Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След края на кризата БСП трябва да поискат оставка на правителството, за не справяне със ситуацията.
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да пуснат реването на тази в ефира в Италия, след което да я пращат там за линчуване.
86
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли е трудно да се предвиди, че тези хора ще имат нужда от храна, покрив на главата и дрехи.
85
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криенето от коронавируса е очакване да му писне на дедовия и да фане да замине към Марс, примерно. Това е нелепо. Единственият начин е организмите ни да придобият съпротивителна сила, за да се справят с вируса. Това няма как да стане с изолация.
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Гергана стана втора Вера Иванова. и Мая Илиева. харата като ги видят на екрана и превключват телевизора. Медийни звезди, това искат някои. Има пари за заведение и техника, няма пари за ***. Га яди кифтета не рева, сега защо реве? Е, не може цял живот да ти е конфортно, идва видов ден.
83
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по-смешни ми стават и още по-слабо ме вълнуват. Ще стоят там, ще ядат сух хляб 2 седмици никой няма да умре. Айде марш. Да са мислили разумно. Сега ще си го сърбат.
82
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пърео:Тия 24 часа са за смотаняците... Сега:ах ама как не съм аз най-важната, такава нахакана хубавици, бизнес дама... Ама как държавата да не се съобразява с мен, ама как няма да ме пуснете аз съм вип... Тая много си е повярвала, а отрезвяването не понася на всички...
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига сте се връзвали и драматисвали. Това е прекалено. Днес в тая държава ще починат 290 човека, и нито един по повод на коронавирусът. Даже е по-добре повече хора да го изкарат, за да се създадат антитела. Не може вечно да се крием.
80
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих казал, че са особено бедстващи хората в Банско, пък най-малко тази п*остакеса. Понякога си мисля, че трябва наистина да настъпи някаква ситуация каквато е в Италия за да осъзнаят малко какви са приоритетите в живота точно такива, тропащи с крак мутреси, които се считат за над закона и останалите хора, които гледаме да спазваме правилата и наредбите.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе мирно седяло не би чудо видяло.
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психиатърът д-р Сотиров завчера говори за регресията в поведението ни в смисъл-инфантилност по време на криза.Западното общество е в регресивна криза от години.Консуматорският нагон е характерен за детската и юношеска възраст. Зрелият човек има самоконтрол над нагоните си.Зрелият човек е наясно, че сме създадени за да се реализираме заедно, помагайки си, с мисъл за идните поколения.Искам си мама, джобните и сладоледа!-Sorry, пораснете!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и без дрехи (намигачка)!Стига да е готина!Никой не се родил с дрехи!Метафорка, иронийка въпреки, че хич не е смешно.
76
0
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
В тази ситуация най доброто е да запазите самообладание. Ибро доколкото е възможно в условия на всеки ***, който излиза и казва че примерно 10000 българи щели да умрът. Аз имам чувството че до есента ще сме в карантина. Единственото хубаво нещо е , че китайците май се справиха... Дано това да е начина, щото ако ще седим затворени да има за кво.
75
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много дразнеща, всеки ден в който не е изолирана и ходи навсякъде, да и се увеличава карантината. Тя с това метлосване и ходене напред назад на 13тия ден може да се разболее. 24 часа имаше, къде бля?
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката от Италия показва че на 1 разболял се от вируса има 10 около него без никакви симптоми, но също заразени. Та направете сметка, колко вирусоносител има в Банско. И при тая ситуация кифлата хукнала там на мисия да си събира някакви посуда?!
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 минути бла бла бла.Дайте пример на останалите, вместо да се оплаквате. Имате храна, дрехи, на топло сте. Какво още ви трябва?
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва да им се спре интернета за да спрат да мрънкят. Доброволно са отишли в силно заразена военна зона, да си носят последствията включително ако трябва нека умрат там но да се защити българия!
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи на брифинга не се ли обсъди ситуацията в Банско или за управляващите тя вече е овладяна.
70
0
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
До 77Може ли да не разбираш елементарен сарказъм? П.роста си като конструкция на сламка.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ски ваканция тръгнала Герганчето без пари и един чифт бански като дрехи. Вервахме ти.