всякъде е хубава, обслужването е ок. Плажове всякакви. Спокойно, лежерно. Гурците ти вземат парите с добро обслужване и комфорт а в БГ те дерат за гадно кофти и мръсно. Не съм ходил на нашто от поне 5 години и не ми липсва
339
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да Ви кажа, че един от тези горките които години наред стопанисваше част от плажа на Сл.Бряг, отдавна стана софиянче с паричките от чадърите. Има имоти за милиони на Витошка. Но те не са виновни, а тези които се разпореждат с природното ни богатство!!! Никакви платени зони, а консумация!!!! Искат 70 лв. за чадър.... а бе аз да не ги купувам !!!!И после караме поршета,ставаме градски и се оплакваме, колко е зле бизнесът! Ха,ХА,ХА С кеф отавям 7 евро за 2 фрапета и вода на супер удобни щезло
338
2
 
44
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Над 20% спад на туристите по Черноморието".Може да се направи една препратка към един виц от времето на соца ,"Тази година 20%,по.малко , догодина двойно повече по-малко".Да преизпълним ударно плана за намаляване на туристите.Но това ще доведе до рязко намаляване броя на Ломборджинитата,Мазарати,Бентлитата ,РР и други марки платени с късане от залъка на хотелиерските босове,които в повечето случаи са някакъв микс между политици и престъпници,което в тези случаи е едно и също
337
2
 
50
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Как "НИЕ" сме ги изгонили ???Изгониха ги всички т***паци, които презастроиха Черноморието, като почнеш от разните му там Пеевски/Догановци, през "демократите" и всякакви нещастници на кратуната...Леле колко хиляди години нарове имат да търкат всички, които опрппастиха България за 30 год.!
336
2
 
52
 
! Отговори
Ади преди 4 години
Отървах се от ваканционен имот на СЛ.БРЯГ!!! И оттогава семейството ми разбра какво е да почиваш, а не да се тормозиш. Отиваш да почиваш и синята зона, паякът, платеният паркинг не те оставят на мира! Това е в Сл.Бряг и Несебър. Отиваш на плажа и там дърво.Не можеш да се храниш навсякъде, защото качеството на храната не е добро и рискуваш.Гледката е пияни млади хора, които не знаят ка кой свят са! За съжаление и нас ни изгониха от БГ черноморие и се отправяме към Гърция и Турция .
335
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма, как за 3 месеца да спечелят за цялата година без цените да са високи. Но поне на плажа да не дерат кожи за шезлонг и чадър...Но в Гърция точно няма да си похарча парите за тия *** на Европа ...