Мигранти виновни за единия от пожарите в Свиленградско

Заради стихията е обявено бедствено положение
34
Мигранти виновни за единия от пожарите в Свиленградско
Снимка: БГНЕС

Четири пожара предизвикаха временна евакуация в свиленградските села Присадец, Варник и Маточина. Заради стихията късно в събота вечер е обявено бедствено положение в две общини  - Свиленград и Тополовград. Заповедта е издадена от областния управител.

Заради силния вятър пламъците, тръгнали от село Присадец, са успели да завземат територия от около 10 000 декара. Наблизо е и турската граница, която за кратко огънят е успял да пресече.

"Ситуацията в неделя сутрин е малко по-спокойна. Няма опасност за населените места. Буквално на метри преди селата успяхме да потушим пламъците", заяви Пламен Петков от ОД ПБЗН – Хасково пред Нова телевизия.

Над 10 екипа на пожарната остават на място. В район в непосредствена близост до пожара е открита група мигранти. Предполага се, че именно те са предизвикали пламъците, които са тръгнали буквално от самата бразда на българо-турската граница.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: свиленградпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо го правят? Нали могат да изгорят барабар с гората???
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Гърция имаше видеа как палят. В Канада от сателит се вижда как буквално едновременно се запалват десетки пожари из горите. НЕ Е КЛИМАТИЧНОПРОМЕНИ, само да си знаете.
3
0
 
32
 
! Отговори
Това преди 8 месеца
не са мигранти, а същества без документи...Престъпници, финансирани от други престъпници...Кажете най-после истината. От 2015 г. целенасочено ги разселват по европийските държави. И всички правителства са в ИГРАТА...
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тук взеха да прилагат гръцкия опит. Защо го правят? Палят си огньове да се топлят, или султанът им е наредил да изпепелят съседите-християни? Да видим имп0тентната сглобка как ще реагира сега...
1
1
 
18
 
! Отговори
Ислямските орки преди 8 месеца
Нищо добро от югоизток, както винаги! Алах акбар!