Русия изстреля спътник и... го изгуби

"Експрес-АМ4" трябваше да бъде най-мощният комуникационен спътник в Европа
18 авг 2011 10:40, Елка Василева
58
Русия изстреля спътник и... го изгуби
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Връзката с новия руски комуникационен спътник „Експрес-АМ4“, който беше изстрелян миналата нощ от космодрума Байконур, е изгубена.

Вероятно той не е достигнал до предвидената орбита.

Не е известно какво се е случило и къде в момента се намира спътникът.

Ракетата-носител „Протон-М“ със спътника стартира в 0,25 ч. тази нощ.

„Експрес-АМ4“ е създаден в руския Държавен космически научно-производствен център с участието на Европейския авиационен и отбранителен консорциум EADS.

"Експрес-АМ4" е предназначен да предоставя редица съобщителни услуги – цифрово телевизионно и радиопредаване, телефония, видеоконферентна връзка, предаване на данни, интернет.

Плановете бяха това да бъде най-мощният комуникационен спътник в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Lindi преди 12 години
Не можем да мръднем от тази планета и тва е! 100% човешкия род се е издънил някъде във Вселената и са ни заточили тука - ЗАЕДНО руснаци, американци, турци, българи, и всички останали. Егати интергалактическата и междузвездна конспирация.
55
0
 
5
 
! Отговори
Пиянко руски преди 12 години
Руска подводница след зверско препиване капитана пита екипажа :-Къде сме ? никой не смее да го погледне ... -Къде сме бе *** !!! - крещи капитана и издава заповед :-Перископна дълбочина !показват се и там виждат танкер и капитана : -ОК Торпедно 1во и 2ро торпедо ОГЪН ! Радарчик засечи по СОС къде сме !И ТОВА ДА НЕ СЕ Е ПОВТОРИЛО !!!
54
2
 
1
 
! Отговори
BUEHUE преди 12 години
Не знам дали са далече, ама НАСА са се абонирали 20 години напред за транспортни услуги със руски ракети. Във момента руснаците са космическия таксиджия на американците. Със совалки било непосилно скъпо. А нямали друга алтернатива.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65 както и да го гледаш руснаците са си издънки от всякъде. Шоуто което направиха със самолета пето поколение е поредното доказателство и това им е прототипа. Представям си сериините машини какви *** ще са.
52
1
 
1
 
! Отговори
122 преди 12 години
ще го намерят:)
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65 както и да въртиш и сучеш Руснаците са на десетилетия зад НАСА.
50
0
 
0
 
! Отговори
Technomann преди 12 години
V pove4eto slu4ai vinovni za provalite sa rednicite Smirnoff i Stoli4nii.
49
6
 
3
 
! Отговори
65 преди 12 години
Анонимко, аз изобщо не омаловажавам постиженията на НАСА - писал съм го няколко пъти.Не съм съгласен с едно твое твърдение - че само НАСА са направили нещо сериозно в космоса, като преведох едно твое заявление - че само НАСА са се "качвали" над 500 км височина.А сега космонавтиката се развива не изолирано, а с общи усилия - споменатия "Джуно" е изстрелян с помощта на руски двигатели примерно.
48
2
 
3
 
! Отговори
do nasa преди 12 години
rammstein ..... също бяха на луната
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руска му работа..
46
2
 
4
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
*****************Провалите в приложната космонавтика нямат никакво отношение към научно-изследователската космонавтика на Русия. Ракетата "Протон", за наша радост, няма да е ангажирана в изстрелването на "Фобос-Грунт". Марсианската сонда ще разчита на украинска ракета "Зенит", която през годината направи две успешни изстрелвания.*****************Без коментар мисля че няма смисъл .. инфото е копи и пасте от сайта COSMOS.1.BG
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАСА и сега е много далеч от загуба на лидерството в космоса. Само месец след последния полет на совалката излетя "Джуно" до Юпитер.Нито една страна не е успявала да изстреля толкова много апарати до други планети от Слънчевата система. Досега само Европейската агенция има един апарат до Венера и Марс... Русия не е пращала междупланетен апарат от десетилетия... А Китай тепърва прохожда и има две сонди до Луната... Всички са далеч зад НАСА
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65 и децата и учените по света знаят, че никоя държава не е постигнала повече от САЩ в космоса. Тази статия е поредното доказателство. Пък ти ни говори за руските чудесии дето били тайни и скрити, а в същото време в Русия по болниците няма топла вода. Как не се е пръкнал още другия болен мозък партиеца не знам.
43
2
 
6
 
! Отговори
до русофобите преди 12 години
Съгласих се че руснаците не мога да си мерят *** с американците, технологиите им не са на ниво и т.н. ами българите дали могат с Албания и Южен Судан да се мерят, това е въпросът...
42
4
 
3
 
! Отговори
65 преди 12 години
Анонимен, пак ли почваш глупостите?Аз такова не съм твърдял. Ти твърдеше, че руснаците не са направили нищо в космоса, че само американците имат ракети, дет летят над 500 км височина и никоя друга държава не е постигала повече.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aaa 65, я кажи нещо за свръх великата руска техника благодарение на която има въздух земя небе.
40
5
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
днеска Русофилите се поскриха малко :)...къде сте бе мишки...за 30 години имаха малко повод да си покажат главите от дупките след като изтреляха една антена и Американците спряха совалките...и вдигнаха целия свят пак че са най-велики...и кво стана ся...БУМ реалноста...аре още 30 години ся по дупките...пак тогава може Русия да направи свестен автомобил и пак да се покажете :) ... само дето сигурно по тва време запада и САЩ ще са с летящи чинии :D.................
39
4
 
3
 
! Отговори
65 преди 12 години
36, "украинска" - разработена и направена в СССР, сега се произвежда с много голямо участие на Русия.Просто конструкторското бюро и заводът за среден клас ракети е останал в Украйна. И не само в Украйна, а и още някоя друга бивша република.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35 леко грешиш, Чернобил не е следствие от некадърност, а следствие от комунистическия манталитет и стремеж да близнеш дупето на партията. Оператора е форсирал реактора над техническите му възможности за покаже на партията майка колко е велика руската техника, но показа колко са *** Руснаците. То само Чернобил да беше, а то Курск който бе ваден от флота на норвегия, Буран, Болгария, ГЛОНАС, кацането на луната на марс и т.н. все велики руски издънки. А ти 37 Фукушима не я мисли всяка руска централа би направила много по големи поражения при подобно заметресение и последвалото го цунами. Руските си гърмят без природни катаклизми ей така заради партията. Жалки са руските гъзоблизци нямат факати и аргументи измислят си свои глупости четени от вестник Дума по поръчка на партията и ги тиражират като научно доказани истини. Направо се чудя как още някой *** *** не се е изцепил за великия руски ум измислил молива срещу тъпия капиталистически американец измислил писалка за писане при всякакви условия.
37
2
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
А то че СССР/Русия и на майната си на всички ни е ясно. Ти ми отговори за позоционирането на АЕЦ Фукушима и не отклонявай въпроса!