Връщат в родината пияния поляк с бомбата

Войчех Маевски ще бъде съден в Полша
23 мар 2016 13:07, Красимир Ангелов
2
Връщат в родината пияния поляк с бомбата
Снимка: Булфото

Полякът Войчех Маевски, който приземи по тревога в Бургас самолет заради сигнал за бомба, вероятно ще бъде върнат в родината си и там ще бъде съден.

Още по темата
Молба за това е отправена от Върховна касационна прокуратура до компетентните съдебни власти в страната на чужденеца, съобщиха от прокуратурата в Бургас. Молбата на ВКС е делото да се гледа в Полша и наказанието да бъде изтърпяно там.

Причината е, че здравето на задържания у нас Войчех Маевски е влошено и той може да получи адекватна медицинска помощ в Полша. Срещу него има дело и му е наложена забрана за напускане на страната ни с мярка за неотклонение "подписка". В момента той живее във ведомствено жилище в Бургас.

Както Dnes.bg съобщи, на 19 ноември миналата година Войчех Маевски застраши сигурността на самолет "Еърбъс А 230", пътуващ по маршрут от Варшава до Хургада, Египет. Полякът е на 67 години и по време на полета е консумирал алкохол. Час и половина след началото му е съобщил на стюардесата, че вероятно има бомба на борда на самолета. Това доведе до принудително кацане в Бургас и евакуация на пътниците и екипажа.

Маевски бе арестуван, а в момента срещу него има дело. В съдебната зала по време на гледането на неговата мярка Маевски заяви, че не е престъпник, никога не е имал съдебен процес и няма нищо общо с тероризма. За него случилото се е едно голямо недоразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За голямото недоразумение сега да заплати разходите по кацането и излитането на самолета поне...А ако някой пътник реши за го съди за причинения стрес-тежко му.