Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пуснете човека! Искал е да спаси свещеника от греховете земни.
131
0
 
3
 
! Отговори
Баба Доца преди 12 години
Ей!... Бах тия бъйлювци! Алчно племе! Гадовете дори и свещите не правят от восък, а някакви оцветени парафини, които на +10 градуса се топят в ръката.
130
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като кара ауди дядо Николай?
129
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този автомобил, може би струва повече, от всички отчетени приходи, на дядо владика. Има ли данъчни, да го проверят и да му го отнемат, законо този автомобил? Къв дядо е този Николай? Никакъв! По-скоро и най-точно е парашутист, на хубава службичка, блага надница! И тези ли, поповете, като политиците, и Рашковци, закон не ги лови?
128
1
 
16
 
! Отговори
тонко преди 12 години
В тия гладни години поп да си.............
127
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как да идеш на църква сега ми кажете...поп с Ауди повече от колкото аз ще изкарам за 5 години????.....*** държавата .....
126
2
 
25
 
! Отговори
християнин преди 12 години
Бъди скромен и не ламти за земни блага! - май това не важи за тоя. Гледам пада си по лукса и земните изкушения.
125
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Кольо, ама ти си много по-голям апаш от това чикиджийче, което в панделата го чакат много полови 'изненади". Ех, кога ли и теб ще те докопат рецидивистите ?
124
0
 
20
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Да питаме благоверното отче мутрополита ни наш и свят в делата си Николайчо,абе попе отде ти са тия коли.Ей много свещи си продал дядо Николайчо.Или имаш тел номер на началника си,та за рождения ден ти е пратил лъскаво возило.Ей всички мутрополите сте едни търговци на вярата.Затова младите не влизат в църквата.Виждат ви колко сте лъжовни.И недейте лъжите че младите влизат,да млади от 65 години и нагоре.Дано да има някой че да им ги подпали тия коли.
123
2
 
8
 
! Отговори
Az преди 12 години
Kva e taq poredna parodiq be mama my stara... Pop s Audi a8 tctctc...
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В гаража на игумена на Бачковсия манастир, отец Борис има Мерцедес S-класа с номер PB 5353 PH. Даваха го и по телевизията. Само дето не наби репортерката, която му задаваше въпроси. Който не вярва, може да потърси клипчето "бизнесмени в расо".
121
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай"Хахахахааха.Кой от двамата е по-големия апаш,питам аз и отговор не искам?
120
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не обиждайте поповете.Та те са най-вярващите хора.Вярват в пари,коли,алкохол,та дори вече и в наркотици.Само в господ май не вярват,ама затова има други балъци.
119
2
 
27
 
! Отговори
чики преди 12 години
тоя поп носи и ROLEX за около 20 бона... а ученика ще лежи в пандиза и от него сигурно друго освен престъпник няма да стане. ако тоя поп беше истински щеше да си оттегли жалбата и да спаси момчето от сигурно опропастяване на живота му. в крайна сметка и скъпата му лимузина е налице и щети на практика няма. *** ***! тоя е за як бой!
118
1
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
109Христос може да язди магаре - поповете не можели?
117
1
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Матей 7:7-27 7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, 8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. 9 Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? 10 или, ако поиска риба, да му даде змия? 11 И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! 12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците. 13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. 14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират. 15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с *** дрехи, а отвътре са вълци грабители. 16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? 17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. 18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. 19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. 20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете. 21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. 22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? 23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие. 24 И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара; 25 и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара. 26 И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък; 27 и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.
116
2
 
4
 
! Отговори
ivo преди 12 години
VSI4KI POPOVE AKO ZABELEJITE KARAT VSE LIMOZINI ZA XILQDI LEVOVE A NI GOVORAT ZA GOSPOD BOG ,TAM V CARKVATA NIKOGA NI6TO NESE ZNAE KOLKO PARA IMA IMOTI TE IM SI GI DAVAT NA SVOI POLU4AVAT TLASTI DARENIQ DA PRAVAT TOQ I ONZI ARXONTI I TEM PODOBNI
115
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номерът на БМВ-то е почти същия - PB 3737 BHИнтересно ми е може ли някъде да се направи справка колко струва годишния данък на тези коли, дали се плаща, на чие име се водят. Такава кола (Аудито) струва 60000 лв., ама втора ръка. "Отчето" едва ли би се задоволило с ползвана, а не нова кола.
114
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а скота дядо николай,кога ще затворят?????
113
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог Го няма в църквата . В църквата има фарисеи .