Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай

Ученикът Николай Якимов извърши кражбата през май
21 окт 2011 12:33,
139
Година затвор за апаша, свил аудито на дядо Николай
Луксозното Ауди на дядо Николай. Снимка: Булфото

Една година затвор получи Николай Якимов, който задигна лъскава лимузина на пловдивския митрополит Николай и опита да открадне други два автомобила на владиката.

Пловдивският районен го призна за виновен, че е извършил това престъпление повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друга такава кражба.

Николай Якимов е от Велинград, ученик в 11-и клас. Осъждан е до момента два пъти за кражби. През месец май пристигнал в Пловдив.

Още по темата

Тъй като бил безработен и нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул. "Станислав Доспевски", той видял, че дворната врата към улицата на №20, където се намирал домът на митрополита, е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и задигнатото „Ауди А8”, на стойност 62 хиляди лева.

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове, съответно за аудито, както и за паркираните в двора БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит", както и ключа за входната врата на дома. След това се опитал да запали с автомобила и да потегли с него.

В същия момент обаче той бил забелязан от свещеника Георги Димитров, който отговарял за администрацията на митрополията.

Крадецът обяснил на свещеника, че ще излиза с автомобила. Той обаче се усъмнил и отишъл да пита монахините, а през това време крадецът задигнал лъскавото возило.

"Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районната прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Марияна Кирезиева.

Споразумението за една година затвор влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
11
 
! Отговори
Касабов преди 12 години
Ненапразно на миналите избори през 2009г. му подарих фес на дядо Ники.
111
3
 
14
 
! Отговори
Tenkata преди 12 години
Samo da vi kaja 4e ne vsi4ki popove vodqt tozi oholen na4in na jivot! Li4no v moq grad popa jivee sys zaplatata si ot cyrkvata bez podaqniq i t.n. Kazvam go za6toto go poznavam li4no, nego i cqloto mu semeistvo! Ne precenqvaite vsi4ki po 1! Ina4e s parite v na tozi Nikolai, koito sa mu v dvora, moje da se postroqt sigurno 5 doma za siraci! Takiva hora gi nenavijdam koito se vyzpolzvat ot slabite mesta na horata... A i za tova ne ostanaha vqrva6ti v bylgariq, edna ot malkoto avtonomni cyrkvi!
110
1
 
30
 
! Отговори
Убеден атеист преди 12 години
1. А кога ще арестуват дядо Николай като тартор на най - голямата банда мошеници?2. Кога държавата ще си прибере данъците от търговската дейност на тази организирана престъпна група?3. Кога ще отнемат в полза на държавата имотите придобити от престъпна дейност?
109
1
 
3
 
! Отговори
Джонгата преди 12 години
Може би Бог има, но във всеки случай, нашите монаси попове и отчета не говорят с него. Първият вариант е да са от митрополията. Тя има пари. Ама тогава защо не са дали тия пари на дом за деца? На дом за слабоумни и т.н.? Защото 60К кола не е лошо, и не може митрополита да обикаля в каруца с ***, ама 'найте ли кво струва на месец тоя автомобил само да седи в двора? А ако отчетата не са ползвали църквата а са ги изкарали честно с лични пари, то от къде са те? Като те нямат право да работят?
108
1
 
20
 
! Отговори
Никой преди 12 години
Срамота Дядо попе, следващият път искам да те видя с някоя бронирана машина и малко поп фолк певици, какъв е тоя нисък стандарт в българската църква, питам аз?!
107
0
 
22
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Като гледам и номера е мутренски - 3737 - Браво, попе!!!
106
0
 
12
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
А откъде дядо Николай е изкарал 62 000 лева за лимузина? А за БМВ и микробус? Елате да видите и във Варна пред катедралата, как лятно време всеки ден един смирен божи служител пристига с чисто нов пистов мотор а друг с лимузина.
105
0
 
17
 
! Отговори
Някаф там преди 12 години
Всяка вечер в бара при мен идва един йеромонах, човек който се е отказал от всички материални блага и живее от подаяния и предполагам някаква субсидия от църквата. Та същият този брадат джентълмен идва през 2-3 вечера шибва по 6-7 уискита и започва да ме разпитва за колежката ми. А отсъствията му не се дължали на безпаричие, а просто защото посещавал и други заведения.. :) Не, че нещо, но аз съм работещ студент(мама+тати+работа) и пак не мога да си позволя, не всеки ден, а веднъж да пия уиски...
104
1
 
11
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Така и така са почнали данъчните да проверяват и да оглеждат рашковите коли и имоти, айде следващият им клиент ги чака. Че и в Бачково да наминат - там какви мерцедеси са, какво чудо. А аз уча за инж. - нямаше кой да ми каже поп да стана. Луда работа.
103
0
 
18
 
! Отговори
измекяри преди 12 години
Това не е човек на религията, това е суетен поп ***! И такива хора ще ме учат да вярвам в БОГА! Амин и дано да си платят за всички грехове!
102
0
 
9
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Навярно попът кара Ауди, щото има то има 4 нимба (свети кръга) за емблема!
101
0
 
3
 
! Отговори
калин преди 12 години
Господ явно на някой дава,а на други не ...или не се молим достатъчно !!! :D
100
0
 
27
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Не искам да светотатствам, но се говори, че Христос е яздил обикновенно магаре!
99
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС В БЪЛГАРИЯ ДА СИ ,ДЕПУТАТ-ПОП-ВЛАДИКА-МУТРА-АПАШ-ПОДМАЗВА4-ДОНОСНИК И ГЪЗОЛИЗА4 ТА ДА СИ БОГАТ.
98
1
 
13
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Поп = Вълк в овча кожа. Не вълк, а върколак. А момчето е младо. Дано се вразуми, макар че в кауша най- вероятно ще се доошлайфа в занаята - жалко :(
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват ми не си набожна като не ходиш на църква! Е, аз пък се мъчих да им обясня точно това-много съм си набожна аз, ама като виждам и останалите "божи хора" какви джипове и лимузини карат, ме е срам да пристъпвам Божия храм, не за друго, а защото си пускам парички в урните, а те явно отиват за погасяване на вноските на количките на тези "святи хора"! На мен ми е неудобно, а за тях....не знам...
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето как медиите манипулират мнението на масите! А ако беше на някой друг човек нямаше ли да го осъдят при положение, че е бил на изпитателен срок?
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ТОЗИ МНИМ АПАШ-МУТРА -ВЛАДИКА ДА НЕ Е ОТКРИЛ ЗЛАТНА МИНА ИЛИ БЕЗЦЕННО ИМАНЕ ПОД КРЕВАТА СИ ТА СИ ВОЗИ ПЪРЕЛНИКА С ТАКИВА СКЪПИ ВОЗИЛА.
94
0
 
36
 
! Отговори
Repsol преди 12 години
A няма ли затвор за дядо Николай?
93
0
 
30
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Дядо попе, защо така си се изкушил от дявола, БМВ, ауди, бусове. Дядо Попе, дядо...помилвай момчето и се разкай за охолния си живот.