"Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод"

Проверката за българския "Уотъргейт" готова до дни
Обновена: 8 апр 2013 10:45 | 8 апр 2013 10:45,
19
"Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод"
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата има подозрения кой е авторът на сигнала за незаконно подслушване, внесен при главния прокурор Сотир Цацаров от лидера на БСП Сергей Станишев. Това загатна градският прокурор Николай Кокинов пред bTV.

Преди седмици червеният председател заяви, че е получил анонимен сигнал, че СДОТО са извършвали незаконно подслушване под ръководството на ексвътрешния министър Цветан Цветанов на политици, бизнесмени и общественици.

Кокинов обясни, че проверката по случая ще приключи на 12 април, до 16 април ще бъде готов докладът и той ще бъде представен “доколкото е възможно“.

„Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод”, допълни градският прокурор. По негови думи към проверката е подходено с изключително желание и ентусиазъм. Кокинов обаче отказа да даде подробности от резултатите до момента и се зарече, че до представянето на доклада ще бъде “господар на мълчанието“.

„Не ме карайте да бъда недискретен”, беше краткият коментар на Кокинов затова дали има нарушения на правилата за прилагане на специални разузнавателни средства и дали има основания за уволнения.

Кокинов коментира и темата за обвиненията срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Градският прокурор отхвърли тезата, че обвинението върви след събитията. Припомняме, че Найденов беше привлечен като обвиняем през март, а досъдебното производство е било образувано още през 2009 година.

„Може да ви изглежда, че вървим след събитията, но има промяна на обстановката, която е дала основания на прокурор Божидар Джамбазов да повдигне обвинение,” заяви Николай Кокинов.

Той увери, че съвпадението на повдигнатото обвинение и предизборната кампания е случайно. Прокуратурата не се е заела с Найденов досега, защото в началото ключов свидетел е дал показания, отхвърлили категорично обвинителната теза. Сега обаче имало „промяна в обстановката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май *** ще гризне хурката. Явно шаманите са му предсказали какво го чака и затова топна Орешарски за премиер.
16
0
 
2
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Кокинов обясни, че проверката по случая ще приключи на 12 април, до 16 април ще бъде готов докладът и той ще бъде представен доколкото е възможно.Защо бе Коки прясно го 1:1 та хората да видят и д си направят сметката за кого да гласуват
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекът нарушил Омерта е намерен!Евала Герб!
14
11
 
7
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
Ако сигнала, подаден от Станишев не се потвърди, то той отива на съд.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези хора,ако имат човешка и професионална съвест,би трябвало да се оттеглят от групата проверяващи и да подадат оставки.Те проверяват себе си.Как мислите,че ще завърши такава проверка? Повече от сигурно е,че няма да намерят " данни за извършено престъпление" и с това проверката ще завърши.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** разследва източника на сигнала, а не дали е верен!
11
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами просто хората са установили че няма незаконно подслушване и тогава резследването отива към дело за клевета където е необходимо да се установи кой е пуснал клеветата. Дали пък няма да се окаже че я е пусната от някой от БСП? Почакайте да видите преди да сте се задавили от злоба драги ми комунисти.
10
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не е необходимо да се изчаква до 16-ти април.Гледам на боб и много познавам. Няма да има установено незаконно подслушване, но авторът на доноса ще бъде уволнен поради уронване престижа на институцията.
9
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоууу, прокурорчето, не ни интересува от кого е сигнала, а дали е верен... Нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-ари...
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще изчакаме и следващият епизод. Лошото е, че Кокинов е сред сценаристите на Цецовия сериал, който вече четири години се върти.
7
3
 
31
 
! Отговори
дядо Събчо преди 11 години
Тия "доказани авторитети "ли ще търсят ръката на Цецко?Според мен ръката на Цецко посяга с пачки пари към тях , но дали ще ги вземат те или някоя тлъста Цаца - не се знае!Но...Цецо е невинен ,разбира се!!!
6
5
 
37
 
! Отговори
Петров преди 11 години
Ако тези мутри от Симеоново , наденали прокурорски тоги, продължават да го лижат на тиквата и цвъцко, следващите протести ще са пред прокуратурата! Мислете му миризливи ***!
5
1
 
25
 
! Отговори
Бръмбар преди 11 години
Гражданин за EРБ,точно това щях да питам и аз...
4
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокинов, главната цел на проверката трябва да е установяването на истинността на този сигнал, а след това да търсите кой го е писал! Слагате каруцата пред магарето и намирисва на предопределеност! Ама щом сте толкова дискретни, ще вземе да се окаже истина, поне историята така показва за вашата дейност...
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прокуратурата има подозрения кой е авторът на сигнала за незаконно подслушване..."Значи може да не се установи незаконно подслушване, но със сигурност установят, кой е подал сигнала. Браво на прокуратурата!
2
2
 
21
 
! Отговори
6 преди 11 години
Желанието да видят те къде са протекли при пазарлъците им с бандитите.
1
2
 
41
 
! Отговори
песимист преди 11 години
Щом с такова "желание" се извършва тази проверка повече от ясно е, че ще установи липса на нерегламентирено подслушване. Не че е нямало, но просто е недоказуемо, та затова и от МВР са спокойни....