Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета

Искът е на стойност 50 000 лева
341
Борисов даде Йордан Цонев на съд за клевета
Снимка: Булфото, архив

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийския градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева”. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента. Той се нахвърли срещу отсъстващия Борисов, като обяви, че е "мутра" и "основател на силовата групировка СИК".

Още по темата
Искрите в пленарната зала избухнаха по време на обсъжданията по създаването на анкетната комисия, която да проучи и установи случаите на партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", коментира Борисов в социалната мрежа.

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината", изтъква експремиерът.

"В понеделник продължавам със следващите клеветници…”,  кани се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз бих призовал Сретан Йоцич за свидетел е ли друже му Бойко мутра или да!)))
65
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko moje da nqma vishe obrazovanie , no e Mutra s parva kategoriq ,
64
9
 
54
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
До Анонимен 7171- никой не защита Данчо Ментата, просто констатираме за кой ли път че Боце е ***!!!
63
3
 
40
 
! Отговори
Колъ преди 10 години
Данчо ментата се е обърка ни било СИК а ВИС:)
62
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе ,да.......ми естествено че боко никога не е чувал за ИПОН ,камо ли да е бил мутра.Той е просто една хрисима муцунка , а Данчо МEНТАТА е един нагъл лъжец ,ама каквое виновен човека - такъв му е прякора.
61
5
 
58
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До Анонимен 71Това, че Данчо ментата е ***, не значи, че Будителят не е мутра.
60
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо се чудя колко прости хора има...да защитават Данчо Ментата ,най-големия крадец на прехода!Мазник кото за пари сменя и вяра и...краде с СДС сега краде и с ДПС.От просто крупие се превърна в доктор!!!Сина му е престъпник от ранга на Митъо очите -крабрежието е проплакало!Ментата е взел под крилото си няколко фирми и яко ръсят държавата.Как държавен служител купува джип за 200 000 лв подарък за рождения ден на сина си?Ама прокоратурата нехае...Одавна трябваше да са в затвора
59
0
 
38
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До АНТИМУТРАСамо че в НСО такъв документ съществува!!!!
58
6
 
49
 
! Отговори
Ivo преди 10 години
Eeeeй, голям циркаджия. Какво иска? Съдът да му каже това, което всички твърдят, а той се прави на ощипана мома.
57
4
 
44
 
! Отговори
359 преди 10 години
До антимутраПроблемът тука е, че няма живи свидетели! Всички се изнасят скоропостижно в небитието!
56
9
 
59
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
А ПРЕСТЪПНИКА БОРИСОВ МОЖЕЛ ДА ЗАЯВЯВА, ЧЕ ДОГАН ИСКАЛ ДА ГО УБИЕ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА ПЕТНИ ВСЕКИ!!!А ТОЙ БИЛ ЧИСТ КАТО МОМИНА СЪЛЗА!!!
55
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гурчо, спри простотийте! Боцко трябва да знае какво прави- ЩЕ ЗАГУБИ ДЕЛОТО И ЩЕ БЪДЕ ПЪРВИЯТ ДЪРЖАВНИК НА БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТ ЗА МУТРА!ХАХАХАХАХАХА!
54
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха ха ха ха та полвин България трябва да осъдиш че те нариат мутра
53
7
 
62
 
! Отговори
Нор преди 10 години
Бойко, момченце оакано -Мутра си,и охранител ИПОНСКИ,и лъжец,и крадец ( 1,5 млрд от НЗОК)и Гьобелс си,и задкулисен олигарх си,и *** си,ЗА ЗАТВОРА си!
52
2
 
32
 
! Отговори
wc преди 10 години
daite mi *omet sirech granatomet i mi gledaite seira borisov e velik sreshty balgarite da my se otseche tikvata vednaga smart na izroda i na vseki koito zalepi plakat na gerg predi minalite izbori a sega si misljat sled kato imat veche pari che shte si jivejat spoko
51
7
 
55
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Боце, за съжаление Данчо Ментата тоя път е прав!
50
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя бугаре, ако шефот Бойко загуби това дело, мене *** а стра да пишем кво, че става! Департаменто и Европата па, че пишат Доклади за Съдебната система, а Ангелина, че си съдере дреете от мука по Бойко!
49
4
 
55
 
! Отговори
РЕШИ СЪДЪТ,ЧЕ НЕ Е? преди 10 години
ТО И РАЗГОВОРЪТ С ТАНОВ ЗА МИХАИЛ МИХОВ/МИШО БИРАТА/НЕ БЕШЕ СЕ СЪСТОЯЛ.САМИЯТ ЕЗИК НА БУДА Е ЕЗИК НА ПРОСТА,НЕОБРАЗОВАНА МУТРА. И ЗАТОВА ЛИ ЩЕ СЪДИ НЯКОГО.КОГАТО ЛЪЖЕШЕ ПО АДРЕС НА СТАНИШЕВ,КАТО НАРИЧАШЕ КАКЪВ ЛИ НЕ,СТАНИШЕВ ЗАЩОТО Е ОБРАЗОВАН И ЗНАЕ НИВОТО НА ***,ДОРИ НЕ МУ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ,МАКАР ЧЕ НАРОДЪТ СЕ ПОДВЕДЕ.А ЗЩО НЕ СЪДИ ВАСИЛ КЕЦА,КОЙТО ДИРЕКТНО ГО ОБВИНИ,ЧЕ СРЕТАН ЙОСИЧ И БЛИЗКИТЕ ДО БУДА СИКАДЖИЙСКИ МУТРИ СА СЪБРАЛИ ПАРИ,ЗА ДА ГО НАЗНАЧАТ ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР.И КАКВО ЩЕ
48
2
 
46
 
! Отговори
до оспорващия чл.69 преди 10 години
По силата на чл.70 от КРБ наказателно преследване с/у депутат може да се проведе само за престъпление от общ характер след гласуване от НС за сваляне на имунитет.Клеветата е престъпление от частен характер и няма как Цонев да бъде осъден за изказването си. Припомни си случая Местан/Доган/ - Борисов за поръчката... Освен това явно не си юрист, а само с емоции не става.
47
3
 
53
 
! Отговори
Ама недейте така! преди 10 години
Не рзабирам защо се ядосва Борисов. Според мен той не е мутра. Ама изобщо. Та той е един почтен, образован и хрисим човек, който не лъже. Ама никога. И даже би дал още 50 000 лв. на нуждаещи се. Той обича хората в нужда. Помагаше всеки да бъде в нужда, за да му помага. За малко на всички да помогне, да ни отърве от мъките завинаги. Не му достигна време. И бюлетини. Ама сега пак иде. Ще ни оправи.