След ремонт: В Каменово хората без достъп до къщите си

Нивото на пътя било вдигнато с 1 метър
8 окт 2019 08:51,
6
След ремонт: В Каменово хората без достъп до къщите си
Снимка: Кадър Нова тв

Ремонт за 7 млн. лева в кубратското село Каменово блокира достъпа на хората до дома им. 9-километровата отсечка е част от пътя Разград - Кубрат и минава през селото.

Нивото на пътя е повдигнато с над 1 метър и затруднява достъпа на хората до собствените им къщи.

"Възмутени сме от всичко това. Имаме частен имот, в който не можем да влезем, както и да се правят ремонти. Тротоари няма, а през зимата снегът ще отиде в прозореца ми. Искаме да се вземе някакво решение", казват живущите в село Каменово.

Според директора на Областно пътно управление - Разград инж. Людмил Янев в този въпросен участък се търси решение с цел да се намали нивото на настилката.

"Искаме да се осигури достъп на хората до имотите и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство, но се надяваме до няколко дни да се предприемат действия", обясни инж. Янев пред "Нова тв".

Той допълни, че тротоар не е предвиден, тъй като те са предмет на общинската администрация.

В селото е събрана подписка, която ще бъде изпратена до всички институции с искане да се преразгледа проекта за път, ако се наложи той да бъде коригиран и да се спре строителството и да бъдат решени тези проблеми, които са излезли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Велес преди 4 години
"Искаме да се осигури достъп на хората до имотите и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство, но се надяваме до няколко дни да се предприемат действия", обясни инж. Янев пред "Нова тв".-Абе хора, не разбрахте ли, че в Тикволандия пътя е по важен от хората....
4
7
 
0
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Нали все Румъния ви е за пример, и там като минеш през паланките и виждаш че пътя е повдигнат един меетър.За вечно мрънкашият булгаропитек все нещо/някой му е виновен.Със сигурност си имат достът до задната улица и пътят е повдигнат за да не ми изкачат каручки изневиделица.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично усвояване на пари
2
0
 
32
 
! Отговори
gio преди 4 години
то мисленето не е за всеким, а в бг институциите води до главоболие и мигрена!
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ега ти "ремонта" ?! Тротоара не бил предвиден щото общината трябвала да го прави. Е, как да го направи, като трябва да изкопае обратно насипания път? Типичен пример за безумията на т.нар. Пътно. Измислили най лесния начин да си отводнят пътя. Те са канализации и отводнителни решетки очевидно не са чували, а са си направили наклон, без да мислят, че там живеят хора