Марковски иска отмяна на присъдата по "Белнейски"

Заседанието по делото е насрочено за 11 декември във ВКС
4 сеп 2013 17:28,
6
Марковски иска отмяна на присъдата по "Белнейски"
Лазар Колев. Снимка: архив, Булфото

Заседанието на ВКС по делото "Белнейски" е насрочено за 11 декември, обяви Марин Марковски, адвокат на осъдения за убийството на двете сестри - Лазар Колев.

"Нашата позиция е, че той не е извършил това престъпление и истината трябва да доведе до неговото освобождаване, коментира той пред "Фокус".

Още по темата

По думите му Апелативният съд в Пловдив не е пожелал да бъдат събрани важни доказателства по делото и затова се е стигнало до осъдителната присъда на клиента му.

"Сега ние пред ВКС не можем да поискаме събиране на доказателства, но можем да поискаме отново връщане на делото. Законът позволява още една отмяна и още едно връщане. Ние ще се борим до края за оправдателна присъда", отсече Марковски.

В края на юни апелативните магистрати от Пловдив потвърдиха за втори път присъдата – "доживотен затвор без замяна за Лазар Колев".

Той бе осъден за това, че на 28 януари 2006 година, за да прикрие изнасилване и блудство, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост е убил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Съдът тогава прие, че повдигнатите обвинения срещу Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намериха ДНК на Лазер Колев под ноктите на момичетата, той твърди, че никога не ги е виждал... как ще обясни Марковски това?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Принципно, Марин Марковски явно живее със съзнанието, че може и трябва да "твори" света и явленията: който му е клиент, само поради това ( че му е клиент) автоматично "не е извършил деянията в които го обвиняват или за които е осъден". Марин Марковски - адвокатът на невинните!
4
2
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Тоя е ходещ труп цял живот ще го влачат по съдилищата!Са изнасилвач е и за тва е в затвора! Лепнаха му тея убийства някой голям се спаси оня с джипа дето ги е премазал не са били изнасилвани лекарката правила аутопсията го каза!Но го осъдиха яко подхвърлени доказателства яко е шарено яко е замесен някой голям!Ходещ труп е тоя вече не е човек. Истината е късно явно за да бъде разкрита твърде е прикрита вече!
3
1
 
8
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
ееее знам ги тия нашите садййй,няма да си *** в устата и ще му потвардят присъдата
2
0
 
15
 
! Отговори
аз 2 преди 10 години
А кой ще му даде паричкиии.Нали този Лазар е беден и сам самичък ги е убил.
1
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
"Марковски иска отмяна на присъдата по "Белнейски". Иска паричкиии, Този не се налапа беее. Не се ли сеща, че като легне само ще му съберат пръстите върху търбуха, ако успеят.