Самозащита? 12 г. затвор грозят Мария, която уби Боньо Фаса!

Прокуратурата в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу нея
18 окт 2018 13:45,
147
Самозащита? 12 г. затвор грозят Мария, която уби Боньо Фаса!
Мария при излизането си от ареста преди 2 години. Снимка: архив, БТА

Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителния акт срещу 20-годишната Мария Гиздева, обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост, настъпила след нанесена тежка телесна повреда.

Ако бъде призната за виновна по това обвинение, младата вече жена може да бъде лишена от свобода за срок между 3 и 12 години, коментират  от "24 часа" от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Още по темата

Разследването срещу момичето завърши почти 2 години и 3 месеца, след като на 25 юли 2016 г. то уби с нож в дома му 62-годишния тогава Богдан Динев, известен в Стара Загора повече като Боньо Фаса. Тогава Мария обясни, че го е направила при опит за самозащита, тъй като възрастният мъж опитал да я изнасили, след като я примамил в дома си.

В суматохата грабнала случаен нож от масата и с него пробола нападателя си в дясното бедро. Защитата й дори очакваше делото срещу нея да бъде прекратено поради липсата на престъпление, тъй като тогавашната ученичка действала при неизбежна самоотбрана.

Прокуратурата се оказа обаче на друго мнение. Според обвинителния акт срещу Гиздева, тя е причинила на Богдан Динев смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена му от нея тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, причинено от прободно-порезно нараняване на дясното бедро със засягане на множество разклонения на бедрената артерия и вена, в резултат на което е последвала остра кръвозагуба.

От обвинението уточняват, че това е престъпление по чл. 124 ал. 1 пр. 1 във връзка с чл. 128 ал. 1 във връзка с ал. 2 на Наказателния кодекс, което предвижда затвор между 3 и 12 години.

Мария има и второ обвинение, което може да й донесе лишаване от свобода за срок между 2 и 8 години. То е затова, че в периода между 25 и 26 юли 2016 г. в условията на продължаващо престъпление тя използвала 6 пъти платежен инструмент - дебитна карта, издадена на името на Богдан Динев, без съгласието на титуляра, но не е изтеглена парична сума.

От прокуратурата в Стара Загора не пожелаха да уточнят защо момичето не е успяло да вземе пари - защото не е знаело кода за теглене от картата или защото в сметката на Фаса не е имало пари.

Когато гръмна историята с опита за изнасилване, Мария беше на 18 години и беше ученичка за 12 клас на старозагорската Икономическа гимназия. След като през юли 2016 г. първоначално тя бе задържана в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, Гиздева излезе на свобода срещу парична гаранция от 500 лева.

Това стана възможно, тъй като първоначалното обвинение срещу нея за умишлено убийство бе променено в нанасяне на средна телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.

През последните 2 години момичето успя да завърши средното си образование. В момента то е на свобода без мярка за неотклонение, тъй като срокът за такава мярка изтече.

От прокуратурата уточниха, че срокът на разследването наистина е бил удължаван няколко пъти, но това е според закона и нямало прекомерно забавяне. По-дългото разледване било нужно, за да бъдат направени множество процесуално-следствени действия, за да бъде изяснена обективната истина. Иззети били веществени доказателства, разпитани са свидетели, изготвени са заключение по назначените експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз един авер я мандръса за 60 лв.
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам познат в полицията, каза, че след като са ровили около случая се е оказало, че тоя дядка си е плащал редовно на ученички я дрешка, я парфюмче, я пари. Не са се дърпали малките, това е редовна практика в момента у нас. И тука е било така, явно тоя не е платил колкото трябвало, или пък Марчето не е искала само потниче, а и пари в кеш!
20
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавах доста добре Боньо Фаса-стар развратник и престъпник,който когато да претрепеш,няма да сбъркаш,прекарал може би половината от живота си по затворите.Само че с тази дебитна карта,нещата вече придобиват други измерения !Ако има Господ,той вече му е присъдил,каквото е заслужил !
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатично е момето. Някой има ли и профила в Гепи?
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първи път чувам някой да плаща на к-ва с карта...сигурно и постерминали вече си носят някои...
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А само да питам защо са й отвън? Нещо иска да покаже ли?
16
14
 
21
 
! Отговори
Заралия преди 5 години
До 15Малко след "изнасилването" изтече информация в медиите, че Мария е крала пари от касата на заведение, в което е работила, а също и, че се е издържала с проституция.
15
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, не е истина! На това момиче-ефективна присъда и като нищо ще е по-голяма от присъдата на Северин. Тъй де, той горкият бил дрогиран и за това смекчаващи вината обстоятелства, а Мария да я накажем, че се е защитили! От къде на къде? Трябвало е доброволно да се остави да я бият и изнасилват! Ще оказва отпор. Как не я е срам! Е, нЕма такава държава, честно!
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно Боню не е имал достатъчно пари кеш за услугата и си е дал картата за да си вземе момата остатъка за услугата. Защо обаче го е ръгнала с ножа не е ясно. Или се е полакомила за да изтегли всичките пари или сводникът се е намесил.
13
12
 
26
 
! Отговори
И как така преди 5 години
62 годишен дядка "примамва" 18-годишна професионалистка в дома си???Не са се разбрали за цената на услугата и тя го е наръгала, а после 2 дни е обикаляла банкоматите с неговата карта!
12
11
 
17
 
! Отговори
Заралия преди 5 години
До 7Мария беше интервюирана, мисля, че от Би Ти Ви. Беше една такава весела, засмяна. Нищо общо с жертва на изнасилване.
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнасилват те, в суматохата наръгваш насилника и дори успяваш да му гепиш картата....ами кой ще повярва?
10
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази след "изнасилването" защо не е отишла направо в полицията ами е тръгнала да обикаля банкоматите с картата на "насилника"?
9
10
 
31
 
! Отговори
Заралия преди 5 години
Мария и Боньо Фаса не са се разбрали за цената, скарали са се и тя го пробожда с нож близо до слабините. После му краде дебитната карта. Не че Фаса е стока, но и Мария лъже много за случая.
8
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че е нямало никакво изнасилване...
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе вярвам на тази версия. И кога най-после журналистите ще започнат да интервюират жените?
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за картата не го знаех. Иначе имах позитивно впечатление от момичето.
5
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя ще я изнасилят, ще открадне картата на насилника и след това ще ходи да тегли пари от нея?
4
4
 
15
 
! Отговори
гого преди 5 години
хубаво на пишещите статията да направят една ретроспекция на историята, по кое време на денонощието става, къде става и т.н дребни подробности които те карат да се замислиш...
3
21
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВОБОДА ЗА МАРИЯ, КОЯТО МОЖЕШЕ ДА Е НА МЯСТОТО НА ВИКТОРИЯ!СМЪРТ ЗА ИЗНАСИЛВАЧИТЕ И БИЯЧИТЕ!