Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия
Обновена: 27 юни 2013 17:10 | 27 юни 2013 13:40, Веселина Йорданова
182
Преброиха над 350 хил. годни бюлетини в Костинброд
Снимка: БТА, архив

Прокурори и следователи преброиха 351 075 годни бюлетини от намерените в печатницата в Костинброд.
Досега обаче няма свидетел, който да потвърди, че те са щели да бъдат използвани за изборите. Разследват се всички версии и хипотези, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Бюлетините бяха открити в печатница "Мултипринт" - Костинброд късно вечерта на 10 май. Количествата са извън договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетини за предсрочните парламентарни избори на 12 май.
Политическите реации и коментари на следващия ден, който беше за размисъл, дадоха повод на ГЕРБ и други партии да поискат касиране на вота заради нарушаване на предизборното мълчание.

Още по темата
Виси със страшна сила въпросът тези бюлетини с колекционерска цел ли са отпечатани, заяви Сарафов. От прокуратурата са категорични, че не става дума за технологичен брак. 59 292 бюлетини от намерените са с лош печат, нечетливи, бледи, а 62 420 са скъсани, смачкани и зацапани.

Нито една не е с отбелязан знак за определена партия. Бюлетините са били предназначени за всички избирателни райони в страната, близо 40 000 са били приготвени за чужбина. По делото са разпитани 28 свидетели и са извършени 3 претърсвания и изземвания. Направени са 29 огледа на веществени доказателства и 2 огледа на място.

Назначени са 4 компютърно-технически експертизи, от които се чакат две. Една от тях – на компютъра на печатната машина, се очаква да даде отговор на въпроса ще бъдат ли повдигнати обвинения.

На няколко пъти Сарафов подчерта, че това ще стане, когато са събрани всички доказателства в цялост и че решенията по делата се вземат от наблюдаващия прокурор. Той заяви, че по това дело работят двама от най-добрите професионалисти в прокуратурата и не се съмнява в тяхната обективност.

От прокуратурата не съобщиха с подробности какви обяснения е дал собственикът на печатницата Йордан Бончев. Той обаче вече разбирал, че е допуснал доста производствени грешки по отношение на приемането и изпълнението на поръчката.

Все още не е известно кой е изпратил имейла до медиите уж от името на Борислав Сарафов, подписан от "група достойни прокурори“. В него се твърдеше, че скандалът в Костинброд е "предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Туко се е заформил много цивилизован диалог.Тази простотия ни направи най-бедни в Европа.
108
7
 
12
 
! Отговори
екстра преди 10 години
скоро ще са необходими след поредните изстъпления и назначения на червените ***. Браво на щастливото прасе, я какво е интелигентно и до колко много може да брои.
107
13
 
19
 
! Отговори
експертиз преди 10 години
Не вярваме на тулума цацаров !!! Всичко е нагласено !!!
106
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега *** МАНОЛОВА да СЕ ИЗВИНИ ЗА ИСТЕРИЯТА НА 11.05 2013 което беше завършек на ПРЕВРАТА започнал неслучайно на 19.02.2013 и като резултат от тези действия една БЕЗКРУПОЛНА И БЕЗПРИНЦИПНА КОАЛИЦИЯ която заграби властта и дерибейства,и вече 10 пъти се извинява за един месец на "народа"ИЗВИНА СЕ *** .ИЗВИНАЕ СЕ ***,ИЗВИНИ СЕ ***!и не съм герберастка нито друга някаква ска но съм втрещена от наглостта на тия бспдспатакистки ***
105
13
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
"Досега обаче няма свидетел, който да потвърди, че те са щели да бъдат използвани за изборите"Haha, abe che ste gerberastki sait go podozirah, no veche se usrahte!E to vuzmojno li e vuobshte nqkoi da potvurdi takova ne6to, nali sa gi otrqzali predi tova da se sluchi!Ama che ste poslushni. Kak q galite i purjite novinata, za da onevinite gerberite.
104
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сарафов, как да няма свидетел да потвърди, че са щели да бъдат използвани - ами Мая що не я разпиташ? Тя знае!На въпроса дето ти виси със "страшна сила" всяко дете ще ти отговори, че единствено могат да се използват за компромат с цел опорочаване на изборите. То така и стана - и ти, и Цацаров много добре го знаете.Какво стана с бусовете с двойните дъна? Може да потърсиш и самолети с двойни дъна за бюлетините за чужбина :) например в Авиоотряд-28. Няма начин да не са замесени :)
103
5
 
16
 
! Отговори
kakaka преди 10 години
До колкото разбирам от близо 480 000 бюлетини, 170 000 са негодни ,значи възниква въпроса:Тези,които е трябвало да ги употребят,е трябвало и да отделят годните от негодните?Нали са били опаковани и готови за експедиция.Имам и друг въпрос:Как според прокуратурата тези бюлетини за чужбина щяха за 24 ч. да стигнат до всички точки на света.Добре де , като скалъпват нещо - поне да е " като хората".
102
13
 
16
 
! Отговори
nnn преди 10 години
имам питане:1. Защо са били напечатани 350 хиляди бюлетини допълнително? (това е над задължителния излишък поръчан от ЦИК)2. Защо не са били предадени тези 350 хиляди бюлетини в крайния срок на ЦИК?3. Защо тези 350 хиляди бюлетини са били нарязани, сгънати и пакетирани (ако приемем, че са надтираж - което е смешно, но все пак)?
101
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ СА ПРЕСТЪПНО *** !!!Има 350 000 незаконни бюлетини,предназначени за подмяна на вота,на които даже се пише за кой район са предназначени.Във всичко това има стотици нарушения.100 % ОЧЕВАДНО е за кого са били предназначени бюлетините и истината вече е наявеНаивните герберасти ме убиват с елементарната си логика.Как всичките 350 000 бюлетини щели да ги слагат една по една за толкова кратко време и някой нямало ли да ги види??!!Просто, докато извозват бюлетините сменят чувалите
100
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито една бюлетина не е била белязана. Най-голямата манипулация от червената партия. Г-н Цацаров , какво чакате - веднага трябва да се арестува Мая Манолова за крупна лъжа и манипулитане на телевизията и на целия Български Народ.
99
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей герберасти, първо виехте на зла гад, че това е технологичен брак, АМА НЕ Е! После, че са поръчани от враговете, АМА И ТОВА Е ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!По- добре си мълчете и се спотайвайте в дупките за да избегнете г-н Цацаров, ама е малко вероятно да го избегнете!
98
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой да ми обясни каква е ползата да се подменят бюлетините за цяла една секция, след гласуването, ако не се смени и протокола, щото те бюлетините втори път не се броят - вземат се данните от протокола, как ще се подмени той - и за него трябва да има надпечат а пък те не се ли печатаха в друга печатница от човек на БСП-то , а това за нишката дето се прилага предимно с ромите, то се вижда за кого са гласували
97
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ПОВЕЧЕ БСПДЪРЖАВНА ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА РАДНЕВО2 МЪЖКИ ОТДЕЛЕНИЯ И ЖЕНСКО ОТДЕЛЕНИЕКонтакти6260 гр. Раднево, ул. Магда Петканова 1тел.: (0417) 82346 централа :факс: (0417) 82560Вземи мерки човек.
96
15
 
29
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП преди 10 години
Всичко това беше скалъпено от комунистите, за да опорочат изборите и да ги спечелят. Но явно провокацията не им се отдаде и Герб за пореден път спечели. Долу комунизма!!!
95
2
 
22
 
! Отговори
Историк преди 10 години
Годните бюлетини са дадени с точност до единица /351 075/. Защо прокуратурато по същия начин не даде информация по МИР? И още нещо. Нарязани и сгънати от тези бюлетини са 170 хиляди, което не е дадено в информацията. Другите до 350 000 не са нарязани т.е. не са готови за експедиция както твърдеше Цацаров. А накрая всичко ще завърши с прекратяване на производството поради липсата на извършител.
94
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя гейберази, както и да си кривиме душичките и да мятаме аките си по враговете, гаче са техни- ИСТИНАТА Е БОЛЕЗНЕНА!И със и без вазелин, боли! Тия бюлетини ни изядоха кокала, трябваше да са в урните, а не в прокуратурата! След нови 4 години гробарска власт, тук нямаше да остане и един наш противник и щяхме да си кръстиме частната държава Велика Бойкария!Герп!
93
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже чета и не мога да промуея колко трябва да си долен и *** за да вярваш на ***. Сега пак комунистите ви виновни. Печатницата е на общински съветник от ГЕРБ, а пък комунистите напечатали бюлетините? То вярно че 4 години все Станишев беше виновен и за Калинките и за Мишо Бирата и за мизерията и за безработицата. Лесно е 4 години за всичките си провали да обвиняваш някой друг и какво стана, за 4 години се върнахме в 19 век. Така е като ни управляват Тикви.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва ли да повярвам, че са се появили от нищото бюлетините, че никой не знае, кой ги е поръчал и за кого са предназначени. Толкова ли е трудно да се разбере, че вече толкова време се проверява. Защо тези, които знаеха за тези бюлетини им е неудобно да кажат и кой ги е поръчал и защо или това ще остане в небитието а ще остане само желания "виновен". Който и да е виновен е длъжен да понесе най строго последствията, но май няма желание да се знае.
91
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жесток антикомунист съм. Но се чудя на акъла на герберистите. Кой нормален човек , та дори и с много пари ще изработи 350 000 бюлетини ей така, щото може да ги ползва после за тоалетна хартия. закона е категоричен , не може да има повече бюлетини от необходимите. Какво повече коментирате. Категорично собственика трябва да бъде подведен под наказателна отговорност.
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До електорат матряловЗащото така незабелязано биха смесили фалшивите бюлетини с реалните.