Над 20% спад на туристите по Черноморието. Ние ли ги изгонихме?

32% от българите ще почиват в чужбина
3 юли 2019 10:50,
462

С над 20% са намалели туристите по българското Черноморие през тази година, обявиха преди седмица от Института за анализи и оценки в туризма. Въпреки че все още няма официални данни, предварителните анализи на Министерството на туризма показаха спад с между 3 и 6%.

Още по темата

На този фон пък трафикът на леки автомобили през граничния пункт с Гърция се е увеличил с цели 25%.

"Проекцията на цените е визия за пазар. А пазарът е свободен. И тогава, когато има предлагане и търсене, и те срещнат своя интерес - цената е разумна. Не бива цена, обявена на едно място, да бъде показателна за цялото българско Черноморие", отбеляза изпълнителният директор на Сдружение "Национален борд по туризъм" д-р Полина Карастоянова.

Във връзка със зачестелите в социалните мрежи примери за високи цени по плажовете у нас, като 40 лева за два шезлонга и сянка, Карастоянова отбеляза, че те не са показателни за цялото Черноморие.  

Пречиствателните станции не смогват на туристи и строежи

Проучване на социологическата агенция "Тренд" от своя страна показа, че 32% от българите са избрали да почиват в чужбина това лято. Повечете са се спрели на курортите в Гърция и Турция.

"Дори и цена от 100 лв. за определени зони по плажовете ни би била приемлива, ако има клиенти за тях. И ако услугите, които се предлагат са на съответното ниво", допълни още д-р Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че само след средата на месец юли картината по родните курорти ще бъде съвсем различна и за отлив на туристи няма да става и дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Златните пясъци по време ва соца.Архитектурните форми били опростени, чисти, с изящната линия на морето и хоризонта някои хотели буквално са се губили в зеленината, скрили плоските си покриви под сянката на вековна дъбова гора, други, извисили снага на 815 етажа, действали със стъклените си фасади като маяци и кули, от които човек имал чувството, че именно оттук, от непознатия до вчера бряг се открива един нов свят.Между тях били пръснати уютни ресторанти, магазини, павилиони, атракционни
313
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броя на клиентите е най-вярната оценка за качеството на една услуга. Когато клиентите гласуват недоверие с краката си през българогръцката граница, хотелиерите по българското черноморие трябва да се замислят, ако имат в главата нещо, с което могат да извършат това упражнение.
312
1
 
7
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
До Дядо ПетърАбсолютно!Съгласен съм с теб!
311
0
 
36
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Дъщеря ми приятеля и са на почивка в Неопори,та тя казва,че всеки ден пристигат голям брой автобуси с поляци,било пълно с румънци,украинци,сърби,имало македонци и доста чехи.Огромни плажове ,никаква навалица,а цените не са мръднала от миналата година.Няма никакви хотели на първа линия ,а малки вилички каквато и те са наели,простор чисто море.На плажа шезлонгите ,заедно с кафе и разхладително 3-5 евро.Любезен обслужващ персонал.Там почти няма българи.Вече са седмица и смятат да останат още една
310
0
 
10
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Черно море, много е Добре ,слънце пече,още по-добре,на морето дупка чакрака дееее
309
3
 
49
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Ние децата и внуците си изгонихме, та за едни чужденци да се кахърим.Защото, тия, които трябва да ИЗГОНИМ, са на Дондуков 1 и пл. Народно събрание.И не само да изгоним, но и да вкараме в СЦЗ.
308
2
 
32
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
И да се срине тотално туризма, ПРОПАГАНДНАТА машина на герберистан никога няма да каже, че се оакала! А на бас, че краят на сезона ще е СУПЕР УСПЕШЕН, и ще компенсира началото.. ;)
307
1
 
8
 
! Отговори
Дългоноско от МС преди 4 години
Аз ги изгоних, защото като се завъртя към морето им правя сянка с носа си с те искат слънце чужденците.Нищо така поне ще лапам като за чадъри и шезлонги от българите.
306
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 331 - викаш 11 месеца да пием фекалий в къщи, та да сме подготвени за две седмици пиене и ядене на фекалий по морето, че да и си плащаме за тях!?!? Ами за това отношения говорим пич! Не аз трябва да съм подготвен за условията там където ще си плащам за да почивам. Там трябва да са подготвени и да е направено така, че да си изкарам добре и да си дам парите с кеф!
305
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се премахне гкпп кулата и да се отвори границата-какви са тези опашки то по европа никъде няма кпп само тука има тези комунистически отживелици
304
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преставам да чета, не че има какво, но и да пиша тук.Голяма дивот. ия!За тоа нищо хубаво няма да се случи в България.Заради посредствените платени мало..умни.ци.Ол..игоф.рен е медицинско понятие и не е м...ръсна дума.Жалки!
303
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е прилично да се редактират и да се изтриват мнения на потърпевши в интерес на това - как да се подобри обслужването.Изчезна това, което написах преди малко, как ми надуха крайната сметка от 80 на 114 лева, защото съм в празен ресторант на маса за трима души, а сме двама.Това не е за ***, а за предупреждение към други хора, които ще бъдат потърпевши.
302
6
 
5
 
! Отговори
MICHELIN UPTIS преди 4 години
Ден години, така му викат на ГОЛЯМАТА ИЗМАМА.Не се усещат и дори се гордеят. *** не знаят дори, че са част от огромната МЕГА схема на бързи печалби. В далаверата са дори мениджъри на КОКА КОЛА БЪЛГАРИЯ.Кока КОЛА АМЕРИКА и представа си няма!!! Как така милиони коли с изтекъл срок изведнъж за два месеца лятото изчезват в джобата на някой?Честито! Това го правят вече повече от 30 год. Изпекли са се в схемите. Намесени са толкова много хора...Ало, БИГ БОС от КОКА КОЛА с ония скъпи офиси
301
1
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 4 години
Панелаките не стават за нищо, това е горчивата истина :(
300
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
PIZA 14 LV .NA SLANCEV BRYAG.PIZA NO ITALIANSKA V ZENTARA NA MILANO 7 EVRO PRED TEBE IZPECENA.KEN BIRA 5 LV. KEN BIRA V MILANO 2 EVRO,NO NE KAMENIZA.
299
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами спрете да пиете хлор и се научете да пиете солена вода и уиски момчета :) Много нежни идвате.
298
3
 
21
 
! Отговори
MICHELIN UPTIS преди 4 години
Ромите са най-малкият Ви проблем. Проблемите са следните и трябва бързо да бъдат оправени, защото БЪЛГАРИЯ е във ФАЛИТ от много време.1. Премахване на мутренските концесии от плажовете (невъзмпожно, все едно тиквата да си отреже краката сам).2. Смъртни присъди на поставените хора, които управляват онези 20 хот. с по 30-40 ет. Разследване на старите бг кадри - КГБто. Как така някакви тайни агенти още получават пари от тези хотели? Как ги закупиха? Вече 20-30 год печелят от тях3. Складовете в С
297
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 326 - нормално бе пич! Организма ти е привикнал постоянно да е подложен на фекални бактерии и вече няма сътресения!Нормално като дойдат хора от вътрешността на страната и като се нагълтат няколко пъти с кафява морска вода да почне повръщане и дрисъци. Никакъв морски или летен вирус не е това, просто натравяне с фекални бактерии!!!
296
1
 
17
 
! Отговори
MICHELIN UPTIS преди 4 години
До "Аз живея на морето"Абе, *** без един ден нормален трудов стаж. *** да работиш в склада на дебелата в Сл. Бряг да те накара да търкаш сроковете за годност и после ми говори глупости.Ядеш ли храна от хотел байчо? Не щото си гларус. *** да ядеш и да пиеш от хотела до Вас и после давай мнения. Вмирисан *** дето зимата лежи на *** по цял ден и се човек не виждал по улици в продължение на седмица.*** си, а ченгетата от онова време управляват тези хотели в Сл. бряг и спонсорират всич
295
1
 
9
 
! Отговори
Пияния помак преди 4 години
В планината, например в Девин, Триград, Ягодина е пълно с чужденци и БГ туристи. Яко печатат банкноти по обектите.