Хлябът поскъпнал с 20%, цената му ще продължи да расте

Малките пекарни са заплашени от фалит
Обновена: 12 дек 2021 07:48 | 12 дек 2021 07:45, Камелия Цветанова
366
Хлябът поскъпнал с 20%, цената му ще продължи да расте
Снимка: Pixabay

С около 20% се е повишила цената на хляба в област Добрич през последните два месеца, като очакванията са до края на годината да има и допълнително увеличение. Причините са в рекордните цени на брашното, които се очаква да достигнат 1000 лв. за тон, както и в драстичното поскъпване на тока. Според Регионалния съюз на сладкарите и пекарите голяма част от по-малките производители са заплашени от фалит.

Още по темата

Хлябът е намален и като грамаж, за да е на поносима за потребителя цена, като хляб от 600 гр. на едро струва около 1,20 лв.

Ако се спазва старата формула за формиране на цената на хляба според цената на брашното, той вече би трябвало да струва 3-4 лв. за кг., заяви за БНР председателят на Регионалния съюз на сладкарите и пекарите в Добрич Тодор Няголов.

“До Нова година цената на брашното ще нарасне до около 1000 лв. за тон. Цената на тока расте главоломно, неизбежно е да няма поскъпване”, заяви той.

По-малките пекарни, особено тези, които се занимават с производство само на закуски, вече освобождават персонал.
При тези цени на тока и суровините са заплашени и от фалит, заяви Тодор Няголов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: хлябтокбрашноцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
При зелените чорапи цените станаха много интересни-тон пшеница 90 лв.-тон брашно 1000.Днес пазарувах по-наедро,за цялата седмица и установих,че цените на повечето хранителни стоки са увеличени с поне 10% и то само за 10 дни!!!Аз скоро се пенсионирах,спазарил съм за продан едната си фирма,ще продам и втората.Имам спестявания в чужди банки,не ми пука.Но се чудя какво ще правят младите с тази промяна,дотук изобщо не е за хубаво.Цените побесняха,полицията също,демокрацията си заминава,на зле вървим
195
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където са минали мутродемократите, трева не никне.
194
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при демокрацията и при управлението на демократите, всичко е скъпо и прескъпо. Свиквайте!
193
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ГЕРБ е потоп.
192
4
 
8
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Цената и качеството на хляба е типично за капитализма....
191
1
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
На някои места по Света хора са измъчвани с ток....В България измъчват с ток, вода, парно, наеми, цени и с какво ли не още....
190
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунистите всичко е възможно! Да не забравяме че по време на тяхното управление 1997г. сме купували хляб по 330лв! Кило брашно беше 260лв.
189
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И цената на вазелина поскъпва....затова побързайте!!!Искахте промяна,ревахте в неистова радост,когато цървуула играеше и се радваше на овчедушиетона изберателите си...ами сега ...ооооо чакайте да видите какво ще ви дойде още на главите...жална ви майка....
188
2
 
13
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 2 години
И хляба е скъп и сиренйето също, от тия цени вече ми се повръща.
187
0
 
12
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Oo чакайте , еврото тепърва идва тогава каква брадва ще е и за хляб ще трябва до търция да се ходи
186
1
 
8
 
! Отговори
Гледайте Рашо преди 2 години
И нема да ви се яде.
185
2
 
7
 
! Отговори
И моя расте преди 2 години
Га видя Кокорчо и Корниту.
184
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато я няма държавата всичко поскъпва с 1001 оправдания тока, бензина и пр.А държавата не си ли спомня колко субсидии е раздала на тези които произвеждат пшеницата? От къде са събрани тази пари нали от нас данъкоплатците. Оше повече, че реколтата е произведена при ниски цени на горивата.
183
4
 
9
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Кирчо да меси, Кокорчо да пече.
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искахме Европа? Ето я, първо да изравним цените, после ще видим дали ще изравним заплатите... за които оцелеят. Но ако сте от теозеляващите, значи имате лош багаж и сте ненужни на новото общество от млади, образовани и успели. Сори, естествен подбор. Точно като на запад.
181
8
 
3
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Поскъпването на хляба е само един штрих към общото поскъпване ,което предстои.но не е само това.Последните 30 г.са катастрофални за България,особено последните десет.Вече доста хора осъзнават,че пакостите направени ,от всички правителста,особено тези от ГЕРБ ще ги плащат 2 поколения!Трябва да се затягат коланите и да свикваме!
180
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да мрънкате. Нали това искахте протестъри ? Миналата година вдигнаха бензина с 10 стотинки и опищяхте всичко живо че ГЕРБ били виновни. А сега по добре ли ? Цените на горивата дървата газта парното храните и лекарствата са далеч нагоре. Защо сте се скрили като мишки ? Няма ли да излезете да скачате и опикаете Орлов мост. А?
179
0
 
8
 
! Отговори
T преди 2 години
За месеца ви трябват 10 кутии и то при най-ниската дозировка, но тази дозировка се увеличава всяка седмица (две). Излиза, че българските търговци ограбват от залъка на бебетата поне 110 лева месечно.
178
3
 
8
 
! Отговори
Гелотен преди 2 години
Като няма хляб, яще пасти!
177
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поискахме да продължи промяната и тя продължава! Някакъв проблем?