Няма виновни за деветте жертви на "Тракия"

Двумесечният срок, с който беше удължено разследването, изтече
14 дек 2011 22:05,
30
Няма виновни за деветте жертви на "Тракия"
Снимка: БТА

До момента няма виновни за зверската автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха общо девет души, а 23-а бяха ранени.

Инцидентът стана в средата на месец юни, когато автобус на фирма "Ентуртранс", превозващ пътници от София за Бургас се преобърна и запали на аутобана край Пловдив.

Двумесечният срок, с който беше удължено разследването, изтече.

Готови са резултатите на петорната техническа експертиза, но от прокуратурата отказват да огласят подробностите.

За момента е ясно, че най-вероятно причината за инцидента е техническа неизправност. Некачествени заварки и напукано шаси са сред част от проблемите. Според една от експертизите по време на движение се е скъсала една от щангите на ходовата част на автобуса.

"Към момента има повдигнати обвинения само към шофьора на автобуса за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице”, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

В момента предстои анализ на всички експертизи, за да се прецени дали има и друго лице освен водача, което може да носи отговорност за инцидента.

"Трябва да се преценят доказателствата и да се установи  дали нарушаване на правилата за движение или техническа неизправност е довело до смъртта на деветима думи", категоричен е прокурор Гавраилов.

43-годишният шофьор на автобуса Светослав Димитров беше освободен от ареста под парична гаранция от 1000 лева. Като обвиняем е привлечен и управителят на фирма „Ентуртранс” Ениз Ченгел. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
SKA преди 12 години
Shofiora e vinoven. Vozil sam se pri tozi mrasnik. Daje si zapazih bileta za da sadia firmata, a to vij kakvo stana. Zaspal e, zashtoto karat po 20 chasa na den. Al4nostta na tozi chovek ubi horata. Tova e istinata!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Няма такава държава преди 12 години
Искате ли да узнаете тайните на ГЕРБ и схемите на ДПС и БСП. Всичко - от до....Искате ли да намерите сигурен източник на свежа информация, която я няма в копи-пейст сайтовете ---????Тогава вижте в 7plus7. netСайтът на истинската разследваща журналистика, независими източници, точни данни....Секция Позиция - "И гърците ни намразиха, писна им от нас"
26
0
 
9
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Ха нямало виновни,ами собственикът на фирмата турчинът който е докарал тези трошки от Турция,че там не могат да пътуват с тех,ами диспечерът и механикът които са разписали пътуването на автобусът,ами заварчиците и монтьорите които явно не са толкова квалифицирани,нямало виновни,но има жертви,***.Сега шофьорът ще гризне сопата който няма вина той,че са му поверили неизправна каруца,браво.Тези корумпирани съдии и прокурори пак са си напълнили джобовете с пачки евро,егаси корупцията няма виновни
25
2
 
16
 
! Отговори
zeddd преди 12 години
"Некачествени заварки и напукано шаси са сред част от проблемите. "На това липса на виновни ли му казват? Нали някой отговаря за изправността на автобуса? Най-малкото собственикът е виновен заради немърливост и безотговорно отношение!
24
2
 
7
 
! Отговори
ш преди 12 години
Бойчо ще разрешава вече да се кара по магистралите с 140.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
22
3
 
12
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
Мда, не е на място, Да се возиш в смрад на *** и да пътуваш 10 часа с влак от София до Варна не е на място. Тая компания може да се оправи само с тотално пречистване.И какъв е смисъла да я спасяват като очевидно няма никва воля за промяна. Ше налеем едни пари и пак ше са ***?
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно не е много на място... Но НЕ УБИВАЙТЕ БДЖ! Желеснизите статистически самного по-сигурни.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето това е управията на гробарите-ами как така чорбаджията не е подведен?как може да се претупват ремонтите?кой е дал техническия преглед?ВИНОВНИ НЯМА ДА ВЛЕЗНАТ УБИТИТЕ!!!а жертвите били мнооого малко според някои...само за такъв инцидент трябва да си иде министъра на транспорта,ама на...
19
0
 
13
 
! Отговори
mdaaa преди 12 години
Nyama vinovni, no shofyorut e obvinen za tehnicheskata neizpravnost na avtobusa. A koy e vinoven za tazi neizpravnost ? Po inerciya shofyorite nosyat otgovornost , a girmata si pribira pechalbata ? Da ?
18
0
 
13
 
! Отговори
жжж преди 12 години
нищо не чувам за ЧенгелЯ дето си правил курсчетата и лапал пачките след като лиценза му е изтекъл,неподновен...сменяли фирми,сменяли автобуси..да ви таковам държавката-от веки веков е така..и при кратунката ББ е така! Нищо не чувам за подопечните органи на ББ..контроли и други,дето само са клатили крака и лапали пачките от Ченгели-Менгели и са затваряли очички..а?? Д-Р Менгеле само може да ги оправи-бързо,акуратно,окончателно!! Виновни няма,съдът разбра всичко но...да влезе убития!!!ГНУС
17
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕКА НОЩ ДЕЦА преди 12 години
ДОБЪР ВЕЧЕР..ЛЕКА НОЩ НАКРАЯ ЩЕ ВИ ПОЖЕЛАЯ!! ТОВА ГО КАЗАХ-ЧЕ НЯМА ВИНОВНИ(?!) ОЩЕ СЪЩИЯ ДЕН ПО ФОРУМИТЕ,КОГАТО СТАНА ТАЯ ПОРЕДНА ИЗРОДСКА КАТАСТРОФА! КАТАСТРОФА В КОЯТО КАТО В ОГЛЕДАЛО СЕ ВИЖДА ЕДНА ВЕРИГА ВИНОВНИЦИ КАТО МИНЕШ ПРЕЗ РАЗНИ ДИРЕКЦИИ,КОНТРОЛИ,АДМИНИСТРАЦИИ И СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ,ЧЕ И ШОФЬОРА ДАЖЕ!! НО НЕ-ОТ ТЯХ ПЕРЦЕ НЕ ПАДА..ВИНОВНИ СА-КАКТО ГО КАЗАХ И ТОГАВА-СА ЖЕРТВИТЕ..НЕВИННИТЕ НЕПОДОЗИРАЩИ ТИЯ ИЗРОДЩИНИ ЖЕРТВИ!! ВИНОВНИ СА ЧЕ СА БИЛИ ТАМ-ВИНОВНИ СА ЧЕ СА БИЛИ В ИЗРОДСКАТА БГ
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то в българия други виновни освен шофьорите няама.колегата 15ти е много прав
15
1
 
14
 
! Отговори
made in BG преди 12 години
ami zatova holandia ne na iska v chengen. ot takova pravosadie
14
1
 
32
 
! Отговори
9689 преди 12 години
И отново шофьора виновен,такава е нашата действителност.А какво ще стане ако драстично се затегнат мерките за техн.безопасност,увеличат се таксите за тези престарели автобуси и камиони-може би БДЖ няма да фалира.Но за това нито дума от *** които ни управляват.
13
1
 
5
 
! Отговори
Поправка преди 12 години
обийство да се чете Убийство
12
5
 
5
 
! Отговори
До нервна преди 12 години
Разбирай го така: Закони! Има само трактовка и то неясна за предомишлено обийство. Накратко, че си пречинила смъртта на човек или хора без да подозираш. Ако искаш: Докато с ножа си мацаш филийката хляб с масло ти се схваща крака и залиташ(може и от сърдечен удар) и прерязваш сънната артерия на тоя отсреща на масата. Рефлекс на организма, но държавате те съди за непредумишлено убийство. Разбирай го и така. Според системата някой трябва да опере пешкиря... без значение кой ;( Дали е правилно? НЕ!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че кауня направи магистралите.Исбиваме се по малко,накуп.
10
0
 
35
 
! Отговори
нервна преди 12 години
До момента няма виновни за зверската автобусна катастрофа на магистрала "Тракия""Към момента има повдигнати обвинения само към шофьора на автобусаИ ако смея да попитам,как да го разбирам това,че причината е техническа,а на шофьора са повдигнати обвинения,като той не е създал причината?
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А инак то пътя в този участък, където се обърна автобуса е отвратителен в продължение на от Пловдив до Пазарджик, независимо от частичното кърпене по него!