Цветанов не е свещена крава за прокуратурата

Имаме смелост да работим, отсече Борислав Сарафов
Обновена: 24 апр 2013 12:02 | 24 апр 2013 12:01,
103
Цветанов не е свещена крава за прокуратурата
Борислав Сарафов. Снимка: архив Булфото

За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Около сегашния председател на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш шеф на МВР Цветан Цветанов се завъртяха два скандала и той вчера цял ден дава показания пред прокуратурата по тях. Първият е свързан с незаконното подслушване в СДОТО, а вторият – с досъбедното призоводство срещу временно отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Още по темата
Сарафов днес беше категоричен, че работи по всеки сигнал и има смелост да си свърши работата. Зам.-главният прокурор коментира и обвиненията, които Цветанов отправи при посещението си във Дупница. Тогава той заяви, че се съмнява дали тайни общества не контролират работата на прокуратурата. Вчера след разпита си ексминистъра обяви, че е доста озадачен, че е бил разпитван и за думите си по време на предизборната кампания.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не е представил на разследващите вчера данни за тайни общества в съдебната система, каквито изложи пред медиите, каза  Сарафов.

Не може да изчакаме да приключи предизборната кампания, обясни още той. Този коментар дойде в отговор на обвиненията на ексминистъра, че прокуратурата е използвана за политически интереси. Цветанов неведнъж е лансирал тезата, че според него обвинението обслужва интереси на противниците на ГЕРБ, които се опитват да го изхвърлят от политиката.

Сарафов се спря и на досъдебното производство срещу Флоров, което беше образувано за подкуп в особено големи размери. Прокуратурата се задейства, след като медии и обвинители получиха анонимни имейли, съдържащи документи с гриф “Строго секретно“, от които ставаше ясно, че Станимир Флоров е бил разработван заради покровителстване на наркотрафик при аферата “Опицвет“.

По думите на Сарафов тепърва ще се събират доказателства и ще се преценява дали има основание за подвеждане под наказателна отговорност.

„Обвинение не е повдигнато на Станимир Флоров, а е образувано досъдебно производство срещу него, обясни Сарафов.

По негови думи прокуратурата проверява всички налични данни. Вчера са разпитани Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, Кирил Радев, бивш директор на ГДБОП, Иван Чобанов, ръководител на Националната служба за сигурност. Ще бъдат разпитани бивши шефове на ГДБОП, добави Сарафов.

 

Зам.-главният прокурор посочи, че държавното обвинение до настоящия момент не е имало информация за четирите оперативни дела срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. Той добави, че за последен път някой се е интересувал от тези дела на 7 март тази година. Каква е причината за това и кой е въпросният човек, тепърва ще се изяснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще поживеем,ще видим!
86
3
 
0
 
! Отговори
Dimi преди 11 години
Много къса памет има българинът.Забравихте за кражбите и далаверите на станишевци,догановци ,ами царя,които ограби каквото можа и се смоталеви.Защо всичката помия се излива сега.На това са способни само мръсните социалисти.Уплашиха се от прогнозите за изборите..КОМУНИСТИТЕ НИ ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКИ ТОЯГИ!!!За 3 години не се оправя каша бъркана60 и кусур години.Само за ГЕРБ!!!
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''За прокуратурата не съществуват свещени крави.Ако съществуват данни за извършено престъпление, ще бъдат повдигнати обвинения, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.''-Ами то има-СЛУЧАЯ С МИШО-БИРАТА.КАКВО ПРАВИТЕ ГОСПОДИН САРАФОВ ПО ВЪПРОСА???????????
84
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
АМА КАТО ГО СТИСКАТЕ , ДАНО И НА ВАС ДА ПУСНЕ ПОНЕ 1 АПАРТАМЕНТЧЕ. ТОЙ ЩЕ УДЪРЖИ НА СТИСКАНЕТО. НАЛИ Е КАЛЕН В СПОРТА
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте пак за ГЕРБ за да просите по улиците и да бъркате контейнери и кошчета и младежите да напуснат страната.
82
4
 
0
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 11 години
Г-н Сарафов не е свещена крава То свещената крава е ЛУКОЙЛ доказахте го за пореден път.Само в рамикете на няколко часа ги оправдахте.В една европейска държава за такова нарушение на малка фирма дори се плащат ГОЛЕМИ пари в БЮДЖЕТА.А за ЛУКОЙЛ нищо.ГЕРБ даде оставка и се разпасахте пак... Хора помислете преди да гласувате защо тоз анонимен сигнал беше подаден сега .И защо предизвикаха да падне ГЕРБ.Първите факти са вече на лице ЗАЩОТО НАСТЪПИХА инересите на БСП,СДС и ДПС........
81
2
 
2
 
! Отговори
Още до прокуратурата преди 11 години
Ми на Царо горите и дворците дето ги гепи незаконно, ми на Доганя "хидроинженерския хонорар от "Цанков камък", ми на Р.Овч. "атомните комисионни", ми на Люси и Марио милионите от "месарската далавера", ми на безброй други оядени управници през последните 23 години. Ех, прокурори, прокурори ... за десетилетия имате материал ... само да ви се работи.
80
1
 
3
 
! Отговори
До прокуратурта преди 11 години
Дори и да беше крава, да го бяхте поиздоили поне - той за цял мандат толкова фураж е изплюскал, че само да поискате има да доите, доите ... и още ще пуска. Ама още ви е страх здраво да го стиснете за вимето. Сега му е времето, след като загуби изборите вече ще ви е лесно на умряла "крава" да вадите нож.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как нормален човек да гласува за ГЕРБ, след като отвсякъде смърдят на корупция, милиционерщина и шуробаджанащина. Проблемът е, че и останалите партии са същата стока.
78
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
То наистина не е свещена, най-обикновена крава си е Цветанов :)) Ама и вие от правораздавателната система хич не сте стока - оставихте хонорара на Доган, оправдахте Масларова и Цонев, сега като нищо ще изпуснете и тези двама престъпници Цветанов и Флоров.....
77
3
 
2
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Защо се хванахте само със Цветанов а за другите означава че прокуратурата е свещенна крава. Ами браво за интересното изказване на прокурор. да имаш смелост е едно на да го направиш е друго.
76
1
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
БГ все още е най-крадливата страна
75
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слабо ме интересуват компроматите и предизборните напъни на гея и костов, по- скоро още един повод да гласувам за ГЕРБ
74
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ беше единственото до сега от 1989г. което работеше за хората, успя да стабилизира държавата и да преминем през световната криза с най-малко сътресения! И този успех се дължи в голяма степен на Борисов, заради неговите честност и почтеност като политик, които предишните нямаха! Тези му качества бяха оценени от европейските ръководители и те му имаха пълно доверие и за това единствено на БГ се дадоха повече пари от предишния програмен период-цели 15 млрд. ?! И това след като само преди 4 г. бяха спрени парите по всички еврофондове и БГ се сочеше за най-крадливата страна
73
8
 
12
 
! Отговори
Буда преди 11 години
до 80Никой не казва да гласуваш за БСП ,все ми е тая дали ще е коалиция на Лудото Яне,Болен , Кривоустата ...... въпроса е да не допускаме повече мутро-ченгеджийницата да унищожава руините на това което наричахме Република България преди 3.5 год.Стига вече фалшиви дипломи,гимнастици,простаци,неграмотници и брутални рекетьори са определяли бъдещето и настоящето ,защото Турция и Русия ще си поделят тази територия след 10-години, ако се оставим на ГЕРБЕРАСТИТЕ
72
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До буда- Прочети колко милиона е загубила Моника на Станишката -12,овчаря и шадравана в Кипър пък тогава казвай ,че герберите са ***,*** бях аз защото винаги гласувах за БСП но вече никога сега ще хванат на Марко Тотев чадъра .
71
7
 
15
 
! Отговори
буда преди 11 години
До Марк до Сен ЖустТи Марк си такъв платен Гербераст драскач ,че по добре се скрий в мишата си герберастка дупчица и се покажи на 13.05 за да видиш че хората не искат повече да живеят в Мутро-Ченгеджийницата ,в която се е превърнала страната. 2013 г : 500 самоубийства, 6 демонстративни самозапалвания, повсеместна мизерия и гладМутро-Ченгеджийския хибриден звяр ББ-ЦЦ докара страната до Депресия,Репресия,Агресия, Рецесия. Ако не членуваш в това жалко подобие на партия ГЕРБ си просто ЖЕРТВА!
70
2
 
8
 
! Отговори
Дедо поп до марк преди 11 години
Аз не мога да разбера как така прокуратурата не е знаела за делата срещу Флоров, които от преди няколко години и пороверката по които го е оневинила?!........Ще ти обясня чадо - просто от прокуратурата не са си пили иляча - "Гинкобилоба" та за туй не си спомнят
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Шефе, как може да ме сравняват с крава?-Цецо, сигурно им се е припило мляко!
68
1
 
11
 
! Отговори
будабар преди 11 години
В специализирания съд и прокуратура май май съдят само тинейджъри за х1 марихуанка, вместо да образуват според статута си няколко мега-дела срещу ВиК,Топлофикация,ЧЕЗ,Марица1 и 3, ЕВН ..... Само 1 грешен ход на изборите,а и след това този път наистина ще изкара над 1 000000 човека по улиците и сценариите на са никак хубави след това!