Умни бутилки вино ще ни казват какво пием

Джаджите имат тъчскрийн, пазят виното годно за 30 дни
29 мар 2016 12:52,
12
Умни бутилки вино ще ни казват какво пием
Снимка: Kuvee

Напоследък може да се окаже, че умните джаджи са повече от умните хора. Последният писък на модата при новите технологии са умни бутилки вино. Да, бутилка вино, която може да се окаже по-умна и от хората, предлагащи ни вино в специализираните магазини.
 
Компанията Kuvée обяви, че е успяла да набере 6 млн. долара финансиране от различни инвеститори, за да може да влезе в масово производство на своите умни бутилки вино, съобщава TechCrunch. Те имат вграден тъчскрийн, който дава информация за история на виното - какъв сорт е, от къде се добива, колко е отлежало, както и друга любопитна информация - например, с каква храна може да се съчетае най-добре.
 
Kuvée иска да впечатлява гостите на различни ресторанти или частни партира, като тъчскрийнът също ще дава съвети за това как да се сервира виното, като от него ще може и да се поръчват допълнителни бутилки за доставка.
 
Другото интересно на умната бутилка е че може да пази виното свежо и годно за пиене до 30 дни, тъй като всички знаем, че отворим ли вино, трябва да го изпием веднага, иначе губи качествата си и няма как да се насладим на първоначалния му вкус.
 
От днес започват предварителните продажби, като пакетът за 199 долара, който може да бъде поръчан, ще включва умната бутилка, както и още 4 различни вина. Тази цена е промоционална, като след изчерпване на количествата нормалната цена за комплекта ще е 349 долара. Доставките ще започнат през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бутилкавиносмарт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Телефона прочита това което е вкарано като информация на етикета, а за да разбереш какво е вътре, ти трябват поне 20 специалисти аналитици, достатъчно компетентни и съответно не корумпирани. То не бяха органични храни, то не бяха щастливи кокошки, развеселени от храната съдържаща ерготамин, то не беше чудо. Само се чудите как да си продавате *** по-скъпо и кой да е "по-лицензиран".
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А умните тоалетни хартии какво сер... Хайде стига с тия глобални простотии. Сега пенсионерите трябва да си апдейтнат пенсиите за новите промени и да не ядат нищо което не го виждат онлайн.
6
0
 
4
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
Нямаме нужда от такива - тук 99% от алкохола е менте.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ела го обясни на 3-годишната ми дъщеря. Тя иска шаренко и да натиска копченца. Проблема е, че и много възрастни са на нейния акъл и са готови да заменят нормалния, скромен и природосъобразен живот за живот изпълнен с шарени дрънкулки и "висок стандарт".
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Високите технологии безжалостно изяждат всяка останка от нормалния човешки живот.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И цената е умна
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вино годно 30 дни?! Аз такова не бих си купил.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън Дрън та Пляс!