Родителите на Женя: Доживотен затвор за извергите, които я убиха!

Дъщерята на поръчителката: Страхувах се, че Петър ще убие и мен
Обновена: 1 фев 2013 16:55 | 1 фев 2013 16:45,
83
Родителите на Женя: Доживотен затвор за извергите, които я убиха!
Полицаи водят Петър към съдебната зала. Снимка: Булфото

Родителите на убитата Женя от Варна настояха извергът, погубил дъщеря им, както и поръчителят на престъплението – лелята на момичето, да получат доживотни присъди без право на замяна. Това стана на първото заседание на Варненския окръжен съд по делото.

По-рано стана ясно, че соченият за убиец на 21-годишната Женя – Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче все още отрича да е замесена в престъплението. Петър е приятел на дъщеря й Даниела.

Пред съда майката и бащата на Женя обясних през сълзи, че очите на детето им са били широко отворени, обърнати към вратата, а устата й също била отворена. „Сигурно детенцето ми е искало да извика за помощ“, заяви бащата Десислав Тодоров.

Освен почерненото семейство бяха разпитани и Данаил Тодоров - мъж на Светла, с когото тя живее на съпружески начала, и дъщеря й Даниела. И двамата обаче отказаха да свидетелстват срещу нея.

Даниела каза, че не си спомня много за нощта на убийството. Затова бяха прочетени показанията й пред съдия, направени след разкриване на престъплението. От тях стана ясно, че момичето е било наясно с цялата уговорка между майка й и приятеля й, дори за приблизителния час, в който Петър ще извърши убийството. Тя дори няколко пъти чула шум от стаята на братовчедка си, но се направила, че нищо не се случва.

Родителите на Женя: Доживотен затвор за извергите, които я убиха!
Лелята на Женя - Светла Тодорова, криеше лицето си в съда. Снимка: БТА
“Страхувах се, че Петър ще ме обърка и ще убие и мен”, е записано в показанията й.

От обвинителния акт стана ясно още, че Даниела и Петър се сближили през 2012 г., но се запознали 2 години преди това. През септември миналата година Светла споделила с дъщеря си, че иска Женя да изчезне, като я помолила да намери кой да я убие.

Приятелят на Даниела – Петър, се съгласил да стори това за 2000 лева. „Женя много ме дразни, дори с това, че живее. Искам да изчезнат (тя и родителите й), мразя я, после всички ще живеем добре“, казала Светла и двамата сключили сделката. Момчето получило аванс от 500 лева с обещанието, че останалото ще вземе, като убие Женя.

Петър се прибрал вкъщи, сложил в една торбичка анцуг, маска за картинг и нож за масло. След това излязъл с Даниела и приятели, разхождали се из квартал „Левски”, купил си пико и се надрусали заедно. Даниела се прибрала вкъщи. Тъй като наркотикът не му стигнал, Петър втори път отишъл да си набави. Купил си латексови ръкавици от аптека до Окръжна болница и отишъл на гости при приятел.

След това излязъл оттам, без да дава обяснения къде отива. Близо до дома на Женя се дегизирал и влязъл в стаята на заспалото момиче, държейки нож в ръката си. Момичето се събудило, а той настървено започнал да нанася удари по цялото й тяло. Тя се съпротивлявала, започнала да пълзи, но не успяла да се измъкне. По време на зверските удари ножът на мъчителя се счупил и той започнал да забива в тялото на жертвата си химикали и друг предмет, който все още не е установен. Когато се убедил, че си е свършил работата, избягал, оставяйки Женя жива. Петър се върнал при приятеля си, преоблякъл се и отишъл да изгори дрехите, с които е убил момичето.

Още по темата
Сутринта майката на Женя видяла кръв в мивката и открехнатата врата на стаята й, през които забелязала облените в кръв крака на детето си. Повикала съпруга си, който намерил дъщеря си убита. Направените експертизи установили, че младото момиче е починало от кръвозагуба.

77 са нараняванията по тялото на убитата Женя от Варна, които са преброили лекарите, извършили аутопсия на тялото й. Раните са били по лицето, шията и по ръцете на жертвата, пише в обвинителния акт, съдържащ 30 страници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момчето е подведено от ---майката на гаджето му...,то е само изпълнител!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вината на ДЪРТАТА ----И ДЪЩЕРЯ И Е---75%!
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕВИННИ ЖЕРТВИ ,...........на прехода в Бг---23г.
24
1
 
11
 
! Отговори
Bella преди 11 години
Трябват демонстрации пред съдебната палата, пред министерство на правосъдието и пред съда, в който се гледа делото.Против корупцията в съдебната система.Еколози, организирайте ни!
23
1
 
14
 
! Отговори
БГ Съд-Пародия преди 11 години
Сега да не вземат да го пуснат поради липса на годни доказателства.Само доживотна без право на обжалване е справедливата присъда всичко друго е замазване на нещата...
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪКРАТЕНА ПРОЦЕДУРА,САМО в Бг!---СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ и УСЛОВНО -----
21
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 11 години
Boje gospodi cheta i neznam kak da reagiram na 32g sam I ne moga da razbera za kakvo e nujno da minava prez sada tozi Izverg .Napravo edin Korchum v tikvata i v Centralni samo stresirat horata s tezi malumni ubiici .Smart i za dvamata a drugata v zatvora dokato izgnie ! ! !
20
2
 
18
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Каква е тая съкратена процедура?!??!?! КОЙ СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА БЪДЕ СЪДЕН ПО НЕЯ?!??! ПРОКУРОР, СЪДИЯ?????Тоя да не е обрал кварталната лафка бре ***!
19
1
 
8
 
! Отговори
go0o преди 11 години
Мръсен изверг, как въобще ще може да живее след това злодеяние
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aza 15 gidisnata ku.ka koiato sas sikornos e iniciatora na ubistvoto
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смъртна присъда, чрез разтрел или обесване е най хуманната присъда!
16
2
 
19
 
! Отговори
баба Кунка преди 11 години
"признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура." Това означава, че ще получи до 10 години затвор и ще излезе след 5, ако изобщо му дадат и 10 години. Ако съм на родителите ще се моля да му дадат възможно най-лека присъда и ще го чакам.
15
1
 
23
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Да не го убият, а да го пратят в някоя уранова мина да работи, без защитни дрехи и колкото издържи...
14
3
 
23
 
! Отговори
Глупаци преди 11 години
Стига с тая смъртна присъда . То си е избавление , лягаш бият ти две инжекции и се отърваваш . Друго си е доживот да те *** и порят по дупките 50 -60 години или докато не си теглиш сам въжето. Доживотната без право на помилване е най - тежко възможно наказание.
13
1
 
33
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ПРИСЪДА ДО ЖИВОТ ,БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ . ВСИЧКО ДРУГО ЩЕ Е ПОМИЛВАНЕ!!!
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Специално за тоя трябва да се вземе решение да бъде унищожен. Той е пълен психопат и не може да продължава да живее. Постоянна заплаха е за обществото. Дори и в затвора. 77 удара по жертвата доказват, че не бива да съществува, а трябва да бъде унищожен.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
барем служителите ни са все убавци
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смъртна присъда за Петър и лелята.Доживотен за дъщерята на лелята щом е знаела и е замълчала.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата стена до НДК е с имената на такива ***!Репресирани от комунизма!Не,*** СА БИЛИ!
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тази Даниела, няма ли да бъде съдена?!