Как у нас се прибират хората от Нидерландия...

Само в петък четирима са с положителни тестове
3 май 2020 20:52, Петя Славова
113
Как у нас се прибират хората от Нидерландия...
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови болни от COVID-19 пристигат у нас със самолети от Нидерландия. Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали с два самолета.

Две жени с положителни PCR тестове от Нидерландия са си дошли с таксита в хасковското село Брягово. Така общо пристигналите там за последната седмица от страната на лалетата стават близо 30.

Още по темата

"Там не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там, твърде много се чака, за да бъдат прегледани в болниците и затова са решили да се върнат", разказва пред Нова тв Делчо Митев, кмет на с. Брягово.

Случая коментира и премиерът Бойко Борисов. "Ние не можем да кажем: "Стойте си в Холандия, защото сте били там", каза премиерът. 

 В самолета с двете жени са пътували общо 54 души. Всички те са под карантина и предстои да бъдат тествани. Издирени са и 118 пътници от друг полет от Нидерландия в същия ден. С него в България се е прибрало семейство от димитровградското село Воден. Те са тествани с бързи тестове  на летището, след като личната им лекарка подала сигнал, че се прибират болни.

"Майката на момичето се обади и каза, че тя не се чувства добре, не може да диша, задушава се. Те са уплашени и се прибират, където са родени. Всеки си търси лек, където живее", коментира д-р Татяна Албанова.

Тя за втори път през последните десетина дни предупреждава за нейни пациенти, които се връщат болни от Нидерландия.

В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
воевода преди 4 години
В БГ все по.популярен става терминът Нидерландският вирус.
93
1
 
7
 
! Отговори
АнонименX преди 4 години
Всички обвиняват държавата, виновна е безспорно. А тези хора луди ли са, знаейки че са болни, да се качат на самолета и да поставят в риск живота на останалите пътници, нямат ли някакво чувство за отговорност...
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е умишлено заразяване на здрави хора в извънредно положение и мерки наложени за предпазване от зараза . Ако законите в страната защитават населението на държавата от престъпления , това не е ли нарушение и действие срещу интересите на народа като умишлено заразяване и тук са виновни не само болните ,които се прибират и сеят зараза , но и тези ,отговорни за тяхното свободно влизане и неглижиране на проблема.Защо отговорните не направиха карантиниране на мястото на пристигане , а създаде хаос
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внасянето на заразата от чужбина правителството на Бойко Борисов нарича "взели сме всички мерки".
90
1
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
Боко Тиквата и неговия щаб ,защото той е негов, напълно се провалиха. И заразените и починалите са много повече. Всичко се крие, все пак Боко е мутродемократ и знае как да лъже и краде. В Пирогов дават по една еднократна престилка и една маска и ти казват да ги переш. Вируса за Боко е манна небесна. Има социална дистанция, страх и бедност. Всичко нужно на един демократ диктатор да си задържи властта.
89
2
 
7
 
! Отговори
изтеклите мозъци. преди 4 години
Ние други проблеми нямаме. Как ще се върнат българите от чужбина? Кога пак ще заминат за чужбина? Как да приберем туристи от Маракеш, Хондурас , Виетнам, и Грац? Как по- бързо да ги пратим на почивка, и ако може, шосето да е свободно само за тях! Престанете с тези глупави теми, и спрете тези които разнасят и се разнасят, нещата вече не са същите!
88
0
 
9
 
! Отговори
ира преди 4 години
Отвратителни авиокомпании. Някои не им позволяват да отидат до кварталната градинка, а полетите не ги спират.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оди на заболекар у Англия,например! А бе мани,мани!
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора мислят,че на Запад здравеопазването и грижата за човека са на незнам си какво ниво! Ето го примера. Работят на Запад ,а като стане момент да се лекуват,припкат в България! Застраховките там са от най голямо значение и са много скъпо удоволствие! С една дума: Дават здраве за пари , а после дават пари за здраве!
85
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 4 години
До КирилЕх, КИре,Кире. Нали за да "платиш пенсията " на някого,първо някой трябва на тебе да ти плати заплатата. Тези пари откъде идват? От тези ,които харчат за собствените си нужди. Въртят се едни пари, моето момче, и не се знае кой на кого плаща.
84
0
 
13
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 93Щом в чужбина нямаш желание да се научиш и интегрираш , смятай в България как си пръщял от интелект значи.Лесното търсят хората и напускат само и единствено заради собствения си егоизъм.БОЛНИ В САМОЛЕТА ПАК ЗАРАД МЕН ЛИ СА СЕ КАЧИЛИ ?Хайде ,хайде...калко българи има в чужбина ,плащат си ,правят си зъбите там ,раждат си децата....живеят!!!Заради ХОЛАНДСКИЯ ЕГОИЗЪМ други страдат.Тук става въпрос за много долна проява на тъпня.Да спасиш собствената си кожа , да се натикаш болен за БГ
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 90 Мама РосоНапускат държавата заради такива *** като тебе наречени галено "калинки"
82
0
 
9
 
! Отговори
Или преди 4 години
ВЪПРОСЪТ Е КАК СЕ ТРАНСПОРТИРАТ БОЛНИ БЪЛГАРИ ОТ ВСЯКАКЪВ ДЖИНС СЪС САМОЛЕТИ? ЩАБЪТ ЗАЩО НЕ ИЗМИСЛИ ГАЙД ЗА ТЕЗИ СЛУЧАИ? ЯВНО ВСЕ ПОВЕЧЕ РАЗБОЛЕЛИ СЕ ЩЕ СИ ПРИСТИГАТ. КУНЧЕВ И ГЕНЕРАЛА ДА ОСМИСЛЯТ, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРНА, ЧЕ В НИДЕРЛАНДИЯ И ДРУГИТЕ ОТ ЕС СА НАЯСНО СЪС ЗДРАВНИЯ СТАТУС НА НЯКОИ ПЪТНИЦИ. НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ИЗЛАГАТ ЗДРАВИТЕ ПЪТУВАЩИ НА ЕКСПЕРИМЕНТ
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи са най много гастарбайтери в Европа. Това са хора с най ниско образование , работят там най черна работа. Много пъти незаконно и без никакви осигуровки. Като отидат там на лекар ги подматят. И сега те се връщат тук болни. Правителството нищо не е направило да ги изолира .
80
3
 
7
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До от ГерманияНе се ли плащат застраховките на нуждещи и безработни от държавата?Не са ли задължителни?Не ти ли поемат социалните квартира , здравни и джобни?Значи за човечност и внимание се връщате в родината.........хаха.Хората тук са мили и добри......защо тогава напускате тоз рай България?Кисело му гроздето ,щото не може да го стигне.
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Тиквата и неговия щаб ,защото той е негов, напълно се провалиха. И заразените и починалите са много повече. Всичко се крие, все пак Боко е комунист и знае какк да лъже и краде. В Пирогов дават по една еднократна престилка и една маска и ти казват да ги переш. Вируса за Боко е манна небесна. Има социална дистанция, страх и бедност. Всичко нужно на идин комунист диктатор да си задържи властта.
78
4
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 4 години
Нормално е Бойко Борисов , да прибира заразени от целия свят!Така той поддържа заразата в България , а тя МУ е крайно необходима!Развитието на събитията ще проследим по пътя на парите......тия пусти пари ще МУ строшат тиквата!
77
14
 
7
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Затова не си плащам здравните осигуровки в Германия. Много е скъпо и плюс това не ни обръщат внимание. Дават ни аспирин или аналгин. Плащам си всичко в България, хем нашите медици са по-човечни и ни обръщат внимание, а и помагам поне с нещо на държавата.
76
5
 
23
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
Разбира се,че вината не е тяхна,обаче,това е положението.Отишлите да работят навън,работят за тамошните пенсионери и терамбуките .За техните родители,работим ние.
75
4
 
6
 
! Отговори
qdosan преди 4 години
До До 79Да, но вината не е на старите хора, нито на работещите(в БГ или навън) прави разлика . Адресирай си неодобрението на изборите, не чакай кебабчета