Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай

Назначени са експертизи, обясни главният прокурор
Обновена: 31 яну 2013 13:27 | 31 яну 2013 13:20,
153
Прокуратурата още мисли за обвинения за боя над Октай
Снимка: БТА

Прокуратурата все още не е решила дали да се повдигат обвинения на делегатите заради боя над Октай Енимехмедов, обясни главния прокурор Сотир Цацаров на въпрос на Dnes.bg.

На 19 януари Октай насочи газов пистолет срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията в НДК. След нападението на кадри се видя как делегатите повалиха Енимехмедов и започнаха да го ритат и удрят.

Цацаров уточни, че са назначени медицински експертизи, които на база документацията от извършените веднага след инцидента прегледи, ще трябва да покажат дали да се повдига обвинение на делегатите за действията им.

Днес главният прокурор отново намекна, че на Енимехмедов могат да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. В момента той е обвинен за хулиганство и заплаха за убийство.

Цацаров обясни, че са назначени балистични експертизи, които трябва да дадат отговор на въпроса  какви обвинения да бъдат повдигнати на Октай.

Веднага след нападението Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство. След като се установи обаче, че оръжието е газово, а патроните са два сигналнозвукови и един с "технически пипер", който се използва при нападения от животни, обвинението беше променено в сегашното.

От прокуратурата на няколко пъти намекваха, че може да има промени в обвиненията срещу нападателя на Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
6
 
! Отговори
Владо преди 11 години
До 124. Как да му сложат белезници, акто НСО не разполагат с талива "аксесоари"? НСО не е полиция, за да има право да арестува, задачата им е да предотвратяват и да охраняват. Изпълниха я "блестящо". Публиното изстъпление на озверелия башибозук беше недопустимо. Съд и наказания по бързата процедура.
114
8
 
5
 
! Отговори
delegat преди 11 години
Не сте прав г-н 122, какъв е пистолета не може да се определи на момента, младежа на друг подобен форум на запад щеше да бъде повален на 3 метра преди жертвата. и тогава ако ще воден да е пистолета няма смисъл. А помислете си че не всеки би издържал да види пистолет пред челото си. А ако беше получил, инфаркт или инсулт от моментния шок и стрес, тогава какво прави? Та човек може да умре в такива ситуации. Жив опит за убийство си е това, само в БГ може да е хулиганство.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин анонимен, за разлика от шериата, в европейското правораздаване не съществува закон, който ви позволи да ритате паднал на земята човек. За ваше огромно съжаление бих допънил.
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е 121. И нещо друго ако повдигнат обвинения и на делегатите за побоя над Енимехмедов, прокуратурата ще стане за смях. Явно се вижда, че до последно той не е приведен в безпомощно състояние, не бяха му сложени белезници , дори при извеждането беше без белезници. Вярно е че те превишиха правата си , но ако бяха оставили само един от НСО да се бори, можеше да има и други пострадали. Така , че все пак трябва да бъде обективни, всичко друго е политика.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин делегат - обвинението зависи от това дали пистолета е играчка или не.
110
6
 
3
 
! Отговори
delegat преди 11 години
Господа форумци, случайно ако този октай бе извадил пистолет срещу премиера според вас какво обвинение щеше да му се повдигне? и второ боя си лично щеше да го получи от бат бойко. Много ми е интересно тогава какви щяха да са коментарите ви.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до амуджа: Приятелю сега ще видиш как ще излезем на протест 20 000 души и тия отворковци турски ще влязат вкупом от 5 до 10 години за опит за предумишлено. А останалите разбойници дето крещяха "смърт" ще отнесат по едни бързи от 2 до 5 за заплаха за убийство. Господа турци - имайте едно на ум, че сте в България, членка на ЕС.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една кокошка ,мислила,мислила ,...и накрая.....!
107
1
 
2
 
! Отговори
Евросъдия преди 11 години
Няма какво да мисли, а да прилага закона и да действа. Не може да има 2 аршина.
106
2
 
2
 
! Отговори
ЛАНИ преди 11 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОЙТО И ДА Е ПРОКУРОР КАКВО ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ АКО СРЕЩУ ВАС ДОЙДЕ НЯКОЙ С ПИСТОЛЕТ КАКТО В СЛУЧАЯ??? = НЕ ЗАЩИТАВАМ ДОГАН НО СИ ПРЕДСТВЯМ ДРУГИ НА НЕГОВОТО МЯСТО
105
0
 
5
 
! Отговори
Деян преди 11 години
Ами нека прокуратурата да спре да мисли и да започне да чете законите и да си заведе дело срещу биткаджиите.
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
предлагам на експертите да легнат на земята, а делегатите да ги наритат и тях, за да се установи истината, дали, аджеба, да се повдигнат обвинения за побой, гавра и опит за убийство на безпомощен човек, или всичко да мине в графа " разтривки и масаж"!
103
0
 
1
 
! Отговори
ганю преди 11 години
кат не знае да пита.или да прочете стихотворението но Хр.Ботьов за турчина как бесней над бащино ми огнище
102
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 11 години
До 107. На един език говорим. Защо ти беше нужно да се репчиш не знам.А прокуратурата по скоро чака "краля-слънце" да даде иширет какво да правят.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скандалите по делото "САПАРД" в прокуратурата се разрастват и са на път да свалят от поста шефа на Софийската апелативна прокуратурата Ангел Илиев, стана ясно в четвъртък по време на брифинг на главния прокурор Сотир Цацаров. Проверката на случая е показала, че делото е било разпределено на наблюдаващ прокурор в нарушение на задължителното изискване за случайно разпределение и е връчено директно на Стойчо Ненков, който в момента е обвиняем за престъпления срещу правосъдието.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха чухтели който споменява името на Октай по гоогъла се отчитало и се се превръщало на пари и Октай по този начин ще забогатее браво бе кой ли измислил това.
99
0
 
0
 
! Отговори
смех преди 11 години
Какви обвинения, какви 5лв. ? От цялата тарапана излиза само едно едро хулиганство на "атентатора". Останалото са престъпления от частен характер.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Амуджа 106:Коя работи сте ни "свършили", бе перекенде? И кои сте вие? Слугите на ДС. Вие вършите тяхната НЕ НАШАТА, на българския народ, работа. Те са ви господари, също като на Доган и Октай. Целият театър беше за укрепване на увяхващото ДПС. Ама скотовете около Доган се престараха, та станахте за смях и сте подсъдни. "Злобеем", защото 15 г. скотове като тебе и Доган не разиграват. Правилно, трябва не да злобеем, ами да има прокурор на място, който да забрани бандата ви ДПС и да ви осъди.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Владо 104:Откъде накъде, на мен ще ми се иска да действа законът на Линч, който комунистите ваведоха в България за всички, които не са като тях? Аз не съм. Прокурорът си пипя оня работа, защото е слуга на същите тия комунисти, които създадоха ДПС, а животните около Доган сгафиха с опита за линчуване на Октай (макар и театрално, както и неговите действия), та сега не знаят какво да ги правят - и него и тях.По закон (не на Линч), то е ясно - побой и закани за смърт на публично място - затвор.
96
4
 
4
 
! Отговори
Амуджа преди 11 години
И да ги обвинят-дреме им на оная работа.Първо на първо си имат имунитет.Второ на второ-ще ги глобят от 100 до 300 лева за хулиганство.Пръц...А вие що злобеете толкова?Трябваше пак някой от нашите да ви свърши работата.