Царчето остава в ареста при дядо си Цар

И внукът на Рашков не пожела да излезе на свобода
Обновена: 11 окт 2011 14:46 | 11 окт 2011 11:45,
134
Царчето остава в ареста при дядо си Цар
Кирил Рашков – младши. Снимка: Булфото

Кирил Рашков – внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел, реши да остане в ареста. Той отказа да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража" от Асеновградския районен съд.

"Изтече 3-дневният срок, в който можеше да се подаде жалба срещу решението на магистратите от Асеновград, такава не е подадена от подсъдимия", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Внукът на Цар Киро е обвинен в отправяне на смъртна заплаха към Веселин Христев – чичото на убития 19-годишен Ангел Петров от Катуница. Това се е случило минути преди момчето да бъде прегазено от бус вечерта на 23 септември.

"Смъртната закана е отправена с особена агресия от страна на подсъдимия", твърди прокурорът по делото Венелин Савов.

Още по темата

По неговите думи Кирил-младши е склонен към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Според прокуратурата в Асеновград внукът на Кирил Рашков контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди.

Дали се страхува, ако бъде на свобода, или просто реши да последва примера на дядо си, Кирил-младши не обжалва мярката си "задържане под стража" и остава за постоянно в ареста до началото на съдебния процес срещу него.

Както дядо му, така и той е на мнение, че "мълчанието е злато". Тези думи се превърнаха в лайтмотив на Рашков и приближени.

"Мълчанието е злато" бе казано за първи път от Цар Киро в съдебната зала пред журналисти. После същите думи бяха повторени от Спас и Георги, които са обвинени в умишленото прегазване на трима полицаи и двама младежи пред къщите на ромската фамилия в нощта на убийството на 19-годишния Ангел.

Без да обжалва мярката си за неотклонение, в ареста остава и Симеон Йосифов – соченият за шофьор на буса, прегазил момчето от Катуница. След това убийство последва вълнà от протести в цялата страна.

"Скоро ще изготвим обвинителния акт на Кирил Рашков и неговия внук Кирил", коментира лаконично районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Съдът е категоричен, че дядо и внук могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
22
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Не разбирам,какво сте ги за царували тия ***
58
2
 
25
 
! Отговори
ядосан преди 12 години
Престанете да наричате тия *** царе ! Ако на вас - журналистите , са ви царе, то на нас - българите не са ни никакви . Това са два *** , безчинствали в продължение на много години , позволили си да обиждат , грабят и дори убиват българския народ!
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей *** само с един удар така ще те коронясам
56
2
 
19
 
! Отговори
Вера преди 12 години
От т. нар. статия - нищо ново ! Все пак да попитам, какво от това, че не са подали жалба ? Къде са доживотните им присъди, конфискуваното имущество, платените им с ЛИХВИТЕ данъци ?
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще поседи малко и ще си тръгне.С техните пари всичко е лесно.
54
2
 
26
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Господа журналисти спрете да наричате тия *** "Царе".Както казват номер 55 и 56 имаме си хора с такива титли.А въпросната фамилия са едни нагли престъпни *** обвързани с държавни служители и политици.Те са всичко друго но не и Цар и принц.Ех да беше жив Фюрера - щеше да ги интегрира и да им поднесе и скиптър и корона.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POZELAVAM IM DA SE POZLATJAT TSELITE.DA ZAMALCHAT ZAVINAGI.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POZELAVAM IM DA SE POZLATJAT TSELITE.DA ZAMALCHAT ZAVINAGI.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори и в затвора носи Calvin Clein...
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иначе блуза C.K.*** Kvarta.
49
2
 
24
 
! Отговори
жаго преди 12 години
до неграмотни журналисти - престанете с тези царе. Цар е бил Симеон, Самуил, Иван Шишман . Тези са обикновени, мръсни, крадливи жаговци !
48
2
 
17
 
! Отговори
galq преди 12 години
абе престанете вече с тия титли бе - цар, царица, принц.... в България в момента има само един човек с титлата цар и неговите синове са принцове. Тия престъпници и убийци докога ще ги титулувате вместо да им изкарате кирливите ризи и връзките им с властта, в следствие на което са получили тия крила?
47
2
 
7
 
! Отговори
Павел преди 12 години
Защо да не поседи малко в ареста,и без това са им обещали да ги пуснат след изборите.Може дори да ги компенсират за нанесени морални вреди и пропуснати ползи.
46
2
 
12
 
! Отговори
Homer преди 12 години
Престанете с това определение ''цар" бе!!!Аман от циркове...
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А как само се отмества фокуса:1.Не стана ясно,кой ще бъде съден за подбудителство към убийство.И двамата ***,ще бъдат съдени за заплахи!2.Имало е друг автомобил,който е сгазил още 5 души,защо не се говори за това,кой е бил в него,кога ще бъдат задържани и съдени???
44
2
 
7
 
! Отговори
Ставри от Пазрджишки преди 12 години
Дайте го мангето,че ни пуснаха царицата предсрочно.....и сега няма кой да освобождава натрупанато напрежение в любовен аспект......фаща окото,пък и фешън му е стайлинга.....земаме го
43
2
 
9
 
! Отговори
Емли Филчев преди 12 години
Хубаво, ама Ангел го затриха, докато тая фамилия си разгравала коня в двора на СПЯЩА БЪЛГАРИЯ биз значение кои са на власт! Помислете за кого ще гласувате!
42
2
 
13
 
! Отговори
МоРсКи преди 12 години
Затворете ги 2 мата в една килия, може да я заварите за по-голяма сигурност. И им давайте по 1 чаша вода на ден и един стар мухлясал крайшник. Това е повече не им трябва!
41
2
 
26
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Който ги осъди тия на над 20 години затвор за него ще гласувам, независимо от коя партия е!
40
4
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Гарантирано ще станат царица и принцеса ... и то по много пъти ...