Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
18
 
! Отговори
technine преди 12 години
От къде тия коли бе? Да стана поп и аз...
91
0
 
14
 
! Отговори
антихристи-комунисти преди 12 години
Организация (БПЦ), която не се покая за комунизма.Не показа кои са били агенти и служители на БКП и ДС (а то може да се окаже, че почти всички са били), която продължава да се ръководи от човек на ДС (Максим).Тези много отдавна са отпаднали от Бога.
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе стига ни занимавайте с мутрите в расо!
89
2
 
0
 
! Отговори
plamen003 преди 12 години
:D :D :D ...
88
0
 
26
 
! Отговори
rrrrrr преди 12 години
от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит"Тоя деду попп яка се е наял блажеш ли .блажеш ли дедо поПпППе
87
2
 
29
 
! Отговори
Васко Циганина преди 12 години
Блажиш ли попе,блажиш ли?
86
0
 
21
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Дедо попе, тази количка на лизинг ли е? Момчето, което се е пробвало да я гепи... там работата е ясна - присъда, ок. Ама айде сега ако някой може да ми каже дядо Николай, който хич не е дядо, щото е още около 40-те, как е успял да си закупи такова возило. А да не говорим за БМВ 5-цата, с която също пърпори из пловдивските улици. А защо са му две коли, при това не много евтини. Сигурно за да може да разнася божието слово до всички вярващи в епархията? Пази боже...
85
2
 
13
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Николай митрополита е за затвора ,колко пари е откраднал от Българската църква,вози се в скъпи коли,носи скъпи часовници,мебели VERSACE.Има банди които крадът от 20 години скъпи коли и още го правят ама си цакат и нямат проблем.ВОЛЕН СИДЕРОВ -ПРЕЗИДЕНТ
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nikakav vladika ne e tozi otiavlen gei i srebroliubec nikolai...papata prosti na ali agdja a tozi uchenik sega shte leji edna godina...goliam primer dava na mirianite s luxa v koito jivee...palen ***!
83
0
 
20
 
! Отговори
християнин преди 12 години
Не знам защо но този "дядо" Николай ми прилича на мутра.Вижте му номера на колата (37 37), сакън да не е с нормален номер.По другите държави не съм виждал някой да има такива номера.Но в България избиват комплекси, новобогаташите (мутри, престъпници, мафиоти, комунисти, т.е. ***).И парите му сигурно са като на Киро *** откраднати от някъде.Православен съм.Ама тоя дали е православен?Комунистическото поделение на БКП за религия - БПЦ.
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СЪД НАСРАНА ДЪРЖАВА НАСРАНА ЦЪРКВА !!!!! ДЕСЕТКИ АПАШИ С ДЕСЕТКИ ВИСЯЩИ ДЕЛА ПОЛУЧАВАТ ВСЕКИ ПЪТ УСЛОВНА ПРИСЪДА И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ПРЕЦЕДЕНТ С ЕФЕКТИВНА МЕКО КАЗАНО СТРАННО, ДРУГ Е ВЪПРОСА ОТЧЕТО ЧИЙ ГО ДЪРВИ В ТАКАВА ЛИМУЗИНА И С КАКВИ ПАРИ СА МУ Я КУПИЛИ "БОЖИИТЕ СЛУЖИТЕЛИ"
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I tam e mafiq ko si mislite popadiqta kara audi za 80 hilki i sa prai na lud :D
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А8 ? Мерцедес S ? поповете май са за тояга че да не каза друго
79
3
 
2
 
! Отговори
до Мирянка преди 12 години
Недей ставай монахиня, че ще трябва да се простиш със секса, а това едва ли би направила!!!
78
8
 
2
 
! Отговори
Румен Овч. преди 12 години
а стига против отчето бе !
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не му прости?! Нали Прошката е това към което ни учи да се стремим?!!!!
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По всичко личи,че е наместник на Нечестивия..............
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този не е единствения, в родния ми град, попа кара джип за около 80-100х, но това не нищо в сравнение с варненския митрополит (не го знам точно). Той караше преди, един мерцедес за 200х, сега може нещо по скъпо да си е взел не съм го виждал скоро. Според мен не се различават много от мутрите които ни управляват живота вече 20г+.
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Църквата няма нищо общо с религията от доста време в бг.Може ли "божи служител" да има такава кола, при положение че има толкова гладни и бедни хора в държата. Сега някой може да каже, че няма как да вървят пеша и т.н., съгласен има чисто нови коли за по 15-20х лв, да карат такива.Нямат никакъв морал, аз като излизам на заведение ми е неудобно, като гледам просещите по улиците и знам че сега ще хвърля 10/20лв на заведение, тези които уж трябва да дават пример най зле, все едно нарочно правят.
73
3
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
За тоя година затвор , а за пияния руснак дето уби човек и остави инвалид за цял живот момиче - 2 годинки условно