Убиецът на Вероника: Малко ми намалете присъдата!

Пред съда той заяви, че съжалява, не искал така да стане
15 фев 2016 13:44,
42
Убиецът на Вероника: Малко ми намалете присъдата!
Снимка: Булфото, ахрив

Моля да ми бъде изменена присъдата, не чак много, защото я заслужавам, но поне част от нея. Съжалявам за стореното, не съм искал така да стане, заяви пред Апелативния съд в Търново 40-годишният Илиян Здравков Зико, който на 28 февруари м.г. съсече студентката Вероника, за да я ограби.

За зверското престъпление окръжният съд му даде 30 години затвор. Здравков се отърва от доживотно наказание, защото призна вината си и поиска съкратен процес.

Още по темата

Служебният му защитник Кирил Станчев обаче внесе жалба наказанието на подсъдимия да бъде намалено. Било явно несправедливо, защото Зико съдействал на полицията за разкриване на обективната истина.

"По закон той има право, защото засега всички се уповават на закона, той му даде право на съкратено съдебно следствие, закона му даде право да му се намали с 1/3 присъдата. Сега пак Закона му дава право да иска намаление. Настоявам да останат тези 30 години затвор. Кой, каквото заслужава, трябва да си го получи", заяви пред Съдебната палата бащата на убитото момиче Трайчо Трайков.

Прокуратурата и частните обвинители поискаха присъдата да бъде потвърдена, защото многократните осъждания на рецидивиста не са довели до превъзпитание и единствения начин е той да бъде изолиран от обществото за дълго, пише "24 часа".

Близки на Вероника и студенти от Великотъронвския университет, където учеше момичето, се събраха пред съда с искане за справедливост за почерненото семейство. Съдът ще се произнесе в едномесечен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едноръкият беше!Той ме накара.Търсете него.Беглецът
13
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Първо това е орка. Те не осъзнават какво вършат и не искат да бъдат наказвани според нашите закони. Тяхното място не е в затвора, където да лежат на наш гръб, а на едно по-дълбоко място. Докато такива се разхождат, безчинстват и плодят безразборно няма да има оправия.
12
2
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
За такива трябва смъртно наказание ! От това човек няма да излезе ....освободен ли е пак ще убие и до кога така ? Значи мирните жители да стават жертви на този , поради простата причина че не е хуманно да бъде обесен ? Хуманно ли е как уби момичето без да му мигне окото все едно муха удря ? Хуманно ли ще е следващото му престъпление на свобода ? Този който пусне на свобода тоя ...ще стане съучастник в следващото му престъпление !
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете го човека бре. Той повече няма да прави така. Обеща!
10
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо, за да излезе и пак да убие!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може, да. С една педя поне. Но въпросът е: Откъм главата, или откъм краката? Ако желае повече, защо не?
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, щом съжалява, няма проблем. Да го пуснат, извиняваме се за причиненото неудобство.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOLKOVA DOBAR COVEK-NEKA OSTANE NA SVOBODA,S TRUDA SI SHTE SI IZKUPI GREHOVETE.
6
3
 
33
 
! Отговори
страхил преди 8 години
Трябва да се върне смъртна присъда.
5
2
 
22
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Хем убиец,а и нагъл....Веднага в мини Бухово за неопределено време....
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безсрамник!!! Нека му теглят куршума, пък след това "малко " да "върнат " назад! Дано да гние, да сънува само кошмари до края на живота си, бял ден да не види! Изверг!
3
3
 
16
 
! Отговори
.... преди 8 години
Той ще се самоубие в затвора или ще го самоубият !
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам и аз едно предложение как да му бъде съкратена присъдата: с газова уредба, от онзи тип, който са използвали немците по лагерите преди време. може и с електрически стол, или пък с отровна инжекция. а може и да му сплескат топките с преса преди екзекуцията.
1
2
 
27
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Абе за какво да му я намаляват присъдата, тъкмо като излезе , ще е на 70 и ще го пенсионират по старост.